HP-SAP: Valós idejű felismerések az azonnali üzleti eredményhez

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 9. 17:11

A HP új HP As-a-Service Solution for SAP HANA megoldásával a szervezetek jelentős induló beruházás nélkül végezhetnek „big data” elemzéseket.

A HP SAP HANA-hoz készült „as-a-service” megoldása az SAP HANA szoftver licence mellett hardvert és folyamatos felügyeletet is tartalmaz. A komplett megoldás költséghatékony, szolgáltatásként nyújtott modell szerint működik. Mivel az ügyfeleknek csupán havi előfizetési díjat kell fizetniük, nem kell nagy induló beruházással számolniuk és alacsonyabb teljes életciklusra vetített összköltséget (TCO-t) érhetnek el.

 

 

A HP sokrétű információkezelési és analitikai tapasztalatait az SAP valós idejű platformjával ötvöző megoldással az ügyfelek kiaknázhatják a memóriaalapú számítástechnikában (in-memory computing) és az analitikában rejlő  előnyöket. Gyors elemzéseket végezhetnek és nagy mennyiségű adat alapján hozhatnak döntéseket – üzleti szempontból kedvező költségszinten és sebességgel.


Az új megoldás HP Managed Cloud környezetben, menedzselt virtuális privát felhőként vagy menedzselt privát felhőként fut a HP valamely regionális nagyvállalati kategóriájú adatközpontjából. Működése az SAP által az SAP HANA-hoz tanúsított HP AppSystemre épül.

 

A kifogástalan adatmigrálást HP Migration Factory for SAP HANA szolgáltatások segítik.  A migrációs szolgáltatások keretében a HP elvégzi a tervezést, a migrálást, az ellenőrzést, és biztonságos módon áthelyezi az ügyfél kritikus adatait az SAP HANA platformra. A szolgáltatások mindegyike az SAP által jóváhagyott módszertant követi, az SAP-rendszer sikeres megtervezését, megépítését, integrálását és üzemeltetését pedig a HP globális SAP-képesítései garantálják.

 

Szolgáltatások az SAP HANA-hoz:

 

HP Migration Factory for SAP HANA: A részben vagy teljes egészében SAP HANA-ra átállni kívánó ügyfeleket támogató csomag biztosítja az SAP HANA lehető legjobb bevezetéséhez szükséges szolgáltatásokat. A HP Enterprise Services globális szolgáltató központjaiból nyújtott HP Migration Factory for SAP HANA a HP SAP-megoldások terén felhalmozott átfogó rendszerbevezetési és -üzemeltetési tapasztalataira épül, és a HP globális SAP-kiválóságközpontjaiban (Center of Excellence for SAP) dolgozó vezető tanácsadók, adat- és technológiai szakértők támogatását élvezi.

 

A HP Migration Factory for SAP HANA keretében a HP teljes körű szolgáltatást nyújt ügyfeleinek az SAP HANA-alapú SAP Business Suite-ra történő átálláshoz.

 

Rendszerbevezetési szolgáltatások SAP-megoldásokhoz (HP Implementation Services for SAP Solutions): Az SAP ERP-hez, SAP CRM-hez, ellátásilánc- és üzleti adattárház-alkalmazásokhoz kínált hagyományos rendszerbevezetési és frissítési szolgáltatások mellett  a HP olyan mobil szolgáltatásokkal is kiegészíti ügyfelei környezetét, amelyek révén a mobil felhasználók is elérhetik a kritikus üzleti folyamatokat. A HP emellett felhőszolgáltatásokat is nyújt az SAP-alkalmazások üzemeltetéséhez, és támogatja az iparági és horizontális megoldások gyorsított telepítését. A HP gyorstelepítő megoldásaival az ügyfelek rövidebb időn belül juthatnak kézzelfogható üzleti eredményhez új alkalmazásaikból.

 

HP Enterprise Cloud szolgáltatások SAP-megoldásokhoz (HP Enterprise Cloud Services for SAP Solutions): A HP Enterprise Cloud szolgáltatásokon belül az SAP-alkalmazásokhoz kidolgozott menedzselt felhőplatform rugalmas árképzéssel működik. Az ügyfelek a szolgáltatásként nyújtott infrastruktúra (Infrastructure‑as‑a‑Service) és a szolgáltatásként nyújtott platform (Platform‑as‑a‑Service) modellt is igénybe vehetik az SAP Business Suite alkalmazásaihoz és az SAP mobil megoldásaihoz – virtuális privát felhő vagy menedzselt privát felhő formájában.

 

A felhőalapú modellben csak a ténylegesen szükséges kapacitás után kell fizetniük és nem kell invesztálniuk a hardverinfrastruktúra kiépítésébe. A HP SAP-alkalmazásokhoz kínált felhőszolgáltatásaival az ügyfelek hónapok helyett heteken belül létesíthetnek és vezethetnek be alkalmazásokat, az üzleti és alkalmazáskövetelmények változása esetén pedig mindkét irányban skálázhatják  a kapacitást.

 

Alkalmazásüzemeltetési szolgáltatások SAP-megoldásokhoz (HP Applications Management Services for SAP Solutions): A HP alkalmazásüzemeltetési szolgáltatásokat is kínál azoknak az ügyfeleknek, akik rugalmas szolgáltatási szerződés keretében szeretnék kiszervezni SAP-alkalmazásaik támogatását. A hatékony költséggazdálkodást nyújtó, minden üzleti igényt kielégítő szolgáltatások rugalmasan igazodnak az üzleti célokhoz és a vállalat teljesítményéhez.

Kulcsszavak: big data adatelemzés SAP HP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: Kate ellenáll a hódolók ostromának

Egyre többen veszik igénybe Kate, a K&H személyes digitális asszisztensének segítségét. Bár vannak, akik bolondoznak Kate-tel, őt ez sem zavarja: kedvesen kitér az oda nem illő kérdések elől. Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője szerint a mesterséges intelligencián alapuló személyes digitális asszisztens bevált, az ügyfelek megszerették, és Kate is minden nap tanul tőlük valamit.

2023. április 1. 16:20

Okosotthon: megoldás az energiatakarékosság és a kényelem jegyében

Alighogy hozzászoktunk az okoseszközök használatához, máris beszivárgott a mindennapokba az okosotthon kifejezés is. Kovács István Péter, az A1 Solar műszaki vezetője válaszolt azokra a kérdésekre, hogy hogyan kapcsolható össze az okosotthon funkciók használata az energiatakarékosságos szándékkal és miért érdemes intelligens és integrált megoldásokban gondolkozni azoknak, akik napelemes rendszeren keresztül termelik – vagy tervezik megtermelni – a villamosenergiát.

2023. április 1. 13:44

Innovatív Járműtechnológiák Kompetencia Központot adtak át Budapesten

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán átadták a Bosch innovációs ökoszisztémájának részét képező Innovatív Járműtechnológiák Kompetencia Központot. Az új központ eszközei és szimulációs rendszerei egyedülállóak a hazai műszaki felsőoktatásban. Segítségükkel a hallgatók az elmélet mellett naprakész gyakorlati tudásra tehetnek szert, illeszkedve a hazai és nemzetközi iparági trendekhez, igényekhez. A Műegyetem kampuszán megvalósult fejlesztés – a BME KJK képzéseihez kapcsolódóan – évente 60-80 egyetemi hallgató mellett a kar oktatói számára is korszerű teret biztosít szakmai munkájuk támogatásához.

2023. április 1. 11:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08