HP-SAP: Valós idejű felismerések az azonnali üzleti eredményhez

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 9. 17:11

A HP új HP As-a-Service Solution for SAP HANA megoldásával a szervezetek jelentős induló beruházás nélkül végezhetnek „big data” elemzéseket.

A HP SAP HANA-hoz készült „as-a-service” megoldása az SAP HANA szoftver licence mellett hardvert és folyamatos felügyeletet is tartalmaz. A komplett megoldás költséghatékony, szolgáltatásként nyújtott modell szerint működik. Mivel az ügyfeleknek csupán havi előfizetési díjat kell fizetniük, nem kell nagy induló beruházással számolniuk és alacsonyabb teljes életciklusra vetített összköltséget (TCO-t) érhetnek el.

 

 

A HP sokrétű információkezelési és analitikai tapasztalatait az SAP valós idejű platformjával ötvöző megoldással az ügyfelek kiaknázhatják a memóriaalapú számítástechnikában (in-memory computing) és az analitikában rejlő  előnyöket. Gyors elemzéseket végezhetnek és nagy mennyiségű adat alapján hozhatnak döntéseket – üzleti szempontból kedvező költségszinten és sebességgel.


Az új megoldás HP Managed Cloud környezetben, menedzselt virtuális privát felhőként vagy menedzselt privát felhőként fut a HP valamely regionális nagyvállalati kategóriájú adatközpontjából. Működése az SAP által az SAP HANA-hoz tanúsított HP AppSystemre épül.

 

A kifogástalan adatmigrálást HP Migration Factory for SAP HANA szolgáltatások segítik.  A migrációs szolgáltatások keretében a HP elvégzi a tervezést, a migrálást, az ellenőrzést, és biztonságos módon áthelyezi az ügyfél kritikus adatait az SAP HANA platformra. A szolgáltatások mindegyike az SAP által jóváhagyott módszertant követi, az SAP-rendszer sikeres megtervezését, megépítését, integrálását és üzemeltetését pedig a HP globális SAP-képesítései garantálják.

 

Szolgáltatások az SAP HANA-hoz:

 

HP Migration Factory for SAP HANA: A részben vagy teljes egészében SAP HANA-ra átállni kívánó ügyfeleket támogató csomag biztosítja az SAP HANA lehető legjobb bevezetéséhez szükséges szolgáltatásokat. A HP Enterprise Services globális szolgáltató központjaiból nyújtott HP Migration Factory for SAP HANA a HP SAP-megoldások terén felhalmozott átfogó rendszerbevezetési és -üzemeltetési tapasztalataira épül, és a HP globális SAP-kiválóságközpontjaiban (Center of Excellence for SAP) dolgozó vezető tanácsadók, adat- és technológiai szakértők támogatását élvezi.

 

A HP Migration Factory for SAP HANA keretében a HP teljes körű szolgáltatást nyújt ügyfeleinek az SAP HANA-alapú SAP Business Suite-ra történő átálláshoz.

 

Rendszerbevezetési szolgáltatások SAP-megoldásokhoz (HP Implementation Services for SAP Solutions): Az SAP ERP-hez, SAP CRM-hez, ellátásilánc- és üzleti adattárház-alkalmazásokhoz kínált hagyományos rendszerbevezetési és frissítési szolgáltatások mellett  a HP olyan mobil szolgáltatásokkal is kiegészíti ügyfelei környezetét, amelyek révén a mobil felhasználók is elérhetik a kritikus üzleti folyamatokat. A HP emellett felhőszolgáltatásokat is nyújt az SAP-alkalmazások üzemeltetéséhez, és támogatja az iparági és horizontális megoldások gyorsított telepítését. A HP gyorstelepítő megoldásaival az ügyfelek rövidebb időn belül juthatnak kézzelfogható üzleti eredményhez új alkalmazásaikból.

 

HP Enterprise Cloud szolgáltatások SAP-megoldásokhoz (HP Enterprise Cloud Services for SAP Solutions): A HP Enterprise Cloud szolgáltatásokon belül az SAP-alkalmazásokhoz kidolgozott menedzselt felhőplatform rugalmas árképzéssel működik. Az ügyfelek a szolgáltatásként nyújtott infrastruktúra (Infrastructure‑as‑a‑Service) és a szolgáltatásként nyújtott platform (Platform‑as‑a‑Service) modellt is igénybe vehetik az SAP Business Suite alkalmazásaihoz és az SAP mobil megoldásaihoz – virtuális privát felhő vagy menedzselt privát felhő formájában.

 

A felhőalapú modellben csak a ténylegesen szükséges kapacitás után kell fizetniük és nem kell invesztálniuk a hardverinfrastruktúra kiépítésébe. A HP SAP-alkalmazásokhoz kínált felhőszolgáltatásaival az ügyfelek hónapok helyett heteken belül létesíthetnek és vezethetnek be alkalmazásokat, az üzleti és alkalmazáskövetelmények változása esetén pedig mindkét irányban skálázhatják  a kapacitást.

 

Alkalmazásüzemeltetési szolgáltatások SAP-megoldásokhoz (HP Applications Management Services for SAP Solutions): A HP alkalmazásüzemeltetési szolgáltatásokat is kínál azoknak az ügyfeleknek, akik rugalmas szolgáltatási szerződés keretében szeretnék kiszervezni SAP-alkalmazásaik támogatását. A hatékony költséggazdálkodást nyújtó, minden üzleti igényt kielégítő szolgáltatások rugalmasan igazodnak az üzleti célokhoz és a vállalat teljesítményéhez.

Kulcsszavak: big data adatelemzés SAP HP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Siemens és a NATO CCDCOE erősítik együttműködésüket

A Siemens Smart Infrastructure és a NATO Kooperatív Kibervédelmi Kiválósági Központ (CCDCOE) egyetértési megállapodást írták alá együttműködésük folytatásáról a kritikus infrastruktúrák kiberbiztonsága terén. A CCDCOE által évente szervezett magas szintű Locked Shields kiberbiztonsági gyakorlat a biztonsági képességek közös fejlesztésének egyik fő pillére. Az új megállapodással a felek fokozzák együttműködésüket az energiahálózatokkal kapcsolatos kiberbiztonsági képzés terén. A Spectrum Power hálózatirányító szoftverrel kísérletezve a Siemens fontos információkhoz jut a lehetséges támadási vektorokról, és alaposan tesztelheti termékei és megoldásai új biztonsági jellemzőit vagy protokolljait.

2020. július 14. 11:08

Mesterséges tananyagot fejleszt az ELTE és a Microsoft

Az ELTE Informatikai Karán működő Microsoft MI Tudásközpont mesterséges intelligencia tananyagot fejleszt a Microsoft Magyarország Kft. támogatásával.

2020. július 13. 17:44

A Siemens megvásárolta az UltraSoC-ot

A Siemens megállapodást írt alá az egyesült királyságbeli cambridge-i székhelyű UltraSoC Technologies Ltd. megvásárlásáról, mely műszerezési és analitikai megoldások szolgáltatójaként az egylapkás rendszerek (SoC) alaphardverének részévé tette az intelligens megfigyelést, a kiberbiztonságot, és az üzembiztonsági képességeket. 

2020. július 13. 15:58

A Schneider Electric is segített a digitális oktatásban

Számítógépekkel támogatott több oktatási intézményt a Schneider Electric a digitális tanításra történő átállás során. A Schneider Electric Alapítvány elindított egy globális programot a pandémia hatásainak enyhítésére: a Tomorrow Rising Fund kezdeményezés keretében több mint 60 országban indultak projektek, amelyek már több mint egymillió ember életét segítették valamilyen módon. 

2020. július 13. 14:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás