Vezetés közben is a telefont nyomkodjuk

Czipperer Dia, 2013. szeptember 11. 12:11

Tudjuk jól, hogy a vezetés közbeni telefonálás nem csak tilos, hanem egyenesen veszélyes is. Az Ipsos nemzetközi felmérése azonban rávilágít, hogy mindez mit sem zavarja a vezetőket.

Megdöbbentő adat, de az Ipsos felmérése szerint az autóvezetők több mint egyötöde (22%) vallotta be, hogy bizony nem lapul a táska mélyén telefonja, miközben a kormányt fogja. Sokan írnak SMS-t egy-egy piros lámpánál, elsőbbségadás táblánál.

 

Perzse nem csak a hagyományos mobilkommunikáció veszi el a vezetők figyelmét, sokan e-maileznek is, valamint a közösségi oldalakon szörföznek.

 

A felmérésből az is kiderült, hogy a fiatalabbak sokkal meggondolatlanabbak ezen a téren, mint a 35 évnél idősebb korosztály. Ez alatt az életkor alatt ez az arány 31%-re emelkedik.

 

 

Szerencsére náluk óvatosabbak a vezetők, ami jó hír. Itt csupán 9%-uk vallott arról, hogy telefonját nyomkodja, miközben vezet, és a fiatalabb korosztály is megfontoltabb ezen a téren (17%).

 

Persze, mindebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hiszen nem tudhatjuk biztosan, hogy az adatok teljes mértékben a valóságot tükrözik-e, vagy a magyarok nem ismerik be „függőségüket”.

 

Korábban bemutattunk egy rendhagyó autós játékot, amely a vezetés közbeni SMS-ezés veszélyeire hívja fel a figyelmet. Azoknak, akik a felmérés adataiból magukra ismernek, lehet, nem ártana beleolvasni a cikkbe.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Talpraesett diákprogramozók és profi képzőművészek tisztelegtek Neumann János előtt Szekszárdon

Immár 19. alkalommal rendezte meg Kovács Győző versenyalapító szellemében a Neumann Társaság és a Szekszárdi I. Béla Gimnázium a Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt. Idén a Neumann 120 jubileumra tekintettel ünnepélyesebb keretek között és egy Neumann János szellemiségét megidéző pályamunkák számára kiírt különdíj átadásával került sor a döntőre, amely egyben egy profi, felnőtt képzőművészek számára rendezett, computer art kiállítás, a Hommage à Neumann megnyitója is volt: utóbbi kiállításon több mint 30, országosan ismert alkotó művei tekinthetőek meg egészen 2023. április 23-ig.

2023. március 24. 21:17

Kaprinay Zoltán a cégépítésről tartott telt házas előadást a Széchenyi-egyetem Spinoff Klubjában

A győri Széchenyi István Egyetem Spinoff Klubjának célja, hogy ösztönözze hallgatóit saját vállalkozásuk elindítására, formálja szemléletmódjukat, perspektívát mutasson számukra. A program keretében az Index.hu, az A38 hajó, a Bónusz Brigád vagy éppen a Creative Dock Hungary alapításában, illetve vezetésében is részt vett Kaprinay Zoltán a cégépítés módszertanáról, a fenntartható és innovatív vállalkozásfejlesztésről tartott nagy sikerű, telt házas előadást. A hallgatók üzleti ismereteit tavasszal további programokon bővítik.

2023. március 24. 20:35

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48