Vezetés közben is a telefont nyomkodjuk

Czipperer Dia, 2013. szeptember 11. 12:11

Tudjuk jól, hogy a vezetés közbeni telefonálás nem csak tilos, hanem egyenesen veszélyes is. Az Ipsos nemzetközi felmérése azonban rávilágít, hogy mindez mit sem zavarja a vezetőket.

Megdöbbentő adat, de az Ipsos felmérése szerint az autóvezetők több mint egyötöde (22%) vallotta be, hogy bizony nem lapul a táska mélyén telefonja, miközben a kormányt fogja. Sokan írnak SMS-t egy-egy piros lámpánál, elsőbbségadás táblánál.

 

Perzse nem csak a hagyományos mobilkommunikáció veszi el a vezetők figyelmét, sokan e-maileznek is, valamint a közösségi oldalakon szörföznek.

 

A felmérésből az is kiderült, hogy a fiatalabbak sokkal meggondolatlanabbak ezen a téren, mint a 35 évnél idősebb korosztály. Ez alatt az életkor alatt ez az arány 31%-re emelkedik.

 

 

Szerencsére náluk óvatosabbak a vezetők, ami jó hír. Itt csupán 9%-uk vallott arról, hogy telefonját nyomkodja, miközben vezet, és a fiatalabb korosztály is megfontoltabb ezen a téren (17%).

 

Persze, mindebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hiszen nem tudhatjuk biztosan, hogy az adatok teljes mértékben a valóságot tükrözik-e, vagy a magyarok nem ismerik be „függőségüket”.

 

Korábban bemutattunk egy rendhagyó autós játékot, amely a vezetés közbeni SMS-ezés veszélyeire hívja fel a figyelmet. Azoknak, akik a felmérés adataiból magukra ismernek, lehet, nem ártana beleolvasni a cikkbe.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitalizációs részleg alakult hazánk piacvezető könyvelő vállalatánál

Külön digitalizációs szervezeti egységet hoztak létre a Process Solutionsnél (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalatánál.

2023. június 2. 12:45

Felgyorsítja stratégiai átalakulását a Maersk

Jelentős előrelépést ért el digitális átalakulásában a dán Maersk. A világ legnagyobb tengeri szállítmányozó vállalata az SAP Business Technology Platform segítségével gyorsítja fel stratégiai fejlődését, automatizálja üzleti folyamatait, növeli hatékonyságát, teszi egyszerűbbé a technológia használatát, és növeli a felhasználói élményt.

2023. június 2. 11:20

Vadonatúj, trendi színekben érkezik a megújult Nokia 2660 Flip

Húzd jobbra a valóságot a vadonatúj, Pop Pink és Lush Green színekben is elérhető Nokia 2660 Flippel. A már jól ismert, élénk színekben újragondolt készüléket a Z és Y generáció hirtelen megugró érdeklődése hívta életre, akik a saját mentális egészségük érdekében egyre többen választják a Flipet, hogy korlátozzák az okostelefonjuk képernyője előtt töltött idejüket.*

2023. június 2. 09:54

Magyarországra jön a NASCAR?

Tavaly a floridai Daytona Beach-en, a NASCAR bölcsőjében rendezték a magyar-amerikai szakmai kapcsolatok egyik legnagyobb rendezvényét, a Hungarian Summitot, akkor Jordan Jiloty, a NASCAR ügyvezető igazgatója üdvözölte a konferencia résztvevőit, de úgy tűnik ez nem egy egyszeri alkalom volt. Jordan Jiloty az idén a budapesti Hungarian Summit-ra is ellátogat június 8-án. 

2023. június 1. 19:55

Környezetvédelmi díjat kaptak az LG 2023-as OLED evo tévéi

Az LG Electronics (LG) 2023-as OLED evo tévéi megkapták a Carbon Trust*** CO2 kibocsátás csökkentéséről* és CO2 méréséről** szóló tanúsítványát. A széria idén az egymást követő harmadik évben érdemelte ki a minősítést, valamint a Société Générale de Surveillance SA (SGS) környezetvédelmi címkét**** is magáénak tudhatja. Az elismerésekkel az LG folyamatos ESG-erőfeszítéseit díjazták, amelyeket a gyártás során keletkező műanyaghulladék csökkentése érdekében tesz.

2023. június 1. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39