Magyarország jó úton jár a megújuló energiaforrások hasznosításában

Czipperer Dia, 2013. szeptember 13. 11:49

A tegnapi a békésszentandrási kisvízerőmű átadása jó példa arra, hogy az ország jó úton jár a megújuló energia hasznosításának területén. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy az ország energiafogyasztásának közel 10%-a megújuló energiaforrásból számazik.

 

Hizó Ferenc zöldgazdaság fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár a békésszentandrási kisvízerőmű átadásán beszélt arról, hogy az ország energiafogyasztásának közel tizede megújuló energiaforrásból származik. Azt is hozzátette, hogy ez az arány folyamatosan nő.

 

Az erőmű is fontos mérföldkő ezen a területen, ugyanis a létesítmény 2 MW teljesítményű, körülbelül 3000 háztartás energiaigényét képes biztosítani. Megvalósítását az Új Széchenyi Terv egymilliárd forinttal támogatta.

 

 

A zöldgazdaság fejlesztését a Kormány és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is segítette: az elmúlt három évben egyebek mellett mintegy 150 milliárd forint támogatással és a kötelező áramátvételi rendszerben évente kifizetett több milliárd forinttal.

 

A minisztérium által kiadott közleménnyben olvashatjuk, hogy az átadott kisvízerőmű évente átlagosan 8,6 GWh villamos energiát termel majd. A megújuló energiaforrás használatával csökken a környezetszennyezés és az ország energiafüggősége. A 2,5 milliárd forintot meghaladó összköltségű beruházással évente mintegy 8000 tonna széndioxid-kibocsátás kerülhető el.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

UR kobotok problémamentes távvezérlése a COVID-19 idején

A COVID-19 járványhelyzet változtatásokat hozott a gyártók életébe: szükségessé vált az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos irányelvek lefektetése, a társadalmi elhatárolódás követelményeinek való megfelelés, a munkaerőhiány és a távollét pedig létező munkaügyi problémává nőtte ki magát. Számos gyártó vezette be a kobotok használatát termelésének átalakítása vagy az üzletmenet folytonosságának fenntartása érdekében. De mi történik abban az esetben, ha probléma lép fel a kobot működése során és nincs a helyszínen személyzet? Mi van, ha új gyártásra kell átprogramozni a kobotot, de nincs senki a helyszínen, aki hozzá tudna férni a munkacellához? Mi van, ha a kobot működésével kapcsolatos adatokra lenne szüksége, de az üzem le van zárva? Lehet-e programozni a kobotot anélkül, hogy utána fertőtleníteni kellene a munkacellát?

2021. január 21. 13:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás