„A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” – VII. Nemzetközi Médiakonferencia

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 13. 19:41

Szeptember 25. és 27. között kerül megrendezésre a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közös szervezésében a VII. Nemzetközi Médiakonferencia Balatonalmádiban. A konferencia lehetőséget ad a szakembereknek arra, hogy megvitassák, hogyan befolyásolják az elektronikus és a nyomtatott médiumok, a számítógépes játékok, valamint a mobiltelefonok a gyermekek és fiatalok fejlődését.

 

A VII. Nemzetközi Médiakonferenciára szeptember 25. és 27. (szerda-péntek) között kerül sor Balatonalmádiban. A korábbi hagyománynak megfelelően a konferencia a gyermekek, illetve a fiatalok és a média kapcsolatának számos területét érinteni fogja, mind a lineáris, mind a nem-lineáris tartalmakat illetően. A konferencián neves szakemberek tartanak 15 perces előadásokat tapasztalataikról, kutatásaikról, a következő témákban:

 

1. Tartalmak

2. Felhasználók

3. Intézmények

 

A gyors változások a médiahasználati szokások és a médiatartalmak terén nehéz feladat elé állítják a problématerület kutatóit és elemzőit. Ezért a konferencia kiemelt célja minél több friss kutatási eredménnyel rendelkező előadót meghívni, egyúttal erősíteni a kérdéskör interdiszciplináris megközelítését.

 

A konferencia anyagát a szervezők könyv formájában is kiadják, melyben az eseményen elhangzott előadások és kutatási anyagok olvashatók.

 

A magyarországi Safer Internet Plus program idén ismét fontos szerephez jut a rendezvényen. A projekt célja, az Európai Unió által közvetített értékrenddel összhangban, az internet és az új online technológiák használatának – különösen a gyermekek számára való – biztonságosabbá tétele, a jogellenes, valamint az internethasználók által nem igényelt tartalom elleni küzdelem hatékonyságának biztosítása és a tudatosság növelése.

 

A konferencia időpontja és helyszíne:

 

2013. szeptember 25. 13 órától szeptember 27. 16 óráig

Ramada Hotel & Resort Lake Balaton

8220 Balatonalmádi, Bajcsy Zsilinszky út 14.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Microsoft MI-alapú virtuális asszisztense

Épp most lépünk be a mesterséges intelligencia által meghatározott korszakba – egy olyan új világba, amelyben alapvetően változik meg a technológiához való viszonyunk, és az is, hogy milyen előnyöket kínál számunkra a technológia. 

2023. szeptember 24. 15:52

Erre nem számítottunk – megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.

2023. szeptember 24. 13:20

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

MI-vel teszi hatékonyabbá és fenntarthatóbbá a cégek működését a Schneider Electric

Mesterséges intelligencia (MI) megoldással egészíti ki EcoStruxure Resource Advisor megoldását a Schneider Electric, a lépésnek köszönhetően a vállalati döntéshozók még gyorsabban férhetnek hozzá a cégük energiafelhasználási és fenntarthatósági adataihoz. Az új rendszer zártkörű béta tesztje szeptemberben indul és várhatóan az év végén, illetve 2024 elején lesz szélesebb körben is elérhető.

2023. szeptember 24. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59