A Huawei is tiltakozik a titkos adatgyűjtés ellen

MTI Sajtóadatbank, 2013. szeptember 14. 08:35

Ingerülten reagált a Huawei, Kína távközlési vállalatóriása azokra a hírekre, amelyek szerint állítólag szerepelt az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) által megfigyeltek listáján - derült ki a cég közleményéből, amelyet a kínai média ismertetett.

A hét elején a brazíl Globo televízióban ismertettek olyan - a volt NSA-alkalmazott Edward Snowden által kiszivárogtatott - 2012. májusi dokumentumokat, amelyek szerint a megfigyelések kiterjedtek a Huaweire is.
 

Az érintett vállalat törvénytelen cselekménynek minősítette és "ipari kémkedésnek" nevezte az NSA tevékenységét. A Huawei tudja, hogy rendszerei és hálózatai rendszeres támadásnak vannak kitéve, csakúgy mint a legtöbb nagy multinacionális vállalatéi, amelyek vonzó célpontot jelentenek az ipari kémkedés számára - fogalmaztak közleményükben.
 

A Huawei nem észlelt semmiféle amerikai kormányzati behatolást a rendszerébe, mindazonáltal nagyon nyugtalanítja, hogy arról értesült, az NSA megkísérelt betörni a hálózatába, ezzel veszélyeztetve azt és az azon található információkat - állapította meg a cégvezetés. Hozzáfűzték: szükségtelen kijelenteniük, teljes mértékben tiltakoznak az effajta törvénytelen gyakorlat miatt, s tartva az NSA, illetve mások ipari kémkedésétől, megkétszerezik erőfeszítéseiket a jövőbeli behatolások megakadályozása céljából.
 

A sencseni központú Huawei a világ második legnagyobb, távközlési eszközöket gyártó cége, a Fortune 500 vállalatainak egyike, amely 2012-ben körülbelül 35 milliárd dolláros bevételt ért el. Korábban többször vádolták meg - különösen az Egyesült Államokban - azzal, hogy a kínai kormány titkos kémprogramjának eszköze, s "veszélyezteti az amerikai nemzetbiztonsági érdekeket". Vezetői ezt rendre cáfolni igyekeztek, de a gyanú miatt jelentősen szűkültek a cég piaci lehetőségei.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

5 alapfeltétel a sikeres digitális átálláshoz

Hogyan alakítja át a negyedik ipari forradalom és az azt működtető innovatív technológia a vállalkozások ügyfélkapcsolatait és folyamatait? Hol tartanak a hazai vállalatok a digitális átállás folyamatában? Milyen tanulsága van az eddig végrehajtott projekteknek?  A Deloitte szakértői az idei Salesforce Basecamp Budapest rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során ezekben az izgalmas kérdésekben osztották meg gyakorlati tapasztalataikat.

2019. október 20. 13:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás