A Huawei is tiltakozik a titkos adatgyűjtés ellen

MTI Sajtóadatbank, 2013. szeptember 14. 08:35

Ingerülten reagált a Huawei, Kína távközlési vállalatóriása azokra a hírekre, amelyek szerint állítólag szerepelt az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) által megfigyeltek listáján - derült ki a cég közleményéből, amelyet a kínai média ismertetett.

A hét elején a brazíl Globo televízióban ismertettek olyan - a volt NSA-alkalmazott Edward Snowden által kiszivárogtatott - 2012. májusi dokumentumokat, amelyek szerint a megfigyelések kiterjedtek a Huaweire is.
 

Az érintett vállalat törvénytelen cselekménynek minősítette és "ipari kémkedésnek" nevezte az NSA tevékenységét. A Huawei tudja, hogy rendszerei és hálózatai rendszeres támadásnak vannak kitéve, csakúgy mint a legtöbb nagy multinacionális vállalatéi, amelyek vonzó célpontot jelentenek az ipari kémkedés számára - fogalmaztak közleményükben.
 

A Huawei nem észlelt semmiféle amerikai kormányzati behatolást a rendszerébe, mindazonáltal nagyon nyugtalanítja, hogy arról értesült, az NSA megkísérelt betörni a hálózatába, ezzel veszélyeztetve azt és az azon található információkat - állapította meg a cégvezetés. Hozzáfűzték: szükségtelen kijelenteniük, teljes mértékben tiltakoznak az effajta törvénytelen gyakorlat miatt, s tartva az NSA, illetve mások ipari kémkedésétől, megkétszerezik erőfeszítéseiket a jövőbeli behatolások megakadályozása céljából.
 

A sencseni központú Huawei a világ második legnagyobb, távközlési eszközöket gyártó cége, a Fortune 500 vállalatainak egyike, amely 2012-ben körülbelül 35 milliárd dolláros bevételt ért el. Korábban többször vádolták meg - különösen az Egyesült Államokban - azzal, hogy a kínai kormány titkos kémprogramjának eszköze, s "veszélyezteti az amerikai nemzetbiztonsági érdekeket". Vezetői ezt rendre cáfolni igyekeztek, de a gyanú miatt jelentősen szűkültek a cég piaci lehetőségei.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips bővíti a GO sport termékcsalád kínálatát

A Philips Sound 2022-ben bővíti sportfejhallgató sorozatát az egyedülálló "hibrid" Philips A7507-es valódi vezeték nélküli, ANC fülhallgató bevezetésével. Emellett a márka, első alkalommal, új kategóriaként a hordozható Bluetooth hangszórókat is felveszi a kínálatba az új Philips S4807-es és S7807-es modellek bevezetésével. 

2022. január 29. 13:20

Innovatív, olcsó és praktikus megoldás azoknak, akik haladni akarnak a korral

Az utóbbi évtizedekben az adathordozók elképesztő fejlődéstörténetet tudhatnak magukénak: a floppyn, a pen drive-on, a CD és DVD lemezen, a Blu-rayn keresztül számos változatát ismertük és használtuk. Ez azonban mind a múlté, ugyanis már nem használjuk a lemezlejátszásra alkalmas gépeinket. Mi a jövő? Magyarországra is berobbant a letöltőkártya, ami számos újszerű funkciója mellett a zeneiparban kiválthatja a CD lemezek kiadását is.

2022. január 29. 11:15

Vásárlási kisokos a Vaterától

Milyen jogai vannak a használt terméket interneten vásárló felhasználóknak? Elállhatunk-e a vásárlástól, ha magánszemélytől veszünk műszaki cikket? Eltérő-e ilyen esetben a garancia? Hogyan fizethetünk biztonságosan egy ismeretlen eladónak? A Vatera szakértői összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat az online piactereken való biztonságos vásárláshoz.

2022. január 29. 09:26

Valósággá vált az Ipar 4.0 a Boschnál Hatvanban

Önvezető járművek szállítják az alkatrészeket, a késztermékeket és a csomagolóanyagokat a Bosch két hatvani épülete között. Digitális, felhőbe integrált rendszer követi a termékek útját, automata jármű-beléptetés, speciális hordozható nyomtatók, valamint drónok is segítik a munkatársakat – a jövő logisztikai központja a Bosch hatvani telephelyén már valóság. A Connected Hubban már elindultak az automatizált járművek is, ezzel pedig teljessé vált az Ipar 4.0 koncepció megvalósítása. 

2022. január 28. 20:31

Beutatkozik a Philips Performance sorozata

A Philips TV 2022-ben felfrissíti sikeres Philips Performance sorozatát az új, nagyobb teljesítményű Philips 8807-es Ambilight TV és az új, többfunkciós Philips B8507 3.1 Dolby Atmos soundbar bevezetésével. Az új Philips TV és soundbar megjelentetése tovább erősíti a népszerű „The One” üzenetet, amely egyértelműen azonosítja a Philips Performance sorozat termékeit. Ezek a TV-k a prémium modellekhez hasonló teljesítményt, azok minőségi európai formatervezését és főbb funkcióit kínálják, mindezt középkategóriás, rendkívül versenyképes áron. 

2022. január 28. 19:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58