Startup programot indít a Microsoft

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 17. 10:02

24 órás ötletelés, üzleti potenciál, támogatáskeresés – pár szó, amely minden kezdő startup életében meghatározó lehet, és amelyekben a Microsoft globális startup programja segítségével a legjobbakat igyekszik segíteni. 

A Microsoft Ventures már jó ideje igyekszik felkarolni a kezdő vállalkozásokat. A BizSpark program segítségével például 2008 óta 100 országból, több mint 75 ezer startup  kapott segítséget többek között Windows, Office, Visual Studio és Windows Azure licencek formájában.

 

Mostantól a hazai startupok is komoly támogatásért jelentkezhetnek a Microsoftnál. A világ 8 pontján – Seattle-ben, Rio de Janeiro-ban, Párizsban, Berlinben, Tel Avivban, Moszkvában, Bangalore-ban és Pekingben – megtalálható akcelerátor házak már a jobbnál jobb ötletekkel rendelkező hazai startupokat is várják.

 

A globális kezdeményezéssel minden, a vállalkozáshoz szükséges eszközhöz, erőforráshoz, technikai vagy egyéb segítséghez, sőt akár még alaptőkéhez is hozzájuthatnak a szerencsés kiválasztottak. A berlini központ, amely október 4-ig a régió összes országából fogadja a résztvevőket, novemberben indítja útjára 4 hónapos felkészítő és támogató programját.  Ez idő alatt a résztvevőket folyamatosan tapasztalt mentorok segítik, miközben technikai támogatásban is részesülnek, de a legfontosabb, hogy mindemellett lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák elképzelésüket az Investor Demo Day-en, ahol befektetők, a Microsoft felsővezetői, a média képviselői és különböző iparági szereplők vesznek részt.

 

A Microsoft programjainak eredményességét mutatja, hogy a két évvel ezelőtt elindult akcelerátor ház program segítségével már 114 startup „vizsgázott le”, és talált befektetőre a kurzus elvégzése után.

 

„Az elmúlt években több, világhírűvé váló startupot is alapítottak honfitársaink, elég, ha csupán a LogMeIn-re, a Ustream-re vagy a Prezire gondolunk. Remélem, hogy az általunk kínált lehetőséggel minél több magyar vállakozás fog tudni élni, és segítségünkkel születik meg a következő évek technológiai világsikere” – mondta el Grósz Judit, a Microsoft Magyarország új technológiák meghonosításáért felelős vezetője.

 

A jelentkezés feltételei:

 

·  A startup fókuszáljon a szoftverfejlesztésre vagy valamilyen web alapú üzleti modellre

·  A startup bármilyen platformon fejleszthet, de valamely Microsoft platformra is használhatóvá kell tennie ötletét

·  A külföldi életvitelből származó költségeket nem fedezi a Microsoft

·  Kizárólag az 1 millió dollár alattibefektetett tőkével rendelkező startupok jelentkezését várják.

 

További információ és jelentkezés 

 

 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vidéki kereskedelmi rádiós pályázatokat hirdetett a Médiatanács

A jogszabályoknak nem megfelelő termékmegjelenítés miatt 215 ezer forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén az RTL Klub szolgáltatójára. A testület véglegesítette egy hevesi és egy miskolci rádiós frekvencia pályázati felhívásait is kereskedelmi jellegű használatra.

2020. február 5. 18:11

Biztonságos Internet Nap 2020

Napjainkban nem csak a gyerekeknek jelent kihívást a biztonságos internethasználat. Egyre komolyabb feladat jut a szülőknek és a pedagógusoknak, azaz a családnak és az iskolának. 

2019. december 12. 16:51

Kihirdették a „Digitális Esély 2019” pályázat nyerteseit

Az SAP Hungary és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács idén hatodik alkalommal támogatja hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs képzését. A „Digitális Esély” pályázat keretében 2019-ben 7 non-profit szervezet között 7,8 millió forintot osztottak szét innovatív, előremutató helyi kezdeményezések megvalósítására.

2019. december 10. 19:03

Megvan az év digitális tanári csapata

Negyedik alkalommal adta át az egymillió forint alapítványi támogatással járó Az Év Középiskolai Digitalizációs Tanári Csapata díjat a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ). A díjra magyarországi középfokú oktatási intézmények pályázhattak – és rekordszámban pályáztak is.

2019. december 6. 16:49

Meghirdették a 2019. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

A Magyar Innovációs Szövetség, az ITM-mel és az NKFIH-val együtt, keresi azokat a gazdasági társaságokat, ill. szervezeteket, melyek 2019-ben kiemelkedő innovációs tevékenységgel, jelentős üzleti hasznot értek el. Az Országházban, nagy nyilvánosság előtt átnyújtandó Innovációs Nagydíjra és további hét innovációs díjra, 2020. február 12-ig lehet jelentkezni.

2019. december 5. 20:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás