Új HP termékek, hogy megzavarjuk támadóinkat

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 18. 13:24

A HP ma bemutatott új termékeivel és szolgáltatásaival a vállalatok megzavarhatják a támadóik tevékenységét, kézben tarthatják a kockázatokat és biztonsági képességeik kibővítésével hatásosabban léphetnek fel az erősödő fenyegetésekkel szemben. 

Az internetes bűnözés tovább terjed. A Forbes Global 2000-es listáján szereplő vállalatok 92 százaléka jelentett adatokkal kapcsolatos visszaélést az utóbbi 1 évben. E növekedés hátterében az áll, hogy a bűnözők egyre kifinomultabb és együttműködőbb környezetet alakítanak ki, amelyen keresztül az információkat és a fejlett adatlopási eszközöket is megosztják egymással. A globális számítógépes bűnözés feketepiacának éves becsült forgalma eléri a 104 milliárd dollárt.

 

A vállalatokra nehezedő biztonsági nyomást tovább növelik a szigorodó hatósági és jogszabályi előírások. A globális szervezeteknél évente mintegy 13,7 millió dollár költség merül fel megfelelési hiányosságok miatt. Ráadásul a saját eszközök munkahelyi használata (a BYOD trend) azzal jár, hogy a vállalati IT többé nem tartja ellenőrzése alatt a végponti eszközöket, és ez számos támadási pontot nyit meg a bűnözők előtt.

 

A HP új termékei és szolgáltatásai révén a vállalatok az információbiztonságról egységes képet alkotva térképezhetik fel a biztonsági kihívásokat, illetve kezelhetik a kockázatokat és a megfelelést. A HP iparágvezető kutatási és biztonsági szakembereinek tudását kamatoztató új megoldásokkal a cégek védekezhetnek a bűnözőkkel szemben, optimalizálhatják kockázati helyzetüket és kibővíthetik saját biztonsági képességeiket.

  

Következő generációs megoldások a védekezéshez

 

A HP biztonsági koncepciójának lényege, hogy megelőzéssel és valós idejű fenyegetésészleléssel beavatkozik a támadás folyamatába – az alkalmazásrétegtől egészen a hardveres és szoftveres felületekig.

 

Az új és továbbfejlesztett megoldások valós időben akasztják meg a támadás folyamatát és önjavító technológiával ötvözik a nagy tömegű mintából beszerzett biztonsági információkat. 

 

· HP Threat Central – az iparág első közösségi biztonságiintelligencia-platformja, amellyel a szervezetek automatikusan, valós időben működhetnek együtt az aktív internetes fenyegetések elleni harcban

 

· HP TippingPoint Next-Generation Firewall (NGFW) – az alkalmazások elemi szintű láthatóságát és felügyeletét biztosítva, könnyen kezelhető, nagy teljesítményű, biztonságos és hatásos megoldásokkal kezeli a felhő, a mobil technológia és a BYOD elterjedéséből eredő biztonsági kockázatokat

 

· A HP ArcSight és a HP Fortify adatalapú biztonsági technológiákra – pl. HP ArcSight Application View, HP ArcSight Management Center, HP ArcSight Risk Insight és HP ArcSight Enterprise Security Manager (ESM) v6.5c  – épülő gyorsabb, valós idejű, alkalmazásszintű fenyegetésészleléssel támogatja az operatív biztonsági csapatok eredményesebb működését

 

· A HP SureStart az iparág első és egyetlen olyan önjavító technológiája, amely támadás vagy sérülés esetén képes automatikusan visszaállítani a rendszer BIOS-t (Basic Input/Output System) a legutóbbi biztonságos állapotra, „jövőálló” technológiai újításhoz juttatva ezzel a HP EliteBook felhasználókat. Ez a megoldás része annak a HP BIOSphere firmware-ökoszisztémának, amely automatizálja az adatvédelmet, és emellett sokrétű konfigurációs és felügyeleti lehetőségeket biztosít a HP üzleti PC-ihez.

 

Biztonsági szolgáltatások a kockázatok kézben tartásához

 

A bűnözői tevékenység élénkülésével a belső biztonsági csapatok egyre nehezebben tudnak reagálni a fenyegetések sebességére és súlyosságára.

 

A HP menedzselt biztonsági szolgáltatásai (Managed Security Services, MSS) szakértelemmel és fejlett biztonsági intelligenciával támogatják a belső biztonsági csapatokat a fenyegetések gyorsabb azonosítása, kezelése és elhárítása terén. A HP MSS-t igénybe vevő felhasználók 11,8 percen belül észlelik a behatolásokat és a nagyobb incidensek 92%-át az azonosítást követő 2 órán belül megoldják.

 

A HP MSS és a HP Enterprise Services új szolgáltatásai erősítik a biztonsági pozíciót, kezelik a szabályozási  kihívásokat és mérséklik a kockázatot:

 

·  A HP Supplier Security Compliance Solution a szervezet beszállítói hálózatában áramló információkat védi. Adatvisszaélés után a szervezet az adatok feletti ellenőrzés visszaszerzésével minimumra szoríthatja az elszenvedett pénzügyi veszteséget, a kiszivárgott üzleti titkok volumenét és a vásárlói bizalomvesztést.

 

· A HP Distributed Denial of Services (DDoS) Protection Services csomag fejlett biztonsági eszközeit használó szervezetek a HP MSS-sel és képzett biztonsági elemzők által végzett 7x24 órás eseményfigyeléssel észlelhetik és azonnal kezelhetik az elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) és a webalkalmazások elleni támadásokat.

 

Az új HP Security Risk and Controls Advisory Service for Mobility tanácsadási szolgáltatással a szervezetek hatásos biztonsági stratégiát dolgozhatnak ki és a valósíthatnak meg a nagyvállalati környezetben használt dolgozói tulajdonú eszközök felügyeletére. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09