Új HP termékek, hogy megzavarjuk támadóinkat

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 18. 13:24

A HP ma bemutatott új termékeivel és szolgáltatásaival a vállalatok megzavarhatják a támadóik tevékenységét, kézben tarthatják a kockázatokat és biztonsági képességeik kibővítésével hatásosabban léphetnek fel az erősödő fenyegetésekkel szemben. 

Az internetes bűnözés tovább terjed. A Forbes Global 2000-es listáján szereplő vállalatok 92 százaléka jelentett adatokkal kapcsolatos visszaélést az utóbbi 1 évben. E növekedés hátterében az áll, hogy a bűnözők egyre kifinomultabb és együttműködőbb környezetet alakítanak ki, amelyen keresztül az információkat és a fejlett adatlopási eszközöket is megosztják egymással. A globális számítógépes bűnözés feketepiacának éves becsült forgalma eléri a 104 milliárd dollárt.

 

A vállalatokra nehezedő biztonsági nyomást tovább növelik a szigorodó hatósági és jogszabályi előírások. A globális szervezeteknél évente mintegy 13,7 millió dollár költség merül fel megfelelési hiányosságok miatt. Ráadásul a saját eszközök munkahelyi használata (a BYOD trend) azzal jár, hogy a vállalati IT többé nem tartja ellenőrzése alatt a végponti eszközöket, és ez számos támadási pontot nyit meg a bűnözők előtt.

 

A HP új termékei és szolgáltatásai révén a vállalatok az információbiztonságról egységes képet alkotva térképezhetik fel a biztonsági kihívásokat, illetve kezelhetik a kockázatokat és a megfelelést. A HP iparágvezető kutatási és biztonsági szakembereinek tudását kamatoztató új megoldásokkal a cégek védekezhetnek a bűnözőkkel szemben, optimalizálhatják kockázati helyzetüket és kibővíthetik saját biztonsági képességeiket.

  

Következő generációs megoldások a védekezéshez

 

A HP biztonsági koncepciójának lényege, hogy megelőzéssel és valós idejű fenyegetésészleléssel beavatkozik a támadás folyamatába – az alkalmazásrétegtől egészen a hardveres és szoftveres felületekig.

 

Az új és továbbfejlesztett megoldások valós időben akasztják meg a támadás folyamatát és önjavító technológiával ötvözik a nagy tömegű mintából beszerzett biztonsági információkat. 

 

· HP Threat Central – az iparág első közösségi biztonságiintelligencia-platformja, amellyel a szervezetek automatikusan, valós időben működhetnek együtt az aktív internetes fenyegetések elleni harcban

 

· HP TippingPoint Next-Generation Firewall (NGFW) – az alkalmazások elemi szintű láthatóságát és felügyeletét biztosítva, könnyen kezelhető, nagy teljesítményű, biztonságos és hatásos megoldásokkal kezeli a felhő, a mobil technológia és a BYOD elterjedéséből eredő biztonsági kockázatokat

 

· A HP ArcSight és a HP Fortify adatalapú biztonsági technológiákra – pl. HP ArcSight Application View, HP ArcSight Management Center, HP ArcSight Risk Insight és HP ArcSight Enterprise Security Manager (ESM) v6.5c  – épülő gyorsabb, valós idejű, alkalmazásszintű fenyegetésészleléssel támogatja az operatív biztonsági csapatok eredményesebb működését

 

· A HP SureStart az iparág első és egyetlen olyan önjavító technológiája, amely támadás vagy sérülés esetén képes automatikusan visszaállítani a rendszer BIOS-t (Basic Input/Output System) a legutóbbi biztonságos állapotra, „jövőálló” technológiai újításhoz juttatva ezzel a HP EliteBook felhasználókat. Ez a megoldás része annak a HP BIOSphere firmware-ökoszisztémának, amely automatizálja az adatvédelmet, és emellett sokrétű konfigurációs és felügyeleti lehetőségeket biztosít a HP üzleti PC-ihez.

 

Biztonsági szolgáltatások a kockázatok kézben tartásához

 

A bűnözői tevékenység élénkülésével a belső biztonsági csapatok egyre nehezebben tudnak reagálni a fenyegetések sebességére és súlyosságára.

 

A HP menedzselt biztonsági szolgáltatásai (Managed Security Services, MSS) szakértelemmel és fejlett biztonsági intelligenciával támogatják a belső biztonsági csapatokat a fenyegetések gyorsabb azonosítása, kezelése és elhárítása terén. A HP MSS-t igénybe vevő felhasználók 11,8 percen belül észlelik a behatolásokat és a nagyobb incidensek 92%-át az azonosítást követő 2 órán belül megoldják.

 

A HP MSS és a HP Enterprise Services új szolgáltatásai erősítik a biztonsági pozíciót, kezelik a szabályozási  kihívásokat és mérséklik a kockázatot:

 

·  A HP Supplier Security Compliance Solution a szervezet beszállítói hálózatában áramló információkat védi. Adatvisszaélés után a szervezet az adatok feletti ellenőrzés visszaszerzésével minimumra szoríthatja az elszenvedett pénzügyi veszteséget, a kiszivárgott üzleti titkok volumenét és a vásárlói bizalomvesztést.

 

· A HP Distributed Denial of Services (DDoS) Protection Services csomag fejlett biztonsági eszközeit használó szervezetek a HP MSS-sel és képzett biztonsági elemzők által végzett 7x24 órás eseményfigyeléssel észlelhetik és azonnal kezelhetik az elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) és a webalkalmazások elleni támadásokat.

 

Az új HP Security Risk and Controls Advisory Service for Mobility tanácsadási szolgáltatással a szervezetek hatásos biztonsági stratégiát dolgozhatnak ki és a valósíthatnak meg a nagyvállalati környezetben használt dolgozói tulajdonú eszközök felügyeletére. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tőzsdére készül a zöld Bitcoin bányászatot forradalmasító magyar techcég

Ritka az az együttállás, amikor a technológia és az energiatudatosság tökéletes szinergiában működik, ezt sikerült megvalósítania az utóbbi évek egyik legsikeresebb energetikai startupjának, az Enerhash Technologies Zrt-nek. A cég innovatív megoldása a megújuló erőművek többletkapacitásait használja kriptobányászatra, méghozzá károsanyagkibocsátás nélkül. A magyar techcég eddig közel 3 milliárd forint értékű magánbefektetést kapott infrastruktúra-fejlesztésre és adatközpont-beruházásra, tavalyi árbevételük meghaladta az 510 millió forintot, de idén már ennek a megduplázása a cél. Következő lépésként pedig gőzerővel készülnek a részvénykibocsátásra – első körben a BÉT XTEND tőzsdén.

2023. június 10. 12:14

Magyarországon 25 év alatt közel 80 ezren vettek részt a Cisco Hálózati Akadémia képzésein

Világszerte 3,2 millió, Magyarországon jelenleg 15 ezer hallgatója van a Cisco Hálózati Akadémia képzéseinek, míg a kezdetektől összesen 17 millióan kaptak a világon piacképes tudást a kezdeményezésnek köszönhetően. Szükség is van rá: felmérések szerint Magyarországon néhány éven belül akár 44 ezer informatikus hiányozhat a munkaerőpiacról. A Cisco célja: a következő 10 évben újabb 10 millió diák digitális képzése az EMEA régióban.

2023. június 10. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39