Legmagasabb szintű biztonsági tanúsítványt kapott a Cyberoam

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 18. 16:24

A Cyberoam  a világ egyik leggyorsabban fejlődő hálózatbiztonsági termékeket gyártó vállalata  bejelentette, hogy Layer 8 felhasználói azonosítóra épülő tűzfala elnyerte az Evaluation Assurance Level 4+ (EAL4+) szintű Common Criteria tanúsítványt, amely a jelenleg legmagasabb biztonségi szint.

A Cyberoam elnyerte a Common Criteria EAL4+ tanúsítványát. A Common Criteria nemzetközileg elfogadott standardok gyűjtőneve (ISO/IEC 15408), amely az IT biztonsági termékek biztonsági funkcióinak és képességeinek állít közös megegyezésen nyugvó minősítési keretet. Jelenleg az EAL4+ a legmagasabb biztonsági szint, amelyet világszerte elismernek. A tanúsítványt az elmúlt héten a floridai Orlandóban megtartott Nemzetközi Common Criteria Konferencián ítélték oda a Cyberoamnak.

 

 

„A Common Criteria EAL4+ tanúsítvánnyal tovább erősítjük jelenlétünket a vállalati és a kormányzati szervezetek körébe, ahol a biztonság kiemelten fontos követelmény.” – nyilatkozta Béres Péter, a Cyberoam magyarországi disztribútora, a Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója. „Ez az eredmény csak tovább erősíti elkötelezettségünket, hogy ügyfeleink számára olyan hálózatbiztonsági termékeket szállítsunk, amelyek egyrészt megfelelnek az iparág legmagasabb biztonsági előírásainak, másrészt ügyfeleink növekvő biztonsági igényeivel is találkoznak.”

 

Ez az eredmény egy újabb jelentős elismerés a Cyberoam eddigi iparági tanúsítványai és hálózatbiztonsági technológiákat hitelesítő bizonyítványai mellett, amely többek között tartalmazza az ISO 20000, az UTM Level 5 Checkmark és ICSA Labs Firewall tanúsítványokat is. A Cyberoam tartani kívánja vezető szerepét abban, hogy folyamatosan fejlődő minőséget biztosít újgenerációs biztonsági technológiáival és világszínvonalú ügyfél-támogatási rendszerével.

 

A Common Criteris tanúsítvány megszerzésében a Cyberoam a Corsec Security és az Epoche & Espri tanácsadó cégekkel működött együtt.

 

 

Biztonságtechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kereskedelmi szektor nagyon, a technológiai és távközlési ágazat viszont kevéssé bízik a saját kiberbiztonsági ismereteiben

Miközben a fenyegetés napról napra nagyobb, a kibervédelmi ismeretek hiánya miatt a vállalatok egyre kiszolgáltatottabbá válnak.  Ez a probléma különösen a kis- és középvállalkozásokat (kkv-kat) érinti, amelyek a jelenlegi gazdasági környezetben kénytelenek csökkenteni kiadásaikat. Az ESET kiberbiztonsági kutatói a közelmúltban több mint 700, különböző iparágakban tevékeny kkv körében azt mérték fel, képesek-e felismerni a legújabb kiberfenyegetéseket, és tudnak-e reagálni rájuk. A különbségek szembetűnőek. 

2023. május 16. 11:19

Stronger together! RSAC2023

Gyakorlatilag a Digital Media Hungaryvel egyidőben nyitotta meg a kapuit a kiberbiztonság legfontosabb nemzetközi eseménye, a szépséges San Francisco Moscone Centerében évente megrendezett RSA Conference.  

2023. április 26. 15:55

Öt árulkodó jel, hogy csalás áldozatai lettünk – mit tegyünk ezután?

Számtalan csaló jelent meg a kibertérben, akik csak arra várnak, hogy ellopják a felhasználók személyazonosságát és pénzét, akik ezt sokszor észre sem veszik. Az ő leleményességük, a mi hiszékenységünk, valamint a gyenge vállalati biztonsági megoldások együttesen teszik az online csalásokat egy több milliárd dollárt érő kihívássá. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) szerint 2021-ben az amerikai fogyasztók összesen közel 6 milliárd dolláros kárt szenvedtek el online csalások miatt, ami 70 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az ESET kiberbiztonági szakértői összegyűjtötték azokat az intő jeleket, amelyek segítenek időben felismerni az átveréseket.

2023. április 26. 12:43

Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások az utóbbi egy évben

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő (wiper) támadások, az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát. Jó hír, hogy sok tervezett incidenst sikerült időben felderíteni és megakadályozni. A támadások zöme az orosz Sandworm hackercsoporthoz köthető, de van köztük olyan is, ami a Szörny Rt. animációs filmre utaló hivatkozásokat tartalmaz. 

2023. március 22. 11:22

ChatGPT mint fegyver? Az ESET szerint elhárulnak a nyelvi akadályok a csalók elől, de azért marad 10 árulkodó jel

Világszerte rohamléptekkel nő a ChatGPT népszerűsége, amely mindössze két hónappal az elindítása után már 100 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik. Az ESET kiberbiztonsági szakértői azonban felhívják a figyelmet arra, hogy a médiában megjelenő hírek csupán az alkalmazás intelligens válaszokat generáló tulajdonságát emelik ki, miközben egy veszélyesebb valóságot rejtenek el a fogyasztók elől. Ugyanis a csalók visszaélhetnek a chatbottal (amely már a Bing keresőmotorba is beépült), így elősegíthetik hogy viszonylag alacsony költséggel, automatizált módon lehessen tömeges csalási kampányokat létrehozni, ez pedig az eddigieknél is meggyőzőbb adathalász-támadások új hullámát idézheti elő.

2023. március 7. 11:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39