Egyetemistákkal dolgozik a Canon

Czipperer Dia, 2013. szeptember 19. 13:46

Elsőre furcsának tűnhet, hogy egy több tízezer kutatót foglalkoztató vállalat miért dolgozik együtt diákokkal, ám mégis megteszi, és nem is akármiért: hogy valami olyat alkossanak, ami megrengeti a világot. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

Csak a legtehetségesebb hallgatók kerültek bele a kalapba, vagyis DEMOLA projektbe – a BME és a BGF diákjai. Az talán sokkal érthetőbb számunkra, az egyetemek számára miért fontos ez a nem mindennapi együttműködés. Vajta László, a BME Villamosmérnöki  Informatikai Kar dékánja elmondta, hogy egyre fokozottabb igény mutatkozik a megszerzett ismeretek gyakorlati  átültetésére, és szerinte a „fiatalok mozgatják a világot”. Az új DEMOLA projekt pontosan erre teremt jó lehetőséget, hiszen nyílt innovációs platformként egyszerre ötvözi a technológiát és a tudástranszfert.

 

A sajtótájékoztató stílszerűen abban az innovációs laborban volt, amely helyet ad a DEMOLA programnak. Az átalakított csarnok a mindenkori technológiai igényekhez igazodik. Itt kezdődik meg a világra nyitott, friss agyak bevonása.

 

A kérdés mindennek ellenére még mindig ott lapul: vajon miért a diákok? Kroó Győző, a Canon Hungária Kft. vezérigazgatója bővebben beszélt arról, hogy ez a projekt a Canon Hungária kezdeményezése, és kiemelte, hogy köztudottan Nagyon sok olyan ötlet, amely megváltoztatta a világot, garázskörnyezetben születtek: olyan helyről, mint ez is. (Lásd. Facebook, Instagram és társai).

 

Kroó Győző szerint a Canon fontosnak tartja, hogy olyan fejlesztési projekteket hozzon létre Magyarországon, amelyben lehetőséget biztosít magyar fiatalok szakmai tudásának felfedezésére és kiaknázására. 

 

Ekler Péter, a BMEVIK karának adjunktusa kiemelte, hogy az egyetem számára fontos, hogy az új technológiák, megoldások hamar beépüljenek az oktatásba. Nagyvonalakban ismertette azokat a projekteket, amelyek végül bennmaradtak a legjobbak között (40-ből 4-et választottak ki).

 

Nagyon fontos, hogy a munka csapatokban zajlott, és a projektek tervezése során végig együttműködtek a Canonnal. A projekteket nagyvonalakban fel is vázolták, melyek közül az egyik a „Mobil nyomtató vezérlő”, amely automatikus készülékfelderítéssel rendelkezik, és lehetővé teszi, hogy azonnal nyomtassuk mobil készülékről. Más felhasználók számára is elérhetők a korábban feltöltött dokumentumok. Ehhez tartozik az azonnali értesítés/riasztás küldés is Canon készülékekről, amely gyors hibajelzéssel rendelkezik, és értesít a nyomtató eseményekről.

 

Mobil nyomtató vezérlő 

 

Most indult az őszi szemeszter az egyetemeken, amely új projektek előtt nyithat utat, akár más szakterületekről is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09