Nem kért internetes reklámmal vertek át 577 céget

MTI Sajtóadatbank, 2013. szeptember 20. 09:18

Üzletszerűen elkövetett csalás és annak kísérlete miatt vádemelést javasol a tatai rendőrség egy férfi ellen, aki megbízás nélkül reklámozott cégeket az interneten, majd a szolgáltatás díjáról számlát és fizetési felszólítást küldött - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A sajtószolgálat tájékoztatása szerint a 27 éves férfi több internetes honlapot hozott létre, melyeken a sértetteket megjelentette, majd számlát küldött nekik és az adatokat úgy tüntette fel, mintha egy létező megállapodás alapján valós szolgáltatásért cserébe kérné a pénzt. Az üzleti kapcsolatot színlelő társaságot egy tatai cég jelentette fel, miután 2012. február 29-én korábbi együttműködésre hivatkozva a csalótól fizetési felszólítást kapott. A rendőrök azonosították a számlákat postázó cég mögött álló férfit, közben a közel kétéves rendőrségi eljárás alatt a károsultak száma folyamatosan gyarapodott.
 

A férfi vállalkozások, önkormányzatok, iskolák, alapítványok százaitól csalt ki pénzt 2011-ben és 2012-ben. Cs. Gábort 577 rendbeli csalással, illetve csalás kísérletével gyanúsította meg a rendőrség.

Kulcsszavak: security jog

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50