Újít a HP: Új generációs gépek, többféle operációs rendszer, felhő alapú szolgáltatások

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 25. 12:51

Stílusos személyi számítógépeket, táblagépeket és új szolgáltatásokat mutatott be a HP. Többek között a világon első Leap Motion technológiával integrált notebookot, az első ventillátor nélküli, kettő az egyben leválasztható ultrabookot negyedik generációs Intel Core processzorral és új hardverrel, valamint új, a személyes információk könnyebb kezelését szolgáló megoldásokat.

Iparági innováció

 

Az első ventilátor nélküli, leválasztható, negyedik generációs Intel processzorral működő HP Spectre13 x2 notebook és táblagép egyben. Kiemelkedő számítástechnikai teljesítményével, Beats AudioTM -val, 1,080 HD kijelzőjével, letisztult vonalvezetésével rugalmas eszköz, így nem kell kompromisszumot kötni a hordozhatóság és teljesítmény terén.

A HP Control ZoneTM az első Windows 8-ra optimalizált érintőképernyőt nem igénylő tapipad.

 

A külön kiadású HP ENVY17 a világ első Leap MotionTM technológiával integrált notebookja, mely mértani pontossággal érzékeli az ujjak és a kéz mozgását, ezért egyszerű vele a navigálás. 44 cm (17.3-inch) átmérőjű full HD képernyője pontos és éles,  az Intel processzorral és az NVIDIA-nak köszönhetően pedig gyors notebook.

 

A múlt héten bemutatott sokféle divatos színben kapható HP Chromebook 14 az első Chromebook, amely negyedik generációs Intel processzorral működik.Új generációs portfólió

 

A HP személyi számítógépből táblagéppé alakítható legújabb termékei strapabíró, mágneses csuklópánttal, két külön akkumulátorral, erős processzorral, színes külsővel lépnek a piacra.

Az átütő teljesítményű HP Spectre13 Ultrabook megkapóan vékony, összesen 1474 gr, full HD érintőképernyője 33.7cm (13.3-inch) és negyedik generációs Intel Core i5 processzorral ellátott. Az akkumulátor élettartama maximálisan kilenc óra.

 

A csillogó fekete színben kapható, 29.4cm (11.6-inch) átmérőjű képernyőjű Pavilion11 x2 szintén Beats Audio-val és két full HD webkamerával felszerelt.

 

Bővülő táblagép portfólió

 

A csillogó ezüstszínű, kompakt androidos Slate7 Plus kétkamerás táblagépét az NVIDIA és a 17.7cm (7-inch) HD kijelző teszi élménnyé.

Ha a teljesítmény és a dizájn fontos szempontok, a HP Slate8 Pro a megfelelő választás. Négymagos NVIDIA Tegra 4 processzorával, 4.3 képarányával, nagy teljesítményű 20.3cm (8-inch) kijelzőjével fantasztikus vizuális élményt nyújt. A tartalom előállítást és menedzselést a Kingsoft Office, a HP File Manager, a HP ePrint, a Skype, a HP Connected Music és a HP Connected Photo támogatja.

 

A HP Omni10 táblagép masszív teljesítményre képes Intel Atom Z3000 processzorával és Windows 8.1 operációs rendszerével akár munkáról, akár szórakozásról van szó. A Microsoft Windows Office 2013 rendszerű tableten egyszerre több alkalmazást nézhet és használhat párhuzamosan a felhasználó, így a leggyorsabb munkatempó is tartható vele.

 

Szoftverek és szolgáltatások

 

Ismert probléma a digitális tartalmak elérése, használata különböző eszközökön: személyi számítógépeken, táblagépeken és mobiltelefonokon. Ezt pluszban nehezíti a különböző operációs rendszerek használata a különböző gépeken. A HP Connected alkalmazással áthidalható a probléma, mert rendszerezi a digitális tartalmakat: a fotókat, zenéket és jövő évtől már a dokumentumokat is.

 

A Snapfish által fejlesztett HP Connected Photo segítségével bárhonnan elérhetők a fényképek, közvetlenül az alkalmazásból lehet nyomtatni, képeslapot, meghívót készíteni, vagy művészi deco nyomatokat és teljes síkban kihajtható fotókönyveket gyártani a Snapfishen.

 

A HP Connected Music használatával bárhonnan meghallgathatjuk a kedvenc számainkat, az egyes számítógépeken és táblagépeken elérhető Beats AudioTM pedig a gazdag hangzást segíti.

 

Elérhetőség

 

A HP nemzetközileg bemutatott termékeiből a Spectre13 x2 lesz egyelőre elérhető Magyarországon, ami októbertől kerül a boltok polcaira.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38