Termékbejelentések a G Datától

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 26. 09:22

Az Informatikai Biztonság Napján a windowsos vírusirtó szoftvereiről ismert német gyártó, a G Data bemutatta Maces vírusírtóját, valamint Mobile Security és Small Business megoldását is.

Védelem Macre

 

A G Data AntiVirus for Mac az OS X operációs rendszerek védelmét erősíti meg. Erre egyre nagyobb szükség van, tekintve, hogy az Apple számítógépeinek növekvő népszerűsége már felkeltette a bűnözők figyelmét. Elég, ha a Flashback trójaira gondolunk, mely a gépre települve beépül a böngészőkbe, és felhasználói neveket és jelszavakat – például a PayPalét – továbbít a készítői felé.

 

A G Data AntiVirus for Mac megbízható védelmet nyújt az OS X platformon működő kártevők ellen, de megállítja a windowsos vírusokat is – így a Mac-használók megkímélhetik PC-s barátaikat attól, hogy kártevőket továbbítanak számukra.

 

 

A G Data biztonsági szoftvere védelmet nyújt böngészés közben: blokkolja az automatikusan települő kártevőket. Az adathalászat elleni védelem megakadályozza, hogy a hitelkártyák adatai és más személyes adatok a bűnözők kezébe kerüljenek. Az ütemezett víruskeresési feladatok segítségével pedig folyamatosan gondoskodhatunk a Mac tisztán tartásáról.

 

A G Data AntiVirus for Mac próbaváltozata a virusirto.hu oldalról ingyenesen letölthető, a kereskedelmi változat ára 1 számítógépre bruttó 13 500, 3 számítógépre pedig bruttó 16 750 forint. A tapasztalatok szerint érdemes kipróbálni, hogy mennyi mindent talál egy olyan rendszeren, melyen még soha nem járt vírusirtó.

 

A G Data AntiVirus for Mac rendszerkövetelménye (OS X):

 

·       Mac OS X Leopard (10.5 vagy felette)

·       Mac OS X Snow Leopard (10.6 vagy felette)

·       Mac OS X Lion (10.7 vagy felette)

·       Mac OS X Mountain Lion (10.8 vagy felette)

·       1 GB RAM, 200 MB RAM, minimum 1024x640 monitorfelbontás

 

Megoldás mobilra

 

A G Data magyarországi képviselete által mostantól itthon is forgalmazott G Data MobileSecurity 2 androidos alkalmazás a vírusvédelem mellett több hasznos biztonsági funkciót tartalmaz. Ilyen a bizalmas kapcsolatok kezelésének a lehetősége: meghatározhatjuk, hogy mely névjegyeket helyezze át a szoftver a készülék telefonkönyvéből egy védett területre. Ezután az adott személyek kapcsolati adatait és a velük folytatott kommunikációnkat – SMS-üzeneteinket és hívásainkat – teljesen elrejti a program.

 

 

A lopás elleni védelem lehetővé teszi, hogy távolról zároljuk vagy töröljük az androidos telefont, a helymeghatározás segítségével pedig SMS-ben kaphatjuk meg az elvesztett készülék helyének GPS koordinátáit. A szoftver felismeri a SIM kártya cseréjét is, és illetéktelen hozzáférési próbálkozás esetén lezárja a készüléket.

 

A kisgyerekes családok számára jó hír, hogy az egyes alkalmazások elindulását jelszóhoz köthetjük, így például meggátolhatjuk, hogy a gyermek véletlenül vásároljon a telefonról.

 

A G Data MobileSecurity 2 emellett természetesen blokkolja a vírusos alkalmazásokat, böngészés közben pedig védelmet nyújt az adathalász kísérletektől. Ezenkívül ellenőrzi, hogy az a készülékre telepített különböző programok milyen funkciókat kívánnak használni és milyen engedélyeket kérnek, majd ezeket – például az SMS-üzenetek küldésének lehetőségét – megtagadhatjuk az egyes alkalmazásoktól.

 

 

A termék a virusirto.hu oldalon keresztül, bruttó 5669 forintos áron vásárolható meg. Ugyanitt tölthető le a magyar nyelvű telepítési kézikönyv is.

 

Vírusvédelem kisvállalatoknak

 

A kisvállalatok a legtöbbször heterogén informatikai környezetet üzemeltetnek: rendelkeznek néhány irodai géppel és egy pár notebookkal. A G Data SmallBusiness Security ezért 5 vagy 10 központilag menedzselhető irodai számítógépre és 3 notebookra érhető el. Ez a két kombináció a legtöbb kisvállalat igényeinek megfelelő licenccsomagokat jelent, melyek alapját a már ismert G Data EndpointProtection Enterprise vállalati vírusvédelem adja.

 

A kisvállalkozások így az irodai gépekre a vírusvédelem mellett pluszfunkcióként kapják a központi menedzsmentet, a webes tartalomszűrést, az internetelérés korlátozását, az alkalmazások blokkolásának és a külső meghajtók letiltásának lehetőségét. A G Data SmallBusiness Security segítségével egyszerűen tilthatóak le a közösségi oldalak, és korlátozható a nem kívánt alkalmazások – például a torrent kliensek – futtatása. Az is szabályozható, hogy egy munkavállaló egy nap vagy egy héten hány órán keresztül internetezhet, vagy hogy milyen USB kulcsokat használhat.

 

 

Az irodai biztonságot emellett három darab G Data InternetSecurity licenc egészíti ki, melyekkel a kisvállalatok a notebookokat védhetik a kártevők ellen. 

 

A G Data SmallBusiness Security elérhető a G Data magyarországi honlapján, a virusirto.hu weboldalon keresztül. A termék 5+3 gépre bruttó 49 990 forintos áron, 10+3 gépre pedig bruttó 78 500 forintos áron vásárolható meg. Ugyanitt tölthető le a magyar nyelvű telepítési kézikönyv is.

 

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38