Egyetemisták fejlesztéseit támogatja a Siemens

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 28. 10:53

Másfél millió forinttal támogatja a műegyetemi diákok kezdeményezéseit a Siemens. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Pro Progressio Alapítványának pályázatán elnyert támogatást a hallgatók többek között egy könnyűszerkezetes vasúti jármű építésére és a LEGO irányítástechnikai laborjához kapcsolódó fejlesztésre használják fel. Együttműködésüket tavasszal hosszabbították meg, melynek egyik eleme a mostani pályázat is. 

Négy hallgatói projekt összesen másfél millió forintos támogatásáról döntött a BME Pro Progressio Alapítványának pályázatát elbíráló szakmai bizottság. A döntés során azt tartották elsősorban szem előtt, hogy az innovatív hallgatói kezdeményezések hosszú távon a lehető legtöbb diák szakmai fejlődéshez járuljanak hozzá.

 

 

A Közlekedésmérnöki Szakkollégium könnyűszerkezetes vasúti jármű építésére fordíthatja a pályázati forrást, amely a gyakorlati tudás elmélyítését erősíti. Az Energetikai Szakkollégium munkájának támogatására, rendszeres vitafórumok megszervezésére, a Simonyi Károly Szakkollégium pedig a LEGO irányítástechnikai laborjához kapcsolódó fejlesztésére használhatja fel a pályázati forrást. A BME Mechatronikai Szakosztálya laborfejlesztésre és szabályozástechnikai demo rendszer fejlesztésére kapott támogatást, amely hosszú távon növelheti majd az oktatás színvonalát.

 

 

A pályázati támogatás nyerteseinek Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át a „Hallgatók a szakmai kiválóságért” elismerést. A Siemens tavasszal hosszabbította meg a másfél évtizede fennálló stratégiai partnerségét a BME-vel, emellett az elmúlt években több hazai egyetemmel is együttműködési megállapodást kötött. Ezek keretében a vállalat összesen listaáron egymilliárd forintot meghaladó értékű szoftvertámogatásban részesített több műszaki felsőoktatási intézményt, illetve egyetemisták projektjeihez, ígéretes fejlesztéseihez biztosított támogatást.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szépirodalmi és fotós pályázatot hirdettek

Titkot rejt az erdő címmel hirdet országos vers- próza- és meseíró pályázatot a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. Nyolcadik alkalommal rendezi meg az egyesület a különleges versenyt. A természetvédelmi-irodalmi pályázattal a 6-19 éves kategóriát célozzák meg. Idei újítás, hogy fotós kategóriába is külön címen jelentkezhetnek a gyerekek. A rendezvény fővédnöke Halász Judit, Kossuth- és Jászai díjas színművész, aki ötödik éve támogatja a rendezvényt.

2023. május 10. 14:17

A fiatalok kezében a jövő a Megoldások a holnapért kihíváson

A Megoldások a holnapért program célja a legjobb jövőformáló ötletek megtalálása mellett a diákok készségfejlesztése, ezért idén minden korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetnek a képzésre a szervezők. Az 50 legjobb csapat egy online tanulási és közösségi platformon keresztül sajátíthatja el a jövőtervezés és design thinking alapjait. A szakértői videók, kérdezz-felelek alkalmak és a kitöltendő feladatok elengedhetetlen tudással vértezik fel a diákokat, és egyben irányt mutatnak, hogy a legjobb 8 csapat közé kerülhessenek a Samsung és az EdisonKids közös kihívásán.

2023. április 5. 12:53

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

Az IAB Hungary digitális reklámszakmai szervezet március 24-én a GroupM Akadémia bázisán adta át a 2022-es évi Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről című pályázat nyerteseinek járó díjakat. Az elmúlt három évben kivétel nélkül (előszörmásodszorharmadszor) a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai nyertek a pályázaton, idén először azonban egy szegedi és egy debreceni egyetem hallgatója vihette haza a legjobb pályamunkáért járó díjat. 

2023. március 27. 12:43

Sajtódíjat indít a Siemens

Újraindítja médiadíját a Siemens, amellyel a technológia területén kimagasló minőségű munkát végző újságírókat és tartalomkészítőket kívánja elismerni. A Siemens Media Award 2023 regionális sajtópályázatra Közép- és Kelet-Európa hét országában (Ausztria, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) nevezhetnek újságírók, valamint a közösségi média- és más felületek tartalomkészítői is.

2023. március 22. 15:36

Médiatanács: továbblépések helyi és körzeti rádiós pályázatokban

Véglegesítette egy veszprémi helyi rádiós pályázat felhívását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület ugyanezen az ülésen hatósági szerződéskötést kezdeményezett a Debrecen 94,4 MHz körzeti frekvencia pályázatán nyertes szolgáltatóval.

2023. március 17. 20:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39