Okostelefon kezeli majd a hűségkártyát is

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 30. 11:31

Gőzerővel készül a SuperShop a MobilTárca rendszer indulására. A boltokban a fizetés mellett ugyanis a pontgyűjtő kártyák kezelése is virtualizálódik. A művelet 1-2 másodperc alatt lezajlik, a rendszer felírja a pontokat, vagy levonja azokat, ha a hűségkártya egyenlegét használjuk vásárlásra. Ehhez elkészült a SuperShop alkalmazása, amelyet a Laurel Cégcsoport tagja, az ERBA 96 Kft. fejlesztett ki.

A MobilTárca fejlesztése nem áll meg ott, hogy a klasszikus bankkártyát kiváltja, képes kezelni a hűségkártyákat is. A SuperShopnak már elkészült az az alkalmazás, amellyel az új rendszerben is működik majd a pontgyűjtés. A háttérrendszert az ERBA 96 Kft., a Laurel Cégcsoport tagja fejlesztette ki – nyilatkozta a társaság projektkoordinátora.

Bodó Réka elmondta, a tesztelésben részt vevő felhasználók letölthetik az okostelefonra a SuperShop alkalmazást, vagyis egy virtuális kártyát kapnak, amellyel plasztik kártya helyett a mobiltelefonjuk használatával élvezhetik a kedvezményeket, gyűjthetik a pontokat. Fizetéskor elég csak odaérinteni a mobilt a leolvasóhoz, amellyel a pontgyűjtő egyenleget is azonnal módosítja az alkalmazás.

Magyarországon már élesben tesztelik a MobilTárca rendszerét. A megoldás előnye, hogy nem kell külön bankkártyát hordani a tárcánkban, az okostelefon SIM kártyáján lévő banki egyenleget használhatjuk, amely lényegesen gyorsítja és biztonságosabbá teszi a jelenlegi fizetési procedúrát. A mobilon beállíthatunk limitet ugyanúgy, mintha kártyát használnánk– mondta el Bodó Réka.

A SuperShop alkalmazása a MobilTárca kommunikációs platformját, az úgynevezett NFC (Near Field Communication) technológiát társítja a jelenlegi pontgyűjtő háttérrendszerrel. A jelenleg forgalomban lévő okostelefonoknak mintegy tizede már most alkalmas a MobilTárca használatára, a gyártók, forgalmazók felvilágosítást tudnak adni arról, konkrétan mely típusok lesznek megfelelőek – tette hozzá a szakértő.

 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Jöhet a személyre szabott reklámoktól mentes ingyenes Facebook és Instagram?

Nagy várakozás előzte meg az uniós adatvédelmi testület (EDPB) állásfoglalását az egyelőre leginkább a Meta által használt „consent or pay” (hozzájárulás vagy fizetés) üzleti modell adatvédelmi vonatkozásaival kapcsolatban. Várhatóan mi lesz a hatása a véleménynek a közösségi médiumok és platformok működésére, mit jelenthet mindez a piaci szereplők és a felhasználók számára? A fenti kérdéseket Bartal Ivánnal, az Oppenheim Ügyvédi Iroda adatvédelmi jogi praxisának vezetőjével jártuk körbe.

2024. április 24. 21:07

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50