Tweetekre is lehet hivatkozni a szakdolgozatban

Czipperer Dia, 2013. szeptember 30. 13:38

A Mashable oldalán olvashatunk róla, hogy mostantól szakdolgozatban is lehet tweetekre hivatkozni, megszületett a hivatalos formátum is.

Már a Twiterre, az egyik legismertebb microblog oldalra is lehet hivatkozni a szakdolgozatban, ugyanis megszületett a hivatalos formátum erre. Nem olyan rossz dolog ez, ha belegondolunk abba, milyen közösségszervező erőt jelent manapság a közösségi média, sok folyamat innen indul ki (megmozdulások), de például a politikusok közösségi média aktivitásának tanulmányozása során sem elhanyagolható szempont, hogy mostantól hivatkozhatunk a microsite-ra.

 

 

Az egyes weboldalak idézése ma már elfogadott, de a tweetek esetében nem olyan egyszerű a dolog – legalábbis eddig, ugyanis a Modern Language Association megtalálta a megfelelő megoldást: létrehozta a standard formátumot.

 

A hivatalos forma:

 

Teljes név vagy a felhasználónév. "A tweet szövege." Dátum, időpont. Tweet.

 

 

Már egy weboldal is született Tweet2Cite néven, amelynél beírjuk az adott Tweet linkjét, és máris szakdolgozatba illeszthető hivatkozást kapunk. Így azt sem kell megjegyeznünk, mi is a szabványos forma.

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01