Interneten szavazhatnak a szolnokiak a Tisza-parti sétány új arculatára

MTI Sajtóadatbank, 2013. október 5. 08:40

A szolnoki árvízvédelmi beruházás részeként átalakul, bővül a Tisza-parti sétány, a projektgazda Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) internetes szavazásra hívja a helyieket - közölte Lovas Attila igazgató.

A Kötivizig a sétány öt látványtervét helyezte fel honlapjára (www.kotivizig.hu), hogy kiderüljön, a szolnokiak milyen esztétikai - és részint műszaki - megoldást látnának legszívesebben a belvárosi közúti híd hídfőjénél - mondta a vízügyi igazgatóság vezetője. A honlapon a szavazás október 31-éig tart.

Kitért arra, hogy az Európai Unió támogatását élvező árvízvédelmi fővédvonal 2,4 milliárd forint költségű fejlesztési projektjének megvalósításánál a kivitelező eddig több mint százezer köbméter földet mozgatott meg, több száz köbméternyi betont öntött ki. A munka 80-90 százalékával már végeztek.

A 4-es úttól délre, az iparterületi szakaszon, a vegyi műveknél 1526 méter hosszan elkészült a töltés, és a hullámvédelem kialakítása is befejeződött. A Répa utca és a Retek utca térségében megépült a töltés földműve, most a humuszt terítik a területen. A szennyvíztisztítót védő új töltés 80 százalékban kész, kezdődnek a közműépítési munkák. A belvárosi szakaszon eddig 13 ezer köbméter földet építettek be, ezzel a töltés készültsége 90 százalékos, a rézsűburkolat és a partra vezető lépcsők kialakításán jelenleg dolgoznak.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05