HP nyílt ökoszisztéma – szabad a pálya

Nincs többé akadály az SDN útjában

forrás: Prím Online, 2013. október 8. 12:37

A HP bemutatta az iparág első, Software Defined Networkinget (SDN - szoftveresen definiált hálózati működés ) támogató, nagyvállalati kategóriájú, nyílt ökoszisztémáját. A HP SDN fejlesztői csomagja (SDN Developer Kit, SDK) és SDN-alkalmazásáruháza (SDN App Store) új üzleti lehetőségekhez juttatja a partnereket és egyszerű módszert kínál az ügyfeleknek a hálózati szolgáltatások beszerzésére és üzembe helyezésére.

A hálózat telepítése hagyományosan több hónapnyi intenzív emberi közreműködést és testre szabást igényel, ami késlelteti az alkalmazások bevezetését és korlátozza a gyors reagálókészséget. Az SDN a hálózatműködés automatizálását ígéri, ám a szállítóspecifikus, zárt SDN-technológiák gátolják az innovációt, akadályozzák a rendszerek közötti együttműködést és korlátozzák a piaci  verseny kialakulását. A nyílt SDN-ökoszisztéma és alkalmazásfejlesztési platform ezzel szemben támogatja az innovációt és az együttműködést.

 

A HP SDN-infrastruktúráját és teljes körű támogató szolgáltatásait hasznosító SDN-fejlesztői csomag minden alapvető eszközt biztosít a fejlesztőknek az SDN-alkalmazások létrehozásához, teszteléséhez és validálásához. A HP SDN-alkalmazásáruházában az ügyfelek szabadon böngészhetnek és kereshetnek az SDN-alkalmazások között, és közvetlenül letölthetik azokat virtuális alkalmazáshálózatuk SDN-kontrollerére. Ez a lehetőség új üzleti modellt biztosít a hálózati szolgáltatások megvásárlására és bevezetésére.

 

A fejlesztői csomag használatára már regisztrált partnerek között van az Aastra, a Blue Coat Systems, a BlueCat, a Citrix Systems, az Ecode Networks, az F5, az Infoblox, az Infranics, az Intel, a Microsoft, a MIMOS, a PwC, a Qosmos, a Radware, a Real Status, a Riverbed, az RMIT University, a ShoreTel Inc., az SAP, a Tech Mahindra, a VMware, a Versatile és a Websense.

 

Az innováció ösztönzése a nyílt ökoszisztémán keresztül

 

A HP AllianceOne partnerek és a független szoftverszállítók felhasználhatják a HP SDN-fejlesztői csomagban elérhető eszközöket a HP SDN-alkalmazásáruházban értékesíthető nagyvállalati kategóriájú SDN-alkalmazások fejlesztésére, szimulálására és validálására. Így a partnerek:

 

·   API-dokumentáció, fejlesztői útmutató és mintakódok felhasználásával, közvetlenül a HP VAN SDN-kontrolleren, gyorsan kifejleszthetik az új alkalmazásokat;

 

·   az SDN szimulációs csomag és a HP SDN Virtual Lab segítségével a felhasználói feltételeket szimuláló, készre szabott környezetben tesztelhetik az alkalmazásfunkcionalitást és az együttműködést;

 

·   a HP SDN validációs teszttel a HP nagyvállalati normái szerint validálhatják az újonnan kifejlesztett alkalmazásokat.

 

A nyílt SDN-ökoszisztéma kiegészítésére a HP OpenFlow támogatást vezetett be a HP FlexNetwork portfólió 10 új routeréhez, köztük a HP MSR2000, 3000, 4000 és a HP Virtual Services Router (VSR) sorozatú termékekhez. Az OpenFlow ezenkívül 50 switchet is támogat, ami több mint 25 millió telepített portot jelent. A partnerek teljes listája megtekinthető HP SDN Ecosystem Partners webhelyen.

 

Az IT-személyzet felkészítése az SDN-környezetek üzemeltetésére

 

Az SDN-megoldások megváltoztatják a hálózatok kiépítésének, programozásának és üzemeltetésének módját. A HP hozzá kívánja segíteni az informatikusokat a változások miatt szükséges új ismeretek elsajátításához, ezért SDN Learning Journey néven kifejezetten SDN-specifikus tanfolyamokat vezetett be és SDN-képesítést is kínál a HP ExpertOne programban. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

2023. május 30. 20:11

Egyszerre használ digitális és offline megoldásokat a megújult budaörsi áruház

Digitálisan kiterjesztett vásárlói zónák, QR-kódos összekötés a webshoppal és egy teljesen újragondolt, a valós felhasználói környezetet idéző vevői tér – az Euronics megújult budaörsi áruházában online és offline eszközök egyszerre segítik a vásárlót, egyedülálló ügyfélélményt kínálva. Az üzletben szinte minden elem úgy lett kitalálva, hogy vezesse a betérőket, akik az áruházban tett látogatásukat később akár online is folytathatják.

2023. május 30. 18:27

760 milliárd forintos keret a hazai digitalizációs fejlesztésekre

Több mint 760 milliárd Ft támogatás lesz elérhető a 2021-27. között a DIMOP Pluszból digitalizációs fejlesztésekre Magyarországon. A szupergyors Internet Program (SZIP) folytatásaként indul a Gigabit Magyarország Program.

2023. május 30. 11:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01