Innovációra összpontosítva erősít a feltörekvő piacokon a Dell

MTI Sajtóadatbank, 2013. október 9. 09:44

A Dell számítástechnikai vállalat az új tulajdonosi struktúrában a PC és táblagép üzletágra, valamint a feltörekvő térségekre összpontosítva bővíti értékesítési hálózatát - mondta Dienes-Oehm Tivadar, a Dell Magyarország ügyvezetője kedden Budapesten, a vállalat legújabb termékeinek bemutatóján.

A Dell Inc. részvényesei szeptember 12-én fogadták el a 15 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Michael Dell alapító vezérigazgató kivásárlási ajánlatát. Michael Dell és partnere, a Silver Lake Management LLC befektetési társaság 24,9 milliárd dolláros "leveraged buyout" kivásárlással megszerezte az 1984-ben alapított, de időközben részben tőzsdére vitt vállat 51 százalékos többségi tulajdonrészét.
 

A Dell Inc. kivásárlása a legnagyobb leveraged buyout volt a Hilton Worldwide Inc. 2007-es kivásárlása és tőzsdei kivezetése óta, amit a Blackstone Group LP hajtott végre. A "leveraged buyout" keretében a vevő részben olyan hitelből finanszírozza a kivásárlást, amelyre a megvásárolt vállalat cash-flowja és eszközei nyújtanak fedezetet.
 

Dienes-Oehm Tivadar a sajtótájékoztatón elmondta, az új többségi tulajdonos teljes egészében ki fogja vásárolni a céget a tőzsdéről, amely onnan kezdve a világ legnagyobb privát számítástechnikai vállalataként működik tovább.
 

A Dell magyarországi ügyvezetője hangsúlyozta, hogy nem pusztán pénzügyi befektetésről van szó, a kivásárlás célja kizárólag a Dell innovációs tevékenységének folytatása volt. "Magánvállalatként egyetlen kizárólagos célunk ügyfeleink kiszolgálása lesz üzleti terveik megvalósítását támogató innovációval" - idézte Dienes-Oehm Tivadar a vállalat alapító-vezérigazgatójának szavait.
 

Az új tulajdonosi struktúrában alapvetően minden marad a régiben - hangsúlyozta a Dell Magyarország vezetője -, így a cégvezetés, a stratégia, a pénzügyi stabilitás, a tevékenységnek az innovációra és az akvizíciókkal megvalósított fejlesztésekre irányul fókusza, valamint az ügyfélszolgálat melletti elkötelezettség.
 

A Dell növekedési terveit kifejezetten a feltörekvő piaci terjeszkedésre összpontosítja a jövőben - hangzott el a tájékoztatón. A lehető legnagyobb lendülettel fejleszti személyi számítógép és táblagép üzletágát, az ügyfélszolgálat terén pedig a lehető legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldások mellett kötelezi el magát.
 

A Dell Magyarország szempontjából a növekedési tervek a viszonteladói hálózatot támogató képviselet bővítésében ölthetnek formát. A Dellnek azonban továbbra sem célja, hogy közvetlenül jelenjen meg a piacon, hagyományos közvetett értékesítési modelljén ezentúl sem áll szándékában változtatni - jelezte Dienes-Oehm Tivadar, a Dell Magyarország ügyvezetője.

Kulcsszavak: Dell +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05