Innovációra összpontosítva erősít a feltörekvő piacokon a Dell

MTI Sajtóadatbank, 2013. október 9. 09:44

A Dell számítástechnikai vállalat az új tulajdonosi struktúrában a PC és táblagép üzletágra, valamint a feltörekvő térségekre összpontosítva bővíti értékesítési hálózatát - mondta Dienes-Oehm Tivadar, a Dell Magyarország ügyvezetője kedden Budapesten, a vállalat legújabb termékeinek bemutatóján.

A Dell Inc. részvényesei szeptember 12-én fogadták el a 15 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Michael Dell alapító vezérigazgató kivásárlási ajánlatát. Michael Dell és partnere, a Silver Lake Management LLC befektetési társaság 24,9 milliárd dolláros "leveraged buyout" kivásárlással megszerezte az 1984-ben alapított, de időközben részben tőzsdére vitt vállat 51 százalékos többségi tulajdonrészét.
 

A Dell Inc. kivásárlása a legnagyobb leveraged buyout volt a Hilton Worldwide Inc. 2007-es kivásárlása és tőzsdei kivezetése óta, amit a Blackstone Group LP hajtott végre. A "leveraged buyout" keretében a vevő részben olyan hitelből finanszírozza a kivásárlást, amelyre a megvásárolt vállalat cash-flowja és eszközei nyújtanak fedezetet.
 

Dienes-Oehm Tivadar a sajtótájékoztatón elmondta, az új többségi tulajdonos teljes egészében ki fogja vásárolni a céget a tőzsdéről, amely onnan kezdve a világ legnagyobb privát számítástechnikai vállalataként működik tovább.
 

A Dell magyarországi ügyvezetője hangsúlyozta, hogy nem pusztán pénzügyi befektetésről van szó, a kivásárlás célja kizárólag a Dell innovációs tevékenységének folytatása volt. "Magánvállalatként egyetlen kizárólagos célunk ügyfeleink kiszolgálása lesz üzleti terveik megvalósítását támogató innovációval" - idézte Dienes-Oehm Tivadar a vállalat alapító-vezérigazgatójának szavait.
 

Az új tulajdonosi struktúrában alapvetően minden marad a régiben - hangsúlyozta a Dell Magyarország vezetője -, így a cégvezetés, a stratégia, a pénzügyi stabilitás, a tevékenységnek az innovációra és az akvizíciókkal megvalósított fejlesztésekre irányul fókusza, valamint az ügyfélszolgálat melletti elkötelezettség.
 

A Dell növekedési terveit kifejezetten a feltörekvő piaci terjeszkedésre összpontosítja a jövőben - hangzott el a tájékoztatón. A lehető legnagyobb lendülettel fejleszti személyi számítógép és táblagép üzletágát, az ügyfélszolgálat terén pedig a lehető legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldások mellett kötelezi el magát.
 

A Dell Magyarország szempontjából a növekedési tervek a viszonteladói hálózatot támogató képviselet bővítésében ölthetnek formát. A Dellnek azonban továbbra sem célja, hogy közvetlenül jelenjen meg a piacon, hagyományos közvetett értékesítési modelljén ezentúl sem áll szándékában változtatni - jelezte Dienes-Oehm Tivadar, a Dell Magyarország ügyvezetője.

Kulcsszavak: Dell +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39