14 új ipari internetes előrejelző technológiát dob piacra a GE

forrás: Prím Online, 2013. október 14. 12:39

14 új ipari internetes előrejelző technológia piacra dobását jelentette be a GE. A kifejlesztett megoldások a Predixen, az első ilyen jellegű ipari erőplatformon futnak majd, amely standard, biztonságos összeköttetést teremt a gépek, az ipari nagy adat és az emberek között.  A GE emellett új partnerekkel – az AT&T-vel, a Ciscóval és az Intellel – bővíti hálózatát; ennek köszönhetően még tovább nő a gépek közötti vezetékes és vezeték nélküli összekapcsolhatóság.

Az új technológiák használatával a globális iparágak számos területen javíthatják eredményeiket: minimálisra csökkenthetik például a nem tervezett állásidőt, növelhetik termelékenységüket, javíthatják a megelőző karbantartás hatékonyságát, csökkenthetik üzemanyag-költségeiket és károsanyag-kibocsátásukat.

 

Jeff Immelt, a GE elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az ipari adat nemcsak mennyiségileg nagy, hanem a legkritikusabb fontosságú és legösszetettebb nagy adat is egyben. Számunkra a legnagyobb kihívást - és egyben a legnagyobb lehetőséget is - az jelenti, hogy ezen adatok rendkívül biztonságos kezelésével és elemzésével jobb eredményekhez segítsük ügyfeleinket és a társadalmat. Hatékonyabb előrejelzést lehetővé tevő megoldásokat fejlesztünk ki, és olyan érzékelőket építünk be termékeinkbe, amelyek folyamatosan mérik a teljesítményt, így ügyfeleink komoly termelékenységnövekedést érhetnek el, végső fokon pedig nullára redukálhatják a nem tervezett állásidőt. Az ipari internet e teljesítmény megfigyelésével, előrejelzésével és korrigálásával segíti elő, hogy a légitársaságok, vasúttársaságok és erőművek maximális hatékonysággal működjenek."

A GE immár 24 előrejelző megoldást kínál az ügyfelek számára, ebből 14-et ma dobott piacra. A megoldások az eszköz- és az üzemeltetés-optimalizálást szolgálják azáltal, hogy rugalmasabb módszereket kínálnak a gépek és a teljes üzemeltetés menedzselésére: elősegítik a hatékonyabb működést, a kisebb fogyasztást, a hatékonyabb karbantartást, illetve a nem tervezett állásidő minimalizálását.

A különféle iparágakban tevékenykedő ügyfelek már tavaly is komoly hatékonyságjavulást értek el.  A St. Luke Egészségügyi Központban például – ahol a GE szoftverével kezelik és elemzik a beteg- és a berendezésadatokat – 51 perccel csökkent az ágyváltások átfutási ideje, emellett a betegvárakozási idő is lecsökkent.  

 

A Gol Légitársaság repülési útvonalainak hatékonyabb nyomon követésére, elemzésére és módosítására használja a szoftvert, ami becslésük szerint 90 millió dollár megtakarítást hoz számukra az elkövetkező öt évben.

Az idén piacra dobott első tíz termék eddig már 290 millió dollár árbevételt generált, a megrendelések értéke pedig 400 millió dollár.  A magas árrésű, 160 milliárd dollár értékű rendelésállományára építve a GE újabb technológiákat fejleszt ki, évente 3-5%-kal növeli az üzemelő bázisra jutó árbevételt, és éves szinten több mint 15%-kal növeli a szoftvereladásokat. Már megvan a 14 első üzemeltető a 14 új technológiához. A mai napon piacra dobott termékek az alábbiak:

 

Kulcsszavak: adatelemzés hálózat GE

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Siemens és a NATO CCDCOE erősítik együttműködésüket

A Siemens Smart Infrastructure és a NATO Kooperatív Kibervédelmi Kiválósági Központ (CCDCOE) egyetértési megállapodást írták alá együttműködésük folytatásáról a kritikus infrastruktúrák kiberbiztonsága terén. A CCDCOE által évente szervezett magas szintű Locked Shields kiberbiztonsági gyakorlat a biztonsági képességek közös fejlesztésének egyik fő pillére. Az új megállapodással a felek fokozzák együttműködésüket az energiahálózatokkal kapcsolatos kiberbiztonsági képzés terén. A Spectrum Power hálózatirányító szoftverrel kísérletezve a Siemens fontos információkhoz jut a lehetséges támadási vektorokról, és alaposan tesztelheti termékei és megoldásai új biztonsági jellemzőit vagy protokolljait.

2020. július 14. 11:08

Mesterséges tananyagot fejleszt az ELTE és a Microsoft

Az ELTE Informatikai Karán működő Microsoft MI Tudásközpont mesterséges intelligencia tananyagot fejleszt a Microsoft Magyarország Kft. támogatásával.

2020. július 13. 17:44

A Siemens megvásárolta az UltraSoC-ot

A Siemens megállapodást írt alá az egyesült királyságbeli cambridge-i székhelyű UltraSoC Technologies Ltd. megvásárlásáról, mely műszerezési és analitikai megoldások szolgáltatójaként az egylapkás rendszerek (SoC) alaphardverének részévé tette az intelligens megfigyelést, a kiberbiztonságot, és az üzembiztonsági képességeket. 

2020. július 13. 15:58

A Schneider Electric is segített a digitális oktatásban

Számítógépekkel támogatott több oktatási intézményt a Schneider Electric a digitális tanításra történő átállás során. A Schneider Electric Alapítvány elindított egy globális programot a pandémia hatásainak enyhítésére: a Tomorrow Rising Fund kezdeményezés keretében több mint 60 országban indultak projektek, amelyek már több mint egymillió ember életét segítették valamilyen módon. 

2020. július 13. 14:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás