Mobiltelefonos közlekedési jegyet fejleszt a NetLock

MTI Sajtóadatbank, 2013. október 16. 07:42

Az elektronikus hitelesítéssel foglalkozó NetLock Kft. nTicket néven olyan tömegközlekedési jegyet fejleszt, amely mobiltelefonnal és tablettel használható, és használatarányos díj megfizetését teszi lehetővé - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kutatóival együtt tervezett rendszer lényege az, hogy a megállókat vandál- és üzembiztos, intelligens, passzív, érintés nélküli kommunikációra alkalmas (NFC címkével ellátott) készülékkel szerelik fel. Az utasok NFC-képes eszközökkel - például mobiltelefonnal vagy tablettel - vehetik igénybe a közösségi közlekedést, ezeken keresztül zajlik az utazás megkezdésének és befejezésének a regisztrációja. Mivel az utasok mobiltelefonjai állnak kapcsolatban a szolgáltató központi rendszerével, nincs szükség drága érvényesítő készülékekre sem.
 

Várhatóan a jövő év áprilisára készül el az a demo rendszer, amelyben az NFC címkével ellátott megállók - és a használatarányos elképzelés segítségével - bemutatható az nTicket alapvető működése.
 

Az éles üzemben is bevezethető rendszer - a tervek szerint - 2015 első negyedévében készül el. A megoldás bármely nagyvárosban bevezethető lesz, a jelenleg is működő elektronikus jegyrendszerek gazdaságosabban üzemeltethető alternatívájaként, vagy azok kiegészítéseként.
 

A fejlesztő NetLock a Docler cégcsoport tulajdonában áll, az elektronikusan hitelesített üzleti megoldások vezető fejlesztője, szolgáltatója és integrátora Magyarországon. A nyilvános adatok alapján a cég árbevétel 2012-ben 574 millió forint volt, szemben a 2011-es 452 millió forinttal. Adózott eredményük 2012-ben 142 millió forintra nőtt a megelőző évi 67 millióról.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már várja az érdeklődőket a Schneider Electric Fenntarthatósági Iskolája

Új eszközt kínál a fenntarthatósági törekvések még eredményesebb megvalósításához a vállalkozások és szakemberek számára a Schneider Electric, már lehet jelentkezni a társaság Fenntarthatósági Iskolájába. Az ingyenesen elérhető digitális platform számos interaktív tanfolyamot kínál, amelyek célja, hogy felvértezze az érdeklődőket a fenntarthatósági teljesítményük javításához szükséges ismeretekkel és készségekkel.

2023. június 4. 14:33

Korlátlan belföldi mobilinternetet kínál az új Mobilnet XXL díjcsomag

A megnövekedett adatigényekre reagálva megújítja hordozható eszközökhöz is használt, csak mobilinternetet biztosító SIM-kártyákhoz tartozó lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató új díjcsomagja, a korlátlan belföldi adatkeretet kínáló Mobilnet XXL a Mobilnet Start+, a Mobilnet Medium+ és Mobilnet 150 GB csomagokat váltja. 

2023. június 4. 12:20

Bionika, robotika és intézményi spinoff fejlesztések az idei Innovációs Napon

Hatodik alkalommal rendezi meg a kutatókat és ipari partnereket összekötő eseményét, az Innovációs Napot a Műegyetem - FIEK (Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ) június 8-án. Az idei év központi témája az egyetem innovációs sokszínűsége lesz. Dróntechnológiai, bionikai és robotikai fejlesztések is bemutatkoznak a programban. Az Innovációs Napon debütál az egyetem új spinoffokat és startupokat támogató programja a BME U[S]³.

2023. június 4. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39