Mobiltelefonos közlekedési jegyet fejleszt a NetLock

MTI Sajtóadatbank, 2013. október 16. 07:42

Az elektronikus hitelesítéssel foglalkozó NetLock Kft. nTicket néven olyan tömegközlekedési jegyet fejleszt, amely mobiltelefonnal és tablettel használható, és használatarányos díj megfizetését teszi lehetővé - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kutatóival együtt tervezett rendszer lényege az, hogy a megállókat vandál- és üzembiztos, intelligens, passzív, érintés nélküli kommunikációra alkalmas (NFC címkével ellátott) készülékkel szerelik fel. Az utasok NFC-képes eszközökkel - például mobiltelefonnal vagy tablettel - vehetik igénybe a közösségi közlekedést, ezeken keresztül zajlik az utazás megkezdésének és befejezésének a regisztrációja. Mivel az utasok mobiltelefonjai állnak kapcsolatban a szolgáltató központi rendszerével, nincs szükség drága érvényesítő készülékekre sem.
 

Várhatóan a jövő év áprilisára készül el az a demo rendszer, amelyben az NFC címkével ellátott megállók - és a használatarányos elképzelés segítségével - bemutatható az nTicket alapvető működése.
 

Az éles üzemben is bevezethető rendszer - a tervek szerint - 2015 első negyedévében készül el. A megoldás bármely nagyvárosban bevezethető lesz, a jelenleg is működő elektronikus jegyrendszerek gazdaságosabban üzemeltethető alternatívájaként, vagy azok kiegészítéseként.
 

A fejlesztő NetLock a Docler cégcsoport tulajdonában áll, az elektronikusan hitelesített üzleti megoldások vezető fejlesztője, szolgáltatója és integrátora Magyarországon. A nyilvános adatok alapján a cég árbevétel 2012-ben 574 millió forint volt, szemben a 2011-es 452 millió forinttal. Adózott eredményük 2012-ben 142 millió forintra nőtt a megelőző évi 67 millióról.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megvannak Magyarország legjobb játékai!

Átadták az Ország Játéka 2019 díjakat, a pályázó gyártók és forgalmazók a nyertes játékokon feltüntethetik a megkülönböztetést jelző logót. Ez egyúttal garancia arra, hogy az adott játék kiemelkedően szerepelt egy országos megméretésben és segíthet a szülőknek már a karácsonyi – boltban vagy webáruházban történő – vásárlásban is. Kiemelkedően sok szavazatot kapott a Castle of Mind fejlesztő táblajáték, amely idén nem csak az internetes szavazók közönségdíjasa, hanem a Játszónap kedvence is lett. 

2019. november 13. 18:56

Még sosem volt ilyen biztonságos a repülés

A statisztikák szerint még soha nem volt ennyire biztonságos a repülés, noha világszinten rekordszámú, négymilliárd utas ült repülőgépre. A vállalati és légi biztosításra specializálódott Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) és a repülésre és űrhajózásra szakosodott Embry-Riddle Aeronautical University közös „Légi közlekedési kockázatok 2020-ban: biztonság és helyzetértékelés” című jelentéses szerint, a halálos kimenetelű baleseteket tekintve még sosem volt ennyire biztonságos időszak a nemzetközi légiközlekedési ágazatban, mint az utóbbi néhány évben.

2019. november 13. 17:43

Okostelefonok, táblagépek és hasznos kiegészítők a Telenor Black Friday akciójában

November 14-20. között tart a Telenornál a Black Week. Az akció keretében az előfizetők prémium és belépő szintű készülékek, valamint népszerű kiegészítők közül egyaránt választhatnak jelentős kedvezménnyel, bizonyos termékek pedig már 0 forinttól elvihetők.

2019. november 13. 16:17

Négy díjjal ismerték el a Kingston eredményeit

A Cyber Defense Magazine információbiztonsági szaklap 2019-ben is díjazta a kiber- és információbiztonság innovátorait, és két egymást követő évben idén második alkalommal ismerte el nemzetközi díjprogramjában a Kingston eredményeit. A memóriagyártó összesen négy kategóriában nyert díjat a Cyber Defense Global Awardson. Két iparágvezető titkosított tárolómegoldása, az IronKey D300S titkosított USB-meghajtó és a KC2000 NVMe PCIe SSD egyaránt két-két elismerésben részesült.

2019. november 13. 14:40

Befektetést kapott a webáruházak keresőjét forradalmasító magyar startup

A mesterséges intelligenciára épülő, webáruházak számára készített keresőt fejlesztő budapesti Prefixbox startup bejelentette, hogy 500.000 euró – azaz közel 167 millió forint - kezdeti befektetést szerzett meg az Euroventures kockázati tőkealaptól egy nagyobb méretű tőkebevonás részeként.

2019. november 13. 12:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás