Vállalati felhő megoldások a Microsofttól

forrás: Prím Online, 2013. október 17. 11:21

A Microsoft vállalati termékek és szolgáltatások egész sorát jelentette be, melyek segítségével a cégek kiaknázhatják a felhőben rejlő előnyöket.

Hibrid infrastruktúra és modern alkalmazások

 

Október 18-án mutatja be a Microsoft a Windows Server 2012 R2-t és a System Center 2012 R2-t, amelyekkel olyan IT infrastruktúra építhető ki, ami akár a felhőn keresztül is képes szolgáltatásokat és alkalmazásokat nyújtani. Ezek a termékek lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy a Hyper-V segítségével magasfokú virtualizációs képességekkel felvértezett adatközpontokat hozzanak létre, nagy teljesítményű tárhellyel rendelkezzenek a klasszikus hardveres megoldásokhoz képest rendkívül alacsony összegért, beépített, szoftvervezérelt hálózatuk legyen, és kihasználják a hibrid megoldások nyújtotta üzleti folytonosságot.

 

Az újonnan megjelenő Windows AzurePack, amelya Hyper-V, Windows Server és System Center megoldásokra épül, lehetővé teszi a vállalatok és szolgáltató központok számára, hogy adatközpontjaikból saját önkiszolgáló infrastruktúrát és platformot hozzanak létre.

 

A hibrid felhő platformra épülve, szintén október 18-án jelenik meg a Visual Studio 2013 és a .NET keretrendszer 4.5.1-ös változata, amelyekkel a felhasználók modern alkalmazásokat hozhatnak létre  eszközeik és szolgáltatásaik számára. Miután a szoftverfejlesztés minden vállalatnál egyre fontossabbá válik, az új Visual Studio 2013 Modern Lifecycle Management megoldása hozzásegíti a fejlesztőketés vállalatokat ahhoz, hogy még jobb alkalmazásokat hozzanak létre még rövidebb idő alatt.

 

Vállalati felhőhasználat

 

Felismerve, hogy a vállalatok leginkább a hibrid felhőmegoldásokat preferálják, a Microsoft segítséget nyújt abban, hogy a felhasználók azokat a beruházásokat, amelyeket helyhez kötött szoftvermegoldásokra költöttek, a felhőbe való áttéréskor is kihasználják. Ennek elősegítésére november 1-jétől a nagyvállalati megállapodással (Enterprise Agreement - EA) rendelkező ügyfelek kedvezményes áron, és a rugalmas éves díjfizetés minden előnyével együttjuthatnak hozzá a Windows Azure-hoz.

 

Annak érdekében, hogy az Egyesült Államokban államiés helyi kormányzati szervezetek is élhessenek a nyilvános felhők használatának előnyeivel,a Microsoft elérhetővé teszi számukra a Windows Azure US Government felhőt. Ez egy amerikai kormányzati ügyfeleknek dedikált közösségi felhő az ügynökségek adatai, alkalmazásai és infrastruktúrája számára, amelyet a kontinentális Egyesült Államok területén amerikai állampolgárságú személyzet kezel. A Windows Azure elnyertea FedRAMP Joint Authorization Board Provision tanúsítványát, ezáltal ez az első olyan felhő, amely a kormányzati jóváhagyás ilyen magas szintjén működhet.

 

Adatplatformok és következtetések

 

Jövő héten dobja piacra a Microsoft az SQL Server 2014 másodikelőzetes verzióját, amivel egyre több embert segít hozzá a Big Data megoldások készítéséhez, és az azokból kinyerhető valós információkhoz.Az új verzió további költségek nélkül nyújt in-memory (memóriában tárolt) adatbázis-technológiát, amely mintegy 10-30-szorosára képes gyorsítani a meglévő adatbázis-rendszereket. Az SQL Server 2014 együttműködik a Windows Azure-ral, így a felhasználók a felhőbe menthetik adataikat és vissza is állíthatják onnan azokat valamilyen katasztrófa esetén, akár teljes értékű katasztrófatűrő megoldás kialakításával ég és föld között.

 

A Big Data elemzésekhez a hónap végén adja ki a Microsoft a Windows Azure HDInsight Service-t, ami egy Apache Hadoop alapú szolgáltatás, és amely SQL szerverekkel és széles körben használt üzleti intelligencia megoldásokkal dolgozik együtt, például az Excellel vagy a Power BI for Office 365-tel. A Power BI segítségével a felhasználók személyes és nyilvános adataikat kombinálhatják a felhőben, így látványosabb vizualizációs megoldásokat készíthetnek és gyorsabban szűrhetik le az adatokbólszármazó következtetéseket.

 

Emberek és eszközök a felhőben

 

A felhő alkalmazások, az okostelefonok és a táblagépek elterjedése miatt számos vállalat a bring-your-own-device modellt kezdi alkalmazni. A Windows Intune új kiadását – mely október 18-ától érhető el – a System Center Configuration Managerrel szorosan integrálták, hogy az informatikaiszervezetek a felhasználóknak még biztonságosabb hozzáférést nyújthassanak saját Windows-os, iOS-es vagy androidos eszközükön a szükséges alkalmazásokhoz és adatokhoz. Ez a PC-k és mobil eszközök számára létrehozott egységesfelügyeleti környezet kiegészíti a Windows Server 2012 R2-ben rejlő új hozzáférési és információvédelmi lehetőségeket.

 

A hónap folyamán már letölthető lesz a Microsoft Remote Desktop alkalmazás is, amely bármilyen eszközön – legyen az Windows, Windows RT, iOS, OS X vagy Android alapú – távoli hozzáférést nyújt a számítógéphez és az asztalhoz. 

 

Üzleti megoldások: szoftver mint szolgáltatás

 

A vállalatoknak szánt következő CRM megoldás, a Microsoft Dynamics CRM Online Fall ’13 a hónap végén válik elérhetővé, és a vásárlókkal történő kommunikációt teszi még személyesebbé a kontextushoz kapcsolódó információk segítségével, bármilyen eszközön. Az asztali verzió, amely házon belül is üzemeltethető vagy hosztolható, várhatóan az ősz végétől lesz elérhető. 

 

Már megvásárolható a Microsoft Dynamics NAV 2013 R2, amely a kis- és középvállalkozások számára tökéletes átjárhatóságot garantál az Office 365-tel, emellett teljes multitenant támogatást, valamint számos olyan eszközt is rejt magában, amelyeket az alkalmazás Windows Azure-on való hosztolásának támogatására terveztek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sikeresen mutatkoztak be a magyar startupok az ázsiai fintech csúcstalálkozón

A Startup Campus és Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA)  együttműködésében három hazai startup mutatkozott be az Ázsia FinTech Roadshow ötnapos, intenzív üzletfejlesztési túrán a globális pénzügyi innováció élvonalának Szingapúr, Kuala Lumpur és Jakarta érintésével. A résztvevő Brokerchooser, Péntech és Scolvo egyaránt hosszútávú ázsiai együttműködések reményében tértek haza.

2019. november 19. 10:13

A Fujitsu modellje új szintre emeli az automatizációval elérhető megtakarítást

A robotalapú folyamatautomatizáció (RPA) széles körű alkalmazásnak korlátait megszüntetve, a Fujitsu új modelje 12-16% közötti megtakarítást tesz lehetővé a működési költségben. A Fujitsu észak- és nyugat-európai ügyfelek számára elérhető, új ipari automatizációs működési modellje kiiktatja az RPA terjedését eddig gátló akadályokat, ami komoly változást hozhat tekintettel arra, hogy jelenleg világszerte csak a szervezetek 4%-a alkalmazza széles körben az RPA-technológiát. 

2019. november 18. 18:54

Paris Call: A kiberbiztonság iránti elkötelezettség folyamatosan nő

A francia kormány 2019. november 12-én hatalmas előrelépést jelentett be a kibertér biztonságáért való összefogás terén: a Paris Call for Trust and Security in Cyberspace nevű kiberbiztonsági kezdeményezéshez csatlakozók száma egy év alatt közel háromszorosára nőtt, összesen több mint 1000-re.

2019. november 18. 12:54

A legfrissebb ThinQ alkalmazáson keresztül a készülékek azelőtt jeleznek, hogy meghibásodnának

Az LG Electronics (LG) bemutatta továbbfejlesztett ThinQ alkalmazását, melynek köszönhetően a felhasználói okosotthon-élmény még teljesebbé válik. A hangutasítással is vezérelhető okosotthon-app az LG okos háztartási eszközeinek gördülékeny irányítása mellett több mint 150 országban kínál új mesterségesintelligencia-alapú szolgáltatásokat.

2019. november 18. 11:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás