Már közösségi csatornáinkat is védik az ESET legújabb otthoni verziói

ESET NOD32 Antivirus 7 és az ESET Smart Security 7

forrás: Prím Online, 2013. október 17. 12:50

Az ESET bemutatta termékeinek legfrissebb változatát: az ESET Smart Security 7-et és az ESET NOD32 Antivirus 7-et. A legújabb generációs termékek a közösségi csatornák védelmét biztosító Social Media Scanner funkció mellett számos fejlesztést tartalmaznak. A telepített programok hibáit kihasználó kártevők felismerése, a továbbfejlesztett memóriaellenőrzés és a sebezhetőség elleni védelem is tovább tökéletesíti a legmodernebb biztonsági termékeket.

„A legújabb verziók az eddigi ESET termékekhez hasonlóan minimális rendszerterhelés mellett az egyedülálló technológiai fejlesztéseknek köszönhetően még az új és ismeretlen rosszindulatú programok ellen is védelmet kínálnak – nyilatkozta Béres Péter, az ESET termékek magyarországi disztribútora, a Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója. – A kiberbűnözők kifejezetten nehezen feltörhető titkosításokat alkalmazó rosszindulatú programokat használnak, amelyek célja a védelmi megoldások megkerülése. Hogy tovább növeljék a fertőzés és a rombolás valószínűségét, a programok általában kihasználják az olyan érzékeny alkalmazások sérülékenységeit, mint a webböngészők, PDF olvasók, levelezőrendszerek vagy az MS Office programjai” – jellemezte a jelenlegi helyzetet Béres Péter.

Az ESET kiterjedt kutatást végzett a helyzetről, amely alapján fő védelmi technológiáit a legújabb fenyegetésekre is kiterjesztette. A tapasztalatok alapján a következő új funkciókkal bővítette a 7-es verziót:


·    A programok hibáit kihasználó kártevők felismerése (Exploit Blocker): felismeri és meggátolja a frissítetlen programok hibáit kihasználó legfrissebb kártevőket (zero-day exploit).
·    Továbbfejlesztett memóriaellenőrzés (Advanced Memory Scanner): kiszűri a bonyolult algoritmusokkal titkosított és a felismerést aktívan megkerülő kártevőket is.
·    Sebezhetőség elleni védelem (Vulnerability Shield): védelmet nyújt a hálózat sebezhetőségeit kihasználó támadásokkal és fenyegetésekkel szemben.

Az ESET kutatói és fejlesztői nem csak a védelemre helyeztek nagy hangsúlyt, külön figyelmet kapott a vírusirtó modul is, amely semlegesíti a különlegesen ellenálló kártevőket és rootkiteket is.



A Twitter profilunk is biztonságban – továbbfejlesztett Social Media Scanner funkció

A Harris Interactive kutatásaira és a közösségi médiában megjelenő fenyegetések számának emelkedésére alapozva a 7-es termékgeneráció további fejlesztéseket tartalmaz, az ESET Social Media Scanner második verziójának segítségével növelve a biztonságot. Az alkalmazás ellenőrzi az idővonalon, üzenőfalon megjelenő posztokat, híreket és felhasználói üzeneteket, hogy azok ne tehessenek kárt a számítógépekben.

A Social Media Scanner alkalmazás ismerőseink idővonalát, üzenőfalát is ellenőrzi, illetve kézi és automatikus ellenőrzést is lehetővé tesz. A 6-os verzióban debütált biztonságos online közösségi életet szavatoló program új változata már a Twitter fiókunkat is megvédi, és a többi ESET online szolgáltatással együtt egyszerűen kezelhető az újrastrukturált my.eset.com weboldalon. Regisztráció után a felhasználó korlátlan számú közösségi médiás profiljának védelmét kezelheti, beleértve családja és barátai fiókjait is.

A Harris Interactive legutolsó kutatása szerint egyre nő az olyan felnőtt internetezők száma, akik napi rendszerességgel csatlakoznak különböző közösségi hálózatokra is. Általában ezeknek a felhasználóknak legalább két közösségi oldalon van profiljuk, míg az összes online fiókjukhoz a megkérdezettek fele ötnél kevesebb jelszót használ, annak ellenére, hogy a kétharmaduk nincs megelégedve a weboldalak biztonsági ellenőrzésével. „A gyanús üzenetek mára mindennapossá váltak. A közösségi média felhasználóinak 91 százaléka kapott már legalább egyet, nagyrészük ebben az évben, általában e-mailen keresztül.” – áll a jelentésben.


Az ESET NOD32 Antivirus és az ESET Smart Security hivatalosan is támogatja a Windows 8 és Windows 8.1 operációs rendszereket.  A 7-es verzió letöltéséhez és az új technológiák megismeréséhez látogassa meg az ESET NOD32 Antivirus és ESET Smart Security termékoldalakat: http://www.eset.hu/v7

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05