Távoli hozzáférés PC-nkhez a Microsoft új alkalmazásával

Farkas Norman, 2013. október 22. 09:28

iOS és Android platformon is elérhető a Microsoft új, Remote Desktop nevű alkalmazása, mely nevéhez hűen lehetőséget nyújt számítógépünk és a rajta tárolt tartalmaink távoli elérésére.

A Microsoft egy igen hasznos alkalmazással lepte meg az androidos és iOS-es felhasználókat, mellyel bárhol és bármikor hozzáférhetnek saját, vagy munkahelyi számítógépükhöz, illetve a rajta tárolt tartalmakhoz. Nem beszélhetünk forradalmian új megoldásról, hiszen már számos hasonló app látott napvilágot, ám a redmondiak színeiben ez jelent meg elsőként.

 

A beszédes Remote Desktop névre keresztelt programon keresztül kényelmesen, akár többujjas gesztusokkal is kezelhetjük távoli gépünket telefonunkról vagy táblagépünkről a Remote Desktop Protocol (RDP), illetve a RemoteFX jóvoltából. Nem kell különösebben féltetnünk személyes adatainkat és tartalmainak az app használatakor, a biztonságos csatlakozást ugyanis a Network Layer Authentication (NLA) technológia biztosítja.

 

 

Természetesen nemcsak a munka, hanem a szórakozás jegyében is használhatjuk a szoftvert, hiszen az videóink és zenéink streamelésére is lehetőséget biztosít, ráadásul egy hatékony tömörítési módszert alkalmaz a sávszélesség jobb kihasználása érdekében.

 

Érdekesség, hogy több mobil eszközzel is használhatjuk a szoftver szolgáltatásait. Az egyes készülékeinket a PC-nken található Connection Centerben (Hálózati központ) kezelhetjük.

 

A Microsoft Remote Desktop ingyen letölthető (platformnak megfelelően) az iTunes, illetve a Google Play felületéről.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás