Hazánkban is kapható a Sony SmartWatch 2

forrás: Prím Online, 2013. október 23. 10:41

A Sony tegnap bejelentette, hogy hazánkban is elérhető a SmartWatch 2, amely jelenleg az egyetlen vízálló okosóra a piacon.

A Sony piacvezető a csuklón viselhető okos kiegészítők között, első okosóráját 2007-ben dobta piacra. A SmartWatch 2 képviseli a Sony SmartWatch termékcsaládjának második generációját, és elődjének sikerét próbálja folytatni, amelyre a felhasználók több mint egymillió alkalmazást töltöttek le az elmúlt évben.

 

Stefan K. Persson, a Sony Mobile Communications kiegészítőkkel foglalkozó üzletágának vezetője kiemelte, hogy a SmartWatch 2-vel a vásárlók visszajelzéseire szerettek volna reagálni, és minden eddiginél egyszerűbbé tenni ezeket az alap tevékenységeket számos kisegítő alkalmazással.

 

„A vásárlók szerettek volna egy stílusos, mégis praktikus kialakítású, hosszú üzemidővel bíró okosórát  - és mi pontosan eszerint terveztük meg a  SmartWatch 2-t. A rugalmasságot is szem előtt tartottuk – így ez az eszköz szabadon használható bármelyik androidos okostelefonnal, az egyre több saját készítésű, illetve külsős fejlesztőktől származó alkalmazások pedig új lehetőségeket nyújtanak a mindennapi mobilhasználatban.” – mondta. 

 

 

Mostantól akár a zsebünkben is tarthatjuk a telefonunkat

 

A Smartwatch2 létrehozásánál arra törekedtünk, hogy a felhasználóknak kevesebb alkalommal kelljen elővenniük telefonjukat, és a SmartWatch2-vel kiválthassák, illetve kiegészíthessék a leggyakrabban okostelefonnal végzett tevékenységeiket. A készülék másodpercek alatt bekapcsolható, és a vásárlók máris olvashatják az sms-eket, megnézhetik e-maileket. Ezen felül a Gmail, Facebook és Twitter értesítéseket (Twitternél akár re-tweetelhetnek is), fogadhatják, vagy akár el is utasíthatják a bejövő hívásokat, sőt le is némíthatják a telefonjukat. Az NFC technológiának és az egy érintéses csatlakozásnak köszönhetően ez a vezeték nélküli kiegészítő ideális választás olyan nagy kijelzős készülékekhez, mint például az Xperia™ Z Ultra, főleg azokban az élethelyzetekben, amikor különösen fontos a diszkrét telefon használat. 

 

Szép, tartós külső

 

A SmartWatch 2 ugyanazt a dizájnt képviseli, mint a legújabb Sony Xperia okostelefonok. A vékony minimalista megjelenés, a por-, és vízállóság, illetve a Sony védjegye, az alumínium bekapcsoló gomb már mind-mind ismerős lehet. Az IP 57 minősítésnek köszönhetően ez a por-, és vízálló okosóra akár fél órát is kibír édesvízben egy méter mélyen. A SmartWatch 2 számos divatos szíjjal tehető változatosabbá. Kapható hozzá többek között rozsdamentes acél, barna vagy fekete bőrszíj vagy akár 5 különböző színű szilikonpánt is. A Sony ezen kívül szabvány – 24 mm széles – szíjvastagságúra tervezte a készüléket, így a vásárlók tetszésük szerint választhatják ki, milyen szíjjal szeretnék viselni a SmartWatch 2-t. 

 

 

A leghosszabb üzemidővel bíró okosóra

 

A korábbi okosórák felhasználói visszajelzéseit figyelembe véve a Sony keményen dolgozott azon, hogy meghosszabbítsa a SmartWatch 2 üzemidejét. A transzflexív kijelző fényvisszaverő elemeket használ, hogy erős napsütésben, háttérvilágítás nélkül is jól olvasható legyen a kijelző, az energiatakarékos processzor pedig lehetővé teszi az optimális üzemidő elérést. Ezeknek köszönhetően sikerült elérni, hogy a készülék (normál felhasználási körülmények között) akár 4 napig is kibírja töltés nélkül. 

 

Android alapú nyitott ökoszisztéma

 

A SmartWatch 2 minden olyan androidos telefonnal kompatibilis, amelyen legalább Android 4.0 (Ice-cream sandwich) vagy újabb verzió fut. A fejlesztők számára ez lehetővé teszi, hogy az órát, mint egy második kijelzőt használhassák alkalmazásaikhoz. Rezgő funkcióval is rendelkezik, melyet a fejlesztők a különböző értesítéseknél használhatnak fel. A gyorsulásmérőt pedig plusz érzékelőként használhatják a fizikai aktivitást mérő alkalmazások esetén.

 

A SmartWatch 2 bevezetésekor a felhasználók több mint 40, teljesen optimalizált alkalmazásból választhatnak, valamint a készülék kompatibilitása miatt használhatják a készülék elődjéhez tervezett további 300 alkalmazást is. A Sony az augusztusi SmartWatch2 SDK bemutatása óta dolgozik együtt külsős fejlesztőkkel azért, hogy minél több SmartWatch 2-re optimalizált alkalmazás készülhessen el. Az Xperia okostelefonokba gyárilag telepített, vagy a Google Playről letölthető Sony SmartConnect alkalmazás keresési funkciójával könnyedén megtalálható minden kompatibilis applikáció. 

 

 

 

A Sony SmartWatch2 főbb tulajdonságai 

 

Fényes kijelző (nagyfényben is olvasható)

A leghosszabb üzemidejű okosóra (a töltöttségi szint jelző mutatja, az alacsony töltöttséget)

Vízálló (IP57)

Egyszerű beállítás (NFC párosítás és kapcsolódás)

Önálló óra funkció

Szabványos micro USB kábel a töltéshez

Felhasználói felület hasonlít az Android felülethez,  így könnyebben kezelhető

Nagyobb kijelző és felbontás (1,6 inch, 220 x 176 pixel)

Kiváló minőségű anyagok (alumíniumváz és rozsdamentes acél szíj)

Kiterjesztett kompatibilitás (működik a legtöbb androidos telefonnal)

Cserélhető szíjak - személyre szabható bármilyen szabványos 24 mm-es szíjjal

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: Kate ellenáll a hódolók ostromának

Egyre többen veszik igénybe Kate, a K&H személyes digitális asszisztensének segítségét. Bár vannak, akik bolondoznak Kate-tel, őt ez sem zavarja: kedvesen kitér az oda nem illő kérdések elől. Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője szerint a mesterséges intelligencián alapuló személyes digitális asszisztens bevált, az ügyfelek megszerették, és Kate is minden nap tanul tőlük valamit.

2023. április 1. 16:20

Okosotthon: megoldás az energiatakarékosság és a kényelem jegyében

Alighogy hozzászoktunk az okoseszközök használatához, máris beszivárgott a mindennapokba az okosotthon kifejezés is. Kovács István Péter, az A1 Solar műszaki vezetője válaszolt azokra a kérdésekre, hogy hogyan kapcsolható össze az okosotthon funkciók használata az energiatakarékosságos szándékkal és miért érdemes intelligens és integrált megoldásokban gondolkozni azoknak, akik napelemes rendszeren keresztül termelik – vagy tervezik megtermelni – a villamosenergiát.

2023. április 1. 13:44

Innovatív Járműtechnológiák Kompetencia Központot adtak át Budapesten

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán átadták a Bosch innovációs ökoszisztémájának részét képező Innovatív Járműtechnológiák Kompetencia Központot. Az új központ eszközei és szimulációs rendszerei egyedülállóak a hazai műszaki felsőoktatásban. Segítségükkel a hallgatók az elmélet mellett naprakész gyakorlati tudásra tehetnek szert, illeszkedve a hazai és nemzetközi iparági trendekhez, igényekhez. A Műegyetem kampuszán megvalósult fejlesztés – a BME KJK képzéseihez kapcsolódóan – évente 60-80 egyetemi hallgató mellett a kar oktatói számára is korszerű teret biztosít szakmai munkájuk támogatásához.

2023. április 1. 11:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08