Jól muzsikál mobilfronton az LG

Negyedéves pénzügyi jelentés az LG-től

Czipperer Dia, 2013. október 24. 17:13

Az LG közzétette harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit, amely a mobileszközök dinamikus növekedését támasztja alá.

Az LG pénzügyi jelentése szerint a vállalat harmadik negyedéves árbevétele 12,52 milliárd dollár volt, ami 27%-os növekedést jelent az előző negyedévhez képest. A mobil szegmens is szépen növekszik, a vállalat 24%-os éves növekedést mért ezen a téren.

 

Mindegyik részleg külön-külön számolt be a bevételekről, melyek közül a mobilpiac növekedett a legnagyobb mértékben. Az LG rekordmennyiségű mobiltelefont értékesített a Q2-es időszakban, 12,1 millióra rúgott a számuk. A vállalat megerősítette, hogy a harmadik negyedévben (Q3) is 12 millió készüléket adott el.

 

Ám ez valójában elveszett pénz, hiszen egyre többet költenek a marketingeszközökre a fokozódó verseny miatt. Fontos kitűnni a tömegből, így például arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy az LG G2 hátsó gombjait is népszerűsítsék a felhasználók körében.

 

A TV részlegen viszont már nem muzsikál ilyen jól a vállalat, inkább lefelé csúszik a lejtőn. Az otthoni házimozi rendszerekből származó bevételek a tavalyi évhez képest 7 %-kal estek vissza. Ezért az alacsony keresletet és eladási árakat okolják, ám ott vannak az új OLED és UHD TV-k, amelyek akár fordított pályája is állíthatják ezt a szegmenst.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Irodát nyit Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitja meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához. Az új magyarországi központ révén a munkatársak még több támogatást adhatnak az AWS felhőszolgáltatásaira való átálláshoz a különböző méretű magyarországi szervezetek, köztük induló vállalkozások, startup-ok, vállalatok, valamint a közszféra szervezetei számára.

2023. június 5. 14:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39