Wozniak szerint az Apple-nek a Google-lel kellene együttműködnie

Czipperer Dia, 2013. november 4. 14:10

Az Apple társalapítója, Steve Wozniak egy korábbi interjúban úgy nyilatkozott, ha még Cupertinóban dolgozna, biztosan együttműködne a Google-lel.

Steve Wozniak a BBC-nek beszélt arról, hogy az Apple sokkal erősebb is lehetne, ha a legnagyobb riválisával, a Google-lel jó szakmai kapcsolatot ápolna, hiszen többek között a hangalapú szoftverét, a Sirit is továbbfejleszthetné a Google keresőjének köszönhetően, valamint még jobb hordható eszközöket fejleszthetne, mint például az okosórák.

 

 

Amikor az interjú során az került szóba, mennyire valószínű szerinte, hogy a két fél „összeáll”, Wozniak annyit mondott: „Nem tudom. Ha ott lennék, akkor elég valószínű lenne”.

 

Ahogy elmondta, az Apple szoftvere, az iOS egyes területeken nem olyan erős, mint az Android – itt ismét a Sirit emelte ki. Mondjuk, ha azt mondjuk, „menj Joe éttermébe”, a Siri nem tudja, hol van, ám az Android igen, hiszen a Googel keresőjére támaszkodik.

 

Azt is kifejtette, hogy nem csak a Google-lel való partnerséget tudja elképzelni az Apple esetében. Az interjú során a Samsungot is kiemelte, amely szerinte megnyithatná a lehetőséget a további innovációk felé, hiszen sok olyan dolog van, amelyekre nem képesek az iPhone-ok, szemben egy Samsung okostelefonnal.

 

Wozniak azonban már nem az Apple csapat része, így ez csupán az ő elgondolása. Mindenesetre szavaiból az körvonalazódik, hogy szerinte már nem az Apple a legjobb a piacon.

 

Forrás: Mashable.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Törökország – Egyesült Arab Emírségek. Üzleti Fórum a két közel-keleti óriással

A Közel-Kelet két meghatározó üzleti központja Törökország és az Egyesült Arab Emírségek (UAE). Szerepük a világgazdaságban is felértékelődött. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Törökország – Egyesült Arab Emírségek. Üzleti Fórum a két közel-keleti óriással” című konferenciáján török, arab és magyar előadóink megmutatják, hogy miért érdemes ezeken a piacokon megjelenni.

2023. szeptember 29. 20:17

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

A Széchenyi István Egyetem debütált a Times Higher Education világranglistáján is

Története során először került fel az egyik legnagyobb presztízsű világranglistára a győri Széchenyi István Egyetem, ami azt jelenti, hogy a világ egyetemeinek legjobb öt százalékába tartozik. Az eredmény óriási siker, a Times Higher Education rangsorának készítői ugyanis a felsőoktatási intézmények tudományos teljesítményét a legszigorúbb sztenderdek alapján mérik.

2023. szeptember 29. 15:49

E-kereskedelmi útmutató: Hogyan növelhetjük a konverziót és az eladásokat az üzenetküldő alkalmazásokkal?

Bár az üzenetküldést általában hétköznapi, kötetlen beszélgetésekhez társítják, mára a marketing és a kereskedelem szempontjából is nagyszerű csatornává vált.

2023. szeptember 29. 14:21

Tiltólistás időrabló vagy egyre inkább hasznos edukációs eszköz a platform?

A TikTok népszerűsége az oldal 2017-es indulása óta töretlen. Egy friss felmérés szerint a 4 és 18 év közötti gyerekek naponta átlagosan 91 percet töltenek el rajta. A tiktokozó diákok több, mint 60%-a szerint a rövid videók segítenek a tanulásban és a házi feladat elkészítésében is, tehát edukációs céllal is pörgetik a feed-et, nem csak a szórakozás miatt.

2023. szeptember 29. 12:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38