Wozniak szerint az Apple-nek a Google-lel kellene együttműködnie

Czipperer Dia, 2013. november 4. 14:10

Az Apple társalapítója, Steve Wozniak egy korábbi interjúban úgy nyilatkozott, ha még Cupertinóban dolgozna, biztosan együttműködne a Google-lel.

Steve Wozniak a BBC-nek beszélt arról, hogy az Apple sokkal erősebb is lehetne, ha a legnagyobb riválisával, a Google-lel jó szakmai kapcsolatot ápolna, hiszen többek között a hangalapú szoftverét, a Sirit is továbbfejleszthetné a Google keresőjének köszönhetően, valamint még jobb hordható eszközöket fejleszthetne, mint például az okosórák.

 

 

Amikor az interjú során az került szóba, mennyire valószínű szerinte, hogy a két fél „összeáll”, Wozniak annyit mondott: „Nem tudom. Ha ott lennék, akkor elég valószínű lenne”.

 

Ahogy elmondta, az Apple szoftvere, az iOS egyes területeken nem olyan erős, mint az Android – itt ismét a Sirit emelte ki. Mondjuk, ha azt mondjuk, „menj Joe éttermébe”, a Siri nem tudja, hol van, ám az Android igen, hiszen a Googel keresőjére támaszkodik.

 

Azt is kifejtette, hogy nem csak a Google-lel való partnerséget tudja elképzelni az Apple esetében. Az interjú során a Samsungot is kiemelte, amely szerinte megnyithatná a lehetőséget a további innovációk felé, hiszen sok olyan dolog van, amelyekre nem képesek az iPhone-ok, szemben egy Samsung okostelefonnal.

 

Wozniak azonban már nem az Apple csapat része, így ez csupán az ő elgondolása. Mindenesetre szavaiból az körvonalazódik, hogy szerinte már nem az Apple a legjobb a piacon.

 

Forrás: Mashable.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mi kell ahhoz, hogy itthon maradjanak az IT-szakemberek?

A HR Kopó Tanácsadó Csoport által szervezett IT Realitás Mozgalom célja az IT-szakemberek megismerése és párbeszéd elindítása az informatikusok, a munkaadók és a toborzók között.

2022. augusztus 8. 19:48

K&H: megtriplázódott a villanyautók száma Magyarországon

Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk – derül ki a K&H összeállításából. A pénzintézet pedig kedvező kamatozású lízingkonstrukciót nyújt a magyar cégeknek ahhoz, hogy villanyautóval bővítsék a flottájukat, ezzel is segítve a vállalkozások kiadásainak csökkentését, lendületet adva az elektromobilizációnak.

2022. augusztus 8. 18:10

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl Enterprises Kft. kivitelezésében megvalósuló SafeCross okoszebra projekt célja az volt, hogy 2022-ben egy olyan magyar város gazdagodjon okoszebrával, ahol eddig még nem volt ilyen berendezés, ám a rendőrség baleseti statisztikái szerint szükség lenne rá.

2022. augusztus 8. 16:33

600 milliós száloptikai fejlesztés az oktatási intézmények számára

Az oktatási intézmények és az adatközpontok között exponenciálisan növekvő adatátviteli igények miatti fejlesztést nyert el a Delta Systems, a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata által vezetett konzorcium. A 637.8 millió forintos megbízás alapján az országos iskolai hálózatokhoz kapcsolódó új gerinchálózati csomópontokat látják el DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) technológiával, annak érdekében, hogy a meglévő optikai kábelek bővítése, avagy újabbak bérlése nélkül tudják kielégíteni az intézmények adatátviteli igényeit. 

2022. augusztus 8. 14:59

Az ABB Red Dot-díjat nyert a FlexPacker ipari delta robotjáért

Az ABB ultragyors csomagolásra tervezett IRB 390 FlexPacker delta ipari robotját választották a Red Dot Product Design (Piros Pont terméktervezési) díjra; így az ABB-nek ez lesz a második olyan robotja, amely két egymást követő évben is elnyeri ezt a rangos díjat. 

2022. augusztus 8. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20