Wozniak szerint az Apple-nek a Google-lel kellene együttműködnie

Czipperer Dia, 2013. november 4. 14:10

Az Apple társalapítója, Steve Wozniak egy korábbi interjúban úgy nyilatkozott, ha még Cupertinóban dolgozna, biztosan együttműködne a Google-lel.

Steve Wozniak a BBC-nek beszélt arról, hogy az Apple sokkal erősebb is lehetne, ha a legnagyobb riválisával, a Google-lel jó szakmai kapcsolatot ápolna, hiszen többek között a hangalapú szoftverét, a Sirit is továbbfejleszthetné a Google keresőjének köszönhetően, valamint még jobb hordható eszközöket fejleszthetne, mint például az okosórák.

 

 

Amikor az interjú során az került szóba, mennyire valószínű szerinte, hogy a két fél „összeáll”, Wozniak annyit mondott: „Nem tudom. Ha ott lennék, akkor elég valószínű lenne”.

 

Ahogy elmondta, az Apple szoftvere, az iOS egyes területeken nem olyan erős, mint az Android – itt ismét a Sirit emelte ki. Mondjuk, ha azt mondjuk, „menj Joe éttermébe”, a Siri nem tudja, hol van, ám az Android igen, hiszen a Googel keresőjére támaszkodik.

 

Azt is kifejtette, hogy nem csak a Google-lel való partnerséget tudja elképzelni az Apple esetében. Az interjú során a Samsungot is kiemelte, amely szerinte megnyithatná a lehetőséget a további innovációk felé, hiszen sok olyan dolog van, amelyekre nem képesek az iPhone-ok, szemben egy Samsung okostelefonnal.

 

Wozniak azonban már nem az Apple csapat része, így ez csupán az ő elgondolása. Mindenesetre szavaiból az körvonalazódik, hogy szerinte már nem az Apple a legjobb a piacon.

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás