IFS bejenetések a 2013-as világkonferencián

forrás: Prím Online, 2013. november 4. 17:30

Az IFS globális ERP megoldásszállító 2013. október 28-31. között a spanyolországi Barcelonában rendezte meg idei világkonferenciáját (IFS World Conference 2013). A rendezvényre közel 50 országból, köztük Magyarországról látogattak el résztvevők. Az esemény a mobilitás, felhőszámítás, Big Data jegyében zajlott, ezekhez a témakörökhöz kapcsolódnak a bejelentések is.

Az IFS stratégiájának fontos része a mobilalkalmazások fejlesztése, vezető szállítóvá kíván válni a vállalati mobilalkalmazások területén. Az előző, 2012. évi világkonferencián mutatta be mobil fejlesztési stratégiáját, a mobilalkalmazások első hullámát, valamint az IFS Touch Apps Partnerprogramot. Az idei, 2013. évi világkonferencia a sikerek bemutatásáról és újabb jelentős fejlesztések bejelentéséről szólt.


Az IFS hét új saját fejlesztésű és több partner által fejlesztett vállalati mobilalkalmazást jelentett be, valamint számos korábbi alkalmazását tette elérhetővé újabb mobil operációs rendszerekhez is.


Az IFS az ERP-szállítók közül az elsők között nyújt okostelefonos üzleti alkalmazást Samsung KNOX™ platformon. Elsőként a beszerzési igénylések, megrendelések, szállítói számlák és útiköltség-elszámolások jóváhagyására és engedélyezésére szolgáló IFS Notify Me™ alkalmazást tette elérhetővé a Samsung KNOX™ platformon. A platform többrétegű architektúrája lehetővé teszi az Android alkalmazások biztonságos, az alkalmazó vállalatnál érvényben lévő biztonsági szabályzatoknak megfelelő telepítését olyan módon, hogy ez nem veszélyezteti a telefont használó munkatársak személyes adatait, akik ma már egyre gyakrabban tulajdonasai az üzleti célra használt készüléknek. Az IFS Notify Me™-t követően az IFS a többi okostelefonos alkalmazását is elérhetővé fogja tenni Samsung KNOX platformon.


Az IFS bejelentette továbbá az IFS Applications Windows Azure felhőbe telepítésének támogatását. A bejelentés értelmében az IFS Applications 8 komponensalapú ERP csomag telepítése tesztelésre került a Microsoft Azure felhőben és megszerezte az erre vonatkozó tanúsítást. A vállalatok egyre inkább nyilvános felhőkbe költöztetnek bizonyos szolgáltatásokat, például a levelezést, az együttműködést támogató vagy az irodai alkalmazásokat. Az IFS az üzleti alkalmazások felhőben való futtatása iránti növekvő igényre reagált az IFS Applications Windows Azure felhőbe való telepítésének tanúsításával és támogatásával. A tanúsítás egyébként az IFS Applications privát felhőbe való telepítését is lehetővé teszi a Microsoft Windows Server Hyper-V technológiával. A Windows Azure tanúsítás és támogatás a teljes IFS Applications 8 megoldásra vonatkozik.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05