Amerikában az Apple lekörözte a Samsungot

Czipperer Dia, 2013. november 6. 16:12

A comScore jelentése szerint az Apple nagyobb szeletet hasít magának az okostelefon tortából az USA-ban, mint a Samsung. Majdnem kétszer népszerűbb vetélytársánál.

Hónapok óta arról lehet hallani, hogy az Android rávert az iOS-re, és világszinten vezető mobil operációs rendszer lett. Ám Android készüléket sok gyártó forgalmaz, így a piac igencsak szegmentált, könnyebb „sok kicsi sokra megy” alapon beelőzni egy olyan gyártót, aki a maga nemében egyeduralkodó a piacon. Így a márkák közötti versenyt is érdemes górcső alá venni.

 

Egy comScore felmérés világított rá arra, hogy bár az Android népszerűsége túlszárnyalja az iOS-ét, a vállalatok közül az USA-ban még mindig az Apple áll az élen. Bár a Samsumg is erősödött az elmúlt hónapokban, az Apple szintén, és nagyjából azonos mértékben.

 

Az Egyesült Államokban az okostelefonhasználók 40,6%-a használ jelenleg Apple készüléket, míg Samsung telefonokat csak 24,9%. Tény, hogy a két vállalat messze elhúz a többiektől, ám az Apple is jelentős részesedéssel vezet a Samsung előtt (lásd az ábrán).

 

 

A TOP 5 többi versenyzője (HTC, Motorola, LG) veszített népszerűségéből, így egyre inkább a két óriás harca látszik kiéleződni.

 

Ám mindez csak az USA-ra igaz, hiszen például Ázsiában egészen más trendek hódítanak. Ott a nagy kijelző számít menőnek, a phabletek lesznek egyre népszerűbbek, amely téren az Apple nem potenciális vetélytárs a Samsung számára.

 

Forrás: TheNextWeb.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vékonykliens munkaállomásokkal támogatja a Delta Technologies a debreceni szakemberképzést

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt. kiemelt figyelmet fordít az oktatási intézmények digitális felzárkóztatására. Ezen törekvés mentén a társaság leányvállalata, a Delta Systems Kft. a Delta Informatika Zrt-vel közösen összesen 1 000 darab vékonykliens munkaállomással járult hozzá a Debreceni Szakképzési Centrum eszközparkjának fejlesztéséhez.

2021. november 29. 12:20

Magyarok is bekerültek a régió leggyorsabban fejlődő technológiai cégei közé

Idén három magyar társaság is különdíjat kapott a közép-európai Deloitte Technology Fast 50 programban, a Growth Stars és Impact Stars kategóriákban. A program a régió leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozásait mutatja be, amire idén minden eddiginél több, közel 450 vállalat pályázott.

2021. november 29. 09:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12