Amerikában az Apple lekörözte a Samsungot

Czipperer Dia, 2013. november 6. 16:12

A comScore jelentése szerint az Apple nagyobb szeletet hasít magának az okostelefon tortából az USA-ban, mint a Samsung. Majdnem kétszer népszerűbb vetélytársánál.

Hónapok óta arról lehet hallani, hogy az Android rávert az iOS-re, és világszinten vezető mobil operációs rendszer lett. Ám Android készüléket sok gyártó forgalmaz, így a piac igencsak szegmentált, könnyebb „sok kicsi sokra megy” alapon beelőzni egy olyan gyártót, aki a maga nemében egyeduralkodó a piacon. Így a márkák közötti versenyt is érdemes górcső alá venni.

 

Egy comScore felmérés világított rá arra, hogy bár az Android népszerűsége túlszárnyalja az iOS-ét, a vállalatok közül az USA-ban még mindig az Apple áll az élen. Bár a Samsumg is erősödött az elmúlt hónapokban, az Apple szintén, és nagyjából azonos mértékben.

 

Az Egyesült Államokban az okostelefonhasználók 40,6%-a használ jelenleg Apple készüléket, míg Samsung telefonokat csak 24,9%. Tény, hogy a két vállalat messze elhúz a többiektől, ám az Apple is jelentős részesedéssel vezet a Samsung előtt (lásd az ábrán).

 

 

A TOP 5 többi versenyzője (HTC, Motorola, LG) veszített népszerűségéből, így egyre inkább a két óriás harca látszik kiéleződni.

 

Ám mindez csak az USA-ra igaz, hiszen például Ázsiában egészen más trendek hódítanak. Ott a nagy kijelző számít menőnek, a phabletek lesznek egyre népszerűbbek, amely téren az Apple nem potenciális vetélytárs a Samsung számára.

 

Forrás: TheNextWeb.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lezárult az OTT-ONE szerverberuházása

Lezárultak az OTT-ONE 1,1 milliárd forintból megvalósuló szerverberuházásának előkészítő munkálatai: a beszerzett szerverek 2019. december 1-től állnak majd üzembe. A teljes egészében saját forrásból finanszírozott szerverkapacitás amellett, hogy támogatja a vállalatot a meglévő ügyfelek magas szintű kiszolgálásában, új lehetőségeket is teremt a társaság számára: a mintegy 800 kiszolgáló egységből álló szerverkapacitás igénybevételére már meg is kötötték az első szolgáltatási szerződést. 

2019. november 19. 12:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás