Menedzserváltás az SAP hazai fejlesztőközpontjánál

forrás: Prím Online, 2013. november 8. 08:39

Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy Markus Hilkent nevezték ki a szoftvercég hazai fejlesztőközpontjának igazgatójává. A német születésű menedzser emellett megtartja eddigi tisztségét, az itteni támogatási központ vezetését, melyet annak 2001-es megalakulása óta ellát.

Az összesen 410 főt foglalkoztató fejlesztő-és támogatási központok fontos szerepet töltenek be az SAP globális hálózatában. Egyrészt Budapesten található az egyik legjelentősebb üzleti mobilitás, és logisztikai komponenseket fejlesztő szakértői gárdája, másrészt innen zajlik a főként német nyelvterületű országok ügyfeleinek üzemeltetés támogatása.

Markus Hilken (45) tapasztalt menedzsernek számít az SAP világában, 1999 óta áll a szoftvercég szolgálatában. Dolgozott a fejlesztés, a támogatás területén. Irányítása alatt a hazai egység tavaly elnyerte a legjobb támogató központ címet a cég világhálózatában.

A fejlesztőközpont korábbi igazgatója, Dudits Ádám nemzetközi feladatot kapott. Ő vezeti több régióban, így a közép-kelet-európai, a skandináv és az orosz nyelvterületen a szoftvercég felsőoktatási keretprogramját, az SAP University Alliances Programot. Dudits Ádám új pozíciójában közvetlenül Ann Rosenbergnek, a terület vezetőjének tartozik beszámolási kötelezettséggel.

„Az SAP magyarországi tevékenységét, szerepvállalását erősíti az itt zajló globális termékfejlesztés- és támogatás, mely hozzájárul, hogy teljeskörű szolgáltatásokat tudjunk biztosítani ügyfeleinknek” -mondta Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.
 

Kulcsszavak: CIO +céginfo SAP-hu SAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05