Menedzserváltás az SAP hazai fejlesztőközpontjánál

forrás: Prím Online, 2013. november 8. 08:39

Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy Markus Hilkent nevezték ki a szoftvercég hazai fejlesztőközpontjának igazgatójává. A német születésű menedzser emellett megtartja eddigi tisztségét, az itteni támogatási központ vezetését, melyet annak 2001-es megalakulása óta ellát.

Az összesen 410 főt foglalkoztató fejlesztő-és támogatási központok fontos szerepet töltenek be az SAP globális hálózatában. Egyrészt Budapesten található az egyik legjelentősebb üzleti mobilitás, és logisztikai komponenseket fejlesztő szakértői gárdája, másrészt innen zajlik a főként német nyelvterületű országok ügyfeleinek üzemeltetés támogatása.

Markus Hilken (45) tapasztalt menedzsernek számít az SAP világában, 1999 óta áll a szoftvercég szolgálatában. Dolgozott a fejlesztés, a támogatás területén. Irányítása alatt a hazai egység tavaly elnyerte a legjobb támogató központ címet a cég világhálózatában.

A fejlesztőközpont korábbi igazgatója, Dudits Ádám nemzetközi feladatot kapott. Ő vezeti több régióban, így a közép-kelet-európai, a skandináv és az orosz nyelvterületen a szoftvercég felsőoktatási keretprogramját, az SAP University Alliances Programot. Dudits Ádám új pozíciójában közvetlenül Ann Rosenbergnek, a terület vezetőjének tartozik beszámolási kötelezettséggel.

„Az SAP magyarországi tevékenységét, szerepvállalását erősíti az itt zajló globális termékfejlesztés- és támogatás, mely hozzájárul, hogy teljeskörű szolgáltatásokat tudjunk biztosítani ügyfeleinknek” -mondta Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.
 

Kulcsszavak: CIO +céginfo SAP-hu SAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58