Tudomány és technológia játékos módon

Mikroelektronikai "játszóház" és robotépítés a Design Terminálban

MTI Sajtóadatbank, 2013. november 10. 11:48

Különféle startupok mutatkoznak be a Design Terminálban, ahol robotépítésselá 3D-s nyomtatással és mikroelektronikai "játszóházzal" várják a gyerekeket november 14. és 17. között a Startra kész Magyarország! programja, amely a fiatalabb korosztály tagjainak kívánja játékos formában bemutatni a tudomány és technológia újdonságait.

A foglalkozáson két nagysikerű amerikai programmal ismerkedhetnek meg a látogatók: a NASA kutatóközpontjában született Hackidemia és a Stanford egyetem Design Intézetének City X interaktív programjai lehetővé teszik, hogy a gyerekek a tudományról és technológiáról játékos módon tanuljanak.

 

A Hackidemia program egyes moduljai olyan új technikákat járnak körbe, mint a 3D technológia, a robottechnológia, a víz és a levegő szennyezettségének, szűrésének állandó kérdésköre. Ezeken az interaktív foglalkozásokon a 8-14 évesek műhelyfoglalkozásokon webkamerákból készíthetnek mikroszkópokat, kipróbálhatják, hogyan lehet olyan hatalmas világító léggömböket készíteni, amelyek a környező levegő minőségére reagálnak, de építhetnek "robotbarátot" vagy akkumulátort, természetes táptalaj és baktériumok felhasználásával.

 

A City X Project egy olyan oktatási program, amely lehetővé teszi, hogy a világ különböző pontján élő gyerekek együtt hozhassák létre saját jövőképüket. A program kerettörténete szerint emberek, egy Földhöz hasonló, idegen bolygón szálltak le, amelynek fővárosából, City X-ből nagy nehézségek árán egy térképet jutattak vissza hazájukba, hogy az ott lévő fiatal tervezők csapata segítsen a városrendezési feladatok ellátásában.

 

A gyerekek a programban, rajzolás, gyurmázás, a 3D-s tervezés és 3D-s nyomtatás segítségével egy saját elképzelt várost építhetnek fel, és megoldást kereshetnek saját környezetükben tapasztalt problémákra. Ezekből a várostervekből tanulságos képzeletbeli jövőkép rajzolódik ki, amelyet egy különleges installációval mutatnak be a Design Terminálban.

 

A programok időpontjáról az intézmény Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mi lesz az OKJ után? – Végre kiderültek a részletek

December végén elindultak az utolsó OKJ-s képzések, de néhány képzésre a szabad helyek erejéig még be lehet csatlakozni. Szűkebb lett a kínálat, sok képzésre már egyáltalán nem lehet jelentkezni, illetve több városban már a decemberi tanfolyamok sem indultak el.

2021. január 18. 10:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás