MinDig TV frekvenciacserék a Dél-Dunántúlon

forrás: Prím Online, 2013. november 11. 11:08

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az Európai Unió határozatának megfelelően folytatja a 790-862 MHz-es frekvenciatartomány (UHF 61-69 csatornák) kiürítését. Az NMHH Dél-Dunántúlon 8 digitális földfelszíni televíziós telephelyet frekvenciacseréjének végrehajtását rendelte el. Az Antenna Hungária a munkát november 12-15. között végzi, melyek érintik a MinDig TV és a MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételét.

Az NMHH az Európai Unió határozatának megfelelően, a „digitális hozadék” sáv felszabadítása céljából folytatja a 790-862 MHz-es (UHF 61-69 csatornák) frekvenciatartomány kiürítését. Ennek érdekében az NMHH Dél-Dunántúlon 8 digitális földfelszíni televíziós telephelyet illetően 8 frekvenciacsere végrehajtását rendelte el.

  

Az Antenna Hungária a frekvenciacseréket november 12-15. között hajtja végre, a munkálatok a régióban Baranya, Tolna, Fejér és Somogy megyéket érintik. A tervek szerint a digitális adók áthangolására a táblázatban megjelölt napokon történik, a munkák miatt néhány órán keresztül szünetel a digitális sugárzás, tehát a MinDig TV és MinDig TV Extra televízió- és rádió-csatornák nem lesznek elérhetők. A felsorolt telephelyeken kívül november 14-én Mecseknádasd térségében is néhány órán keresztül szünetel a MinDig TV és MinDig TV Extra csatornák sugárzása.

 

 

A frekvenciacserékkel érintett körzetekben a változást követően újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket (DVB-T MPEG-4 dekóder vagy integrált televíziókészülék), melyet a digitális adók visszakapcsolása (16 vagy 18 óra) után kell elvégezni. A készülékek többségénél manuálisan kell elindítani az újrahangolást, amennyiben a néző azt tapasztalja, hogy egyes csatornák nem jelennek meg a csatornalistában.

 

A frekvenciacserék nem érintik a digitális adók lefedettségi területét, tehát nem szükséges a vevőantenna pozíciójának, irányának megváltoztatása.

 

A frekvenciacsere okozta kellemetlenségért minden érintett televíziónéző szíves elnézését kéri az Antenna Hungária. A változásokkal kapcsolatban további információ a MinDig TV honlapon és ingyenes telefonszámán:  06-80-90-99-00, valamint a MinDig TV Extra honlapon és call center számán: 1211 kapható. 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59