Egyre népszerűbb itthon is a HANA

Czipperer Dia, 2013. november 11. 11:37

Az SAP memóriaalapú platformját, a HANA-t egyre több hazai kisvállalat használja már. Számuk már eléri a 10-et, ugyanis legutóbb a Bonus Kft. is csatlakozott a bővülő táborba.

Ablonczy Balázs az SAP Forumon arról beszélt, hogy hazánkban még nem igazán sikerült megvetnie a lábát a HANA-nak, ám már magyar viszonylatban is 10 felhasználóval büszkélkedhet.

 

Az újonnan csatlakozott Bonus Kft. egy siklósi cég, amely tisztítóeszközöket gyárt és ad el. Eddig nem használtak integrált támogató rendszert, a HANA jelenti számukra az áttörést. Minderre azért volt szükség, mert egyre nőtt az ügyfélkör, több nemzetközi vásárló is belépett a képbe. Céljuk, hogy időt szabadítsanak fel a menedzsment számára, hatékonyabbá váljon a gyártás és az adminisztrációs folyamatok.

 

A tervek szerint a a folyamatok mobileszközről is irányíthatóvá válnak, hiszen a HANA nem csupán nagy mennyiségű adatot képes kezelni, hanem mindezt valós idejű feldolgozással, így a mobilon való hozzáférés szinte alapvető elvárás.

 

Ezzel azt szeretnék elérni, hogy a napi nyolc órás munkaidő hat órára csökkenjen, így a fennmaradó időben új feladatokon tudjanak dolgozni.

 

A rendszer nem egyszerre indul el, több részletekben csatlakoznak az egyes részek. November 1-én startolt a számlázás, készletkezelés, szállítólevél-kezelés, ehhez csatlakozik majd a könyvelés, a termelésirányítás, a logisztika, és a többi komponens, melyek projekt szerint lezárása 2014 eleje.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így teszi fejlettebbé az ipari 5G az AMR-alkalmazásokat és teljesítményüket

Új napra virrad a negyedik ipari forradalom, mivel az 5G-s mobil vezeték nélküli szabvány régóta várt lehetőségeket teremt az ipari dolgok internete (IIoT) számára. Ez pedig azt jelenti, hogy az autonóm mobil robotok (AMR-ek) is élvezhetik a következő generációs nagy sebességű hálózat előnyeit.

2022. december 2. 11:17

A fényezőkabinokban dől el a járműjavító műhelyek sorsa

Olyan időket élünk, amikor a vállalkozások működésének egyik legfontosabb alapja a rugalmas alkalmazkodás. Mégpedig akár egyik napról a másikra. Nem kivétel ez alól a fényezési szektor sem, ahol az újabb és újabb nehézségek immár évek óta gyors egymásutánban követik egymást, fellélegzésre sem hagyva időt. Minden korábbinál szükségesebbé vált a költségek racionalizálása és a teljesítmény optimalizálása, nemcsak a profit növelésének, de az ügyfélkör megtartásának érdekében is.

2022. december 1. 20:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55