Már elérhető az Egységes hírközlés-, média- és mozgókép-statisztikai adatbázis

MTI Sajtóadatbank, 2013. november 13. 11:11

Több mint 400 ezer adatot tartalmaz az Egységes hírközlés-, média- és mozgókép-statisztikai adatbázis, amely hétfőtől érhető el az interneten - közölte a létrehozó Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Az ehmmsa.nmhh.hu címen elérhető statisztikai gyűjtemény 1990-től napjainkig tartalmaz adatokat, magyarul és angolul - olvasható a hatóság Kommunikációs Igazgatóságának közleményében. Az adatbázisból lekérdezhetők a többi közt egy adott időszak elemzése szempontjából releváns magyarországi makrogazdasági adatok éppúgy, mint a vezetékes és mobiltelefonos hívások száma, időtartama, a kábeltévé-szolgáltatást igénybe vevő háztartások száma megyék és régiók szerint, az internet-előfizetések száma hozzáférési technológia szerint, a televíziózásra fordított idő demográfiai csoportonként, a különböző tévécsatornák közönségarányai, a médiaszolgáltatások száma és egyéb adatai.
 

Az egységes tárhely létrehozása során a korábban csak hírközlés-statisztikai adatokat tartalmazó - még az NMHH jogelődje által indított - adatbázist a szakemberek átdolgozták, frissítették és kiegészítették. Az adatok több mint egy tucatnyi hiteles és megbízható, nyilvános forrásból származnak - közölték. A magyarországi piacok mellett az NMHH nemzetközi összehasonlító információkkal is segíti a felhasználókat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05