Jövő „zöld” városa kezdeményezés a Panasonic közreműködésével

forrás: Prím Online, 2013. november 15. 08:52
A jövő elektronikai rendszereinek legnagyobb európai tudományos kísérleteként számon tartott projekt kezdődött Lyonban, amely úttörő jelentőséggel bír. A kezdeményezés október 28-án kezdődött, melyet a Panasonic fűtési és hűtési üzletága, Lyon város közgyűlésének elnöke, az EDF és 20 partnerszervezete, valamint a Smart Electric Lyon biztosít támogatásáról.

A Panasonic a projekt számára rendelkezésre bocsátja változatos energiatakarékos fűtési és hűtési rendszereit, például az Aquarea Air Source hőszivattyút. Ez a berendezés  különlegesen hatékonyan termeli meg a háztartási melegvíz előállításához, valamint az épület hűtéséhez és fűtéséhez szükséges energiát. Ezek a hőszivattyúk tökéletesen kommunikálnak az épületek energiagazdálkodást vezérlő rendszereivel, így – a legfontosabb tényezőkről pontos adatokat szolgáltatva – megkönnyítik azok használatát.

 

A vállalat tervei szerint az energiagazdálkodási rendszerbe bevonnak majd más háztartási eszközöket, így például  LED fényforrásokat is, ezzel tovább javítva a teljes háztartás energiafelhasználási mutatóit.

 

A  Smart Electric Lyon által biztosított technológiai megoldások arra szolgálnak, hogy folyamatosan ellenőrizzék az energiafogyasztást, növeljék a komfortérzetet, ezzel egyben a vállalkozások eredményességét és a közösségek jólétét. Ezek között vannak fűtő és hűtő berendezések, fényforrások, otthon automatizálási rendszerek, továbbá innovatív digitális megoldások.

 

A Smart Electric Lyont egy EDF-hez közel álló konzorcium vezeti, és az ADEME in Future Investments támogatását élvezi. A Smart Electric Lyon-nak 21 partnerszervezete van világszerte az ipari szektorban és a kutatás-fejlesztés területén: elektronikus és  telekommunikációs eszközök gyártói, és híres kutatóközpontok.

 

Mindannyian részesei az innovatív megoldások kifejlesztésére, egyesítésére és értékelésére irányuló projektnek. Lyon városát az innovatív projektek támogatása miatt választották az új megoldások tesztelésének helyszínéül. A projekt résztvevői szerint a jövő városát a mobilitás, a magas életminőség és a természet iránti tisztelet jellemzi majd.

 

A jövő elektronikai rendszereinek nagyszabású tesztjében Lyon 25 ezer lakosa, kiskereskedései, vállalkozásai és közösségei vesznek részt. A közös projekt négy éven keresztül zajlik majd különböző szakterületeken jártas kutatók részvételével, akik szakértelmüket a jövő energiagazdálkodási kihívásainak megoldására mozgósítják.

 

A projekt azért különösen fontos a Panasonic számára, mert a fűtés és a használati melegvíz előállítása a háztartások energiafogyasztásának igen jelentős részéért felelős. A Panasonic az európai és franciaországi erőforrásait a Smart Electric Lyon rendelkezésére bocsátja. A Panasonic frankfurti kutatás-fejlesztési csapatának elkötelezett és nagy tapasztalattal rendelkező szakemberei vesznek majd részt a projektben.

 

A Panasonic fűtési és hűtési üzletága sok éve foglalkozik új technológiai megoldások kifejlesztésével, amelyek a rendszerei jobb kommunikációjára, és olyan intelligens applikációk kidolgozására irányulnak, amelyekkel csökkenteni, optimalizálni lehet az energiafogyasztást. A Panasonic által beépített interfészek nemcsak a háztartások, hanem a nagy kiterjedésű ipari objektumok berendezéseinek összehangolt működtetését is képesek megoldani. Ezek az interfészek bármilyen meglévő rendszerrel (pl. ZigBee, KNX, EnOcean, vagy Modbus) kompatibilisek.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét a Process Solutions az első a könyvelő cégek rangsorában

A Process Solutions (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalata a BBJ listájának 2022-es adatai alapján már 16. éve őrzi piacvezető szerepét a könyvelő cégek között. Szalai András, partner, ügyvezető igazgató, a BBJ piaci panelbeszélgetése keretében elárulta, milyen jövőt alakító trendekre kell figyelni, és melyik területeken szeretnének változtatni a számviteli vezetők 2023-ban.

2023. március 21. 17:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48