Coin – egy kártya mind helyett

Czipperer Dia, 2013. november 18. 13:45

A Coin egy normál kártyaméretű újdonság, amely minden létező kártyát helyettesít, vagyis az összes használatban lévő kártya egyetlen helyre sűríthető vele.

Egy új találmány nem mindennapi lehetőséget kínál a felhasználóknak. Nem kell számos kártyát maguknál tartani, külön irattartóba zsúfolni, keresgélni naphosszat, mire megtaláljuk a megfelelőt. Megvan a megoldás: a Coin. Ez a kártya egy „all-in-one” elven alapuló eszköz, amely ugyanúgy használható, mint bármely másik, és minden használatban lévő kártyát egy helyen tárol – legyen szó hitel-, bank- vagy ajándékkártyáról. 

A tulajdonosnak csak annyi a dolga, hogy a számla adatait feltölti a Coinra, és amikor az aktuális kártyára van szükségük, egyszerűen csak váltani kell köztük. A kártyán található kijelző (ezen látszik a név) és egy gomb, amellyel válthatnak, így egyszerűen és gyorsan kiválaszthatják, mire van szükségük. Az eszköz akkumulátor élettartama két év.

 

A kártyához tartozik egy olvasóeszköz, valamint egy alkalmazás is iOS és Android készülékekhez. Az adatokat úgy lehet rögzíteni a kártyán, hogy az eszközt csatlakoztatják az iPhone vagy Android készülékhez, majd lehúzzák a kártyát, és végül egy képet készítenek róla. A kártya így képes lesz visszaadni a mágnescsík tartalmát úgy, mintha az eredetit használnánk.

 

A biztonság miatt pedig nem kell aggódni, hiszen a kártya automatikusan lezárja magát, ha nem érzi, hogy a telefon a közelben van. Az eszköz ugyanis alacsony energiahasználatú Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a telefonnal. Mikor ez megszakadt, a Coin kikapcsolja magát. Ezen felül, a két eszköz között zajló kommunikáció is védve van, a kártya 128 bites titkosítással rendelkezik: ez megakadályozza, hogy bárki is hozzáférjen a számla adataihoz.

 

A kártya várhatóan jövő nyáron érkezik, de már előrendelhető egy kampánynak köszönhetően, ahol a listaár feléért, azaz 50 dollárért hozzájuthatnak.

 


 

Forrás: Gizmodo.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

AI megoldás segítheti a vállalatokat dekarbonizációs céljaik megvalósításában

Egyre ambiciózusabb szén-dioxid-kibocsátáscsökkentési célokat fogalmaznak meg a vállalatok, azonban ahhoz, hogy érdemi lépéseket tegyenek a nettó zéró kibocsátás felé, precíz adatszolgáltatásra van szükségük: a mesterséges intelligencián alapuló megoldások már erre is megoldást nyújthatnak.  

2023. március 22. 10:04

Személyre szabott diagnosztika és hatékonyabb kezelések okoseszközökkel

Az okoseszközök és felhőalapú rendszerek egyre több iparágban jelentenek innovációt és az egészségügyi ellátásban, orvosdiagnosztikában is valódi áttörést hozhatnak. A hazai egészségügyben elsőként jelent meg az a technológia, amellyel az orvosok hozzáférhetnek a betegek által rögzített vércukorszint adatokhoz, ami sokkal hatékonyabb módon teszi lehetővé a személyre szabott terápiák felállítását. 

2023. március 21. 21:24

Changing reality – az útkeresésre, újratervezésre fókuszálnak a SMART 2023 konferencia előadói

Napjaink egyik legnagyobb kihívása elengedni a megszokott, jól ismert mintákat, berögződéseket, és új utakat, nézőpontokat keresni helyettük. A 2023. április 26-án a budapesti Akváriumban megrendezésre kerülő SMART 2023 konferencia előadói is ezt a témát járják körül Nancy Rademaker, az ügyfélközpontú innováció nemzetközi hírű előadójának keynote beszédét követően. Az IVSZ népszerű B2B üzleti eseményén szó esik majd arról, milyen hatással lesz a Metaverzum, az MI-technológiák és a decentralizált gazdaság az egyes szektorok jövőjére. Az előadók arra is választ keresnek, hogy miként lehet fenntartható világot alkotni egy alapvetően fenntarthatatlan környezetben, illetve hogyan változik meg a gazdaság és az üzlet a valós és a virtuális világ határának elmosódása nyomán.

2023. március 21. 20:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48