Coin – egy kártya mind helyett

Czipperer Dia, 2013. november 18. 13:45

A Coin egy normál kártyaméretű újdonság, amely minden létező kártyát helyettesít, vagyis az összes használatban lévő kártya egyetlen helyre sűríthető vele.

Egy új találmány nem mindennapi lehetőséget kínál a felhasználóknak. Nem kell számos kártyát maguknál tartani, külön irattartóba zsúfolni, keresgélni naphosszat, mire megtaláljuk a megfelelőt. Megvan a megoldás: a Coin. Ez a kártya egy „all-in-one” elven alapuló eszköz, amely ugyanúgy használható, mint bármely másik, és minden használatban lévő kártyát egy helyen tárol – legyen szó hitel-, bank- vagy ajándékkártyáról. 

A tulajdonosnak csak annyi a dolga, hogy a számla adatait feltölti a Coinra, és amikor az aktuális kártyára van szükségük, egyszerűen csak váltani kell köztük. A kártyán található kijelző (ezen látszik a név) és egy gomb, amellyel válthatnak, így egyszerűen és gyorsan kiválaszthatják, mire van szükségük. Az eszköz akkumulátor élettartama két év.

 

A kártyához tartozik egy olvasóeszköz, valamint egy alkalmazás is iOS és Android készülékekhez. Az adatokat úgy lehet rögzíteni a kártyán, hogy az eszközt csatlakoztatják az iPhone vagy Android készülékhez, majd lehúzzák a kártyát, és végül egy képet készítenek róla. A kártya így képes lesz visszaadni a mágnescsík tartalmát úgy, mintha az eredetit használnánk.

 

A biztonság miatt pedig nem kell aggódni, hiszen a kártya automatikusan lezárja magát, ha nem érzi, hogy a telefon a közelben van. Az eszköz ugyanis alacsony energiahasználatú Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a telefonnal. Mikor ez megszakadt, a Coin kikapcsolja magát. Ezen felül, a két eszköz között zajló kommunikáció is védve van, a kártya 128 bites titkosítással rendelkezik: ez megakadályozza, hogy bárki is hozzáférjen a számla adataihoz.

 

A kártya várhatóan jövő nyáron érkezik, de már előrendelhető egy kampánynak köszönhetően, ahol a listaár feléért, azaz 50 dollárért hozzájuthatnak.

 


 

Forrás: Gizmodo.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ügyfélszolgálati technológia fejlesztése a kkv-kat is versenyhelyzetbe hozhatja

Itthon is elindította felhőszolgáltatását az Avaya.  A nagyvállalatok közül már Magyarországon is sokan áthelyezték üzleti kommunikációjukat a felhőbe, de most a hazai kis- és középvállalkozásokat is versenyhelyzetbe hozhatja a világ egyik legnépszerűbb ügyfélkommunikációs felhője. Az online értékesítésben ugyanis már nem az ár az egyetlen tényező, legalább ilyen fontos szerepe van az ügyfélkiszolgálás minőségének is.

2021. október 15. 19:21

A digitalizációt is a klímavédelem szolgálatába állítaná Bécs

Miként tehetik a digitális szolgáltatások és eszközök klímabarátabbá a városokat? Milyen technológiai kihívásokkal jár a városok együttműködése és hálózatosodása? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik a választ a Digital Days konferencián, amelyet 2021. október 18-19-én rendeznek meg Bécsben. 

2021. október 15. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20