Coin – egy kártya mind helyett

Czipperer Dia, 2013. november 18. 13:45

A Coin egy normál kártyaméretű újdonság, amely minden létező kártyát helyettesít, vagyis az összes használatban lévő kártya egyetlen helyre sűríthető vele.

Egy új találmány nem mindennapi lehetőséget kínál a felhasználóknak. Nem kell számos kártyát maguknál tartani, külön irattartóba zsúfolni, keresgélni naphosszat, mire megtaláljuk a megfelelőt. Megvan a megoldás: a Coin. Ez a kártya egy „all-in-one” elven alapuló eszköz, amely ugyanúgy használható, mint bármely másik, és minden használatban lévő kártyát egy helyen tárol – legyen szó hitel-, bank- vagy ajándékkártyáról. 

A tulajdonosnak csak annyi a dolga, hogy a számla adatait feltölti a Coinra, és amikor az aktuális kártyára van szükségük, egyszerűen csak váltani kell köztük. A kártyán található kijelző (ezen látszik a név) és egy gomb, amellyel válthatnak, így egyszerűen és gyorsan kiválaszthatják, mire van szükségük. Az eszköz akkumulátor élettartama két év.

 

A kártyához tartozik egy olvasóeszköz, valamint egy alkalmazás is iOS és Android készülékekhez. Az adatokat úgy lehet rögzíteni a kártyán, hogy az eszközt csatlakoztatják az iPhone vagy Android készülékhez, majd lehúzzák a kártyát, és végül egy képet készítenek róla. A kártya így képes lesz visszaadni a mágnescsík tartalmát úgy, mintha az eredetit használnánk.

 

A biztonság miatt pedig nem kell aggódni, hiszen a kártya automatikusan lezárja magát, ha nem érzi, hogy a telefon a közelben van. Az eszköz ugyanis alacsony energiahasználatú Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a telefonnal. Mikor ez megszakadt, a Coin kikapcsolja magát. Ezen felül, a két eszköz között zajló kommunikáció is védve van, a kártya 128 bites titkosítással rendelkezik: ez megakadályozza, hogy bárki is hozzáférjen a számla adataihoz.

 

A kártya várhatóan jövő nyáron érkezik, de már előrendelhető egy kampánynak köszönhetően, ahol a listaár feléért, azaz 50 dollárért hozzájuthatnak.

 


 

Forrás: Gizmodo.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világszinten teljes gőzzel halad az egészségügy digitális átalakulása

Az egészségügy digitális forradalma közel 20 éve van napirenden, most azonban úgy tűnik, valóban változás várható. Legalábbis ez derül ki a Roland Berger „Az egészségügy jövője: a szektor gyorsabb ütemben digitalizálódik a vártnál” (Future of Health: An industry goes digital – faster than expected) című tanulmányából. A Roland Berger szerint a 2025-ig tartó időszakban gyökeres változások lesznek az egészségügyi piacon. 

2020. február 21. 14:48

Az OnRobot bővíti termékcsaládját!

A robotikai End-of-Arm eszközök globális éllovasa, az OnRobot innovatív Gecko nyom nélkül tapadó gripperének egy új kompakt, egykorongos verzióját dobta piacra. Az új egykorongos Gecko SP (single pad) a megszokott funkciókat hozza most el olyan új automatizációs alkalmazások számára is, melyeknek kevesebb helyre és alacsonyabb teherbírása van szükségük. 

2020. február 21. 13:15

207 millió forint befektetést kapott a Trustchain digitális szerződéskötő platform

AZ MFB csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől újabb, ezúttal 207 millió forintnyi befektetést kapott a TrustChain Systems Kft. A vállalkozás szolgáltatásai folyamatosan bővülnek, februárban indult a valós idejű távoli ügyfél-azonosítás magyar nyelven.

2020. február 21. 11:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás