Régi iPhone-ok kreatív, környezettudatos újrahasznosítása

Czipperer Dia, 2013. november 19. 10:13

Az újrahasznosítás nagyon fontos, hiszen a legtöbb ma használatos eszköz nehézfémeket és veszélyes anyagokat tartalmaz. Az iPhone javítócég, a Twice Used azonban megtalálta a módját a kreatív újrahasznosításnak.

Nem is gondolnánk, milyen kreatív módon lehet újrahasznosítani a régi, nem használt iPhone alkatrészeket. Attól, hogy már az eredeti rendeltetésüknek nem felelnek meg, még érdemes újragondolt formában valami maradandót alkotni belőle.

 

Sok iPhone kijelző hibásodott már meg, melyeket nem tudtak valamilyen oknál fogva kijavítani, így a kukában landoltak. Pedig igazi dizájntermék válhat belőlük, és nem is akármilyen, csak elő kell venni a fantáziánkat. (lásd a képeken).

 

 

Home gomb fülbevalóként - menő :)

 

A Twice Used egyik dolgozója, Chris Koerner meg is tette ezt, és máris támadtak kreatívnál kreatívabb ötletei: ahelyett, hogy kidobta volna ezeket, összegyűjtötte és különféle tárgyakat alkotott belőle, mint például dohányzóasztal, óra, fotókeret stb. Mindegyik tárgy Albamában készült, ahol a Twice Used található.

 

iPhone őrülteknek kreatív ajándék - képkeret

 

A kezdeményezés a Kickstarteren is helyett kapott, ahol lehet támogatni a nem mindennapi ötletet. December 18-ig lehet a kezdeményezés mellé állni.

 

Dohányzóasztal
Karkötő

 

A vállalat már több mint három éve javít meghibásodott iPhone készülékeket, és tavaly óta foglalkozik telefon kijelzők újrahasznosítással, melyeket nem tudnak megjavítani.

 

Íme egy videó a kezdeményezésről!

 

 

Forrás: Gizmodo.com

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12