Világrekord kísérlet a Déli-sarkon az Intel technológiájával

forrás: Prím Online, 2013. november 19. 12:06

Ben Saunders és Tarka L’Herpiniere sarkkutatók megkezdték világrekord kísérletet jelentő útjukat az antarktiszi Scott’s Hutból, s a földrész széléről egészen a sarkkör legdélibb pontjáig utaznak, majd pedig onnan vissza a legújabb Intel technológia segítségével. 

Az 1800 mérföldes út a világtörténelem leghosszabb, támogatás nélküli sarkköri utazása, egyben a legendás Robert Falcon Scott kapitány emblematikus és szerencsétlenül végződő 1910-12-es Terra Nova expedíciójának első alkalommal történő megismétlése.

 

Ben sok milliós közönséggel fogja megosztani az utazás minden részletét a 4. generációs Intel Core processzorra épülő Ulrabook segítségével, ami lehetővé teszi számára, hogy képeket és videoriportokat közöljön online (a tartalmak itt tekinthetők meg). Ben egy Intel technológiára épülő Sony VAIO Pro Ultrabookot és egy Panasonic Toughbook AX2 2 in 1-t visz magával a világ legkiterjedtebb pusztaságába – ez az első számítógépes technológia, amely kutatásra és egyben személyes használatra is szolgál.

 

 

A nemzetközi csatornák mellett az expedícióról folyamatosan beszámol az Intel Hungary Facebook-oldala és Youtube-csatornája is. A hazai internetezõk azonban nemcsak nyomon követhetik élõben az expedíciót, hanem egy hamarosan induló nyereményjáték keretében támogathatják is az Intel Hungary Facebook-oldalán azt. A különleges alkalmazásban a felhasználók egy interaktív térkép segítségével személyre szabott üzenetet küldhetnek a sarkkutatónak, amellyel részt vesznek az értékes nyereményekért zajló sorsoláson is. A játék fõdíja szintén egy 4. generációs Intel Core processzorral felszerelt Ultrabook.

 

Simon Shipley, az Intel EMEA Kommunikációs Stratégiájának vezetője elmondta: „Bent és Tarkát a legújabb, 4. generációs Intel Core processzor technológiával szereltük fel, ami lehetővé teszi számukra, hogy soha nem látott részletességgel tudjanak beszámolni útjukról. Az Intel 6 hónapja teszteli ezt a technológiát, mivel garantálni szeretnénk, hogy az Ultrabook kibírja a legszélsőségesebb időjárási körülményeket is, s hű társa lesz a felfedezőknek kalandjuk során.”

 

 

A duó napi szinten írja blogját, és terveik szerint rendszeresen közölnek majd képeket és videoanyagokat is (exkluzív anyagok az expedícióról), továbbá hírtémákat fognak küldeni a következő közösségi médiacsatornákon keresztül távollétük során: YouTubeTwitter FacebookInstagram G+. Érdemes követni őket, hiszen megtudhatjuk, mennyiben határozza meg az expedíció menetét a technológiai fejlődés, ami végbement Robert Falcon Scott Terra Novája óta. Amellett, hogy az Ultrabookok és a gyors adatátviteli antenna átvette a papír és a toll szerepét, a fekete-fehár fényképezőgépet DSLR fényképezőgép és videokamera, a pónikat és a motoros szánokat 2 ultrakönnyű szán, a naplót online blog, a fa síléceket pedig könnyű Ski Trab sílécek váltották fel.

 

 

Az expedíció védnöke Falcon Scott (Robert Falcon Scott kapitány unokája) és Robert Swan OBE (az első ember, aki bejárta az Északi- és a Déli-sarkot is, valamint a 2041 alapítója).

 

Ha valaki részt szeretne venni az utazáson, és szeretne a történelem része lenni, akkor az itt szponzorálhatja az expedíció egy-egy mérföldjét.

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2015 után másodszor rendezik meg Budapesten az ITU Telecom World konferenciát (Europe Telecom-ot rendeztek már itt korábban is). A világ talán legfontosabb nemzetközi infokommunikációs- és távközlési eseménye kormányok és az iparágban érdekelt vállalatok, valamint kis- és középvállalkozások számára nyújt lehetőséget a találkozásra és információcserére. 

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

A Gartner kutatói immár két egymást követő évben is az ESET vállalatát nevezték meg az egyetlen kihívó (Challenger) cégként (a Magic Quadrant for Endpoint Platforms című) éves jelentésükben. A kiberbiztonsági céget végrehajtási képessége és technológiai víziója alapján értékelték a jelentésben. 

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

A napokban tette közé 2019 féléves eredményeit az idén 30 éves, 10 éve tőzsdén lévő Kulcs-Soft. A jelentés alapján legsikeresebb féléves rajtját vette a Cég, 210 MFt adózási utáni eredményt termelve, ami 8%-kal magasabb az előző év azonos időszakához képest.

2019. szeptember 1. 13:27

Átadták az Év Informatikai Vezetője díjat

A hagyományokhoz híven idén is a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) éves konferenciáján, az INFOhajón adták át az Év Informatikai Vezetője díjat, valamint a 35 év alatti informatikai vezetők számára 2016-ban alapított Braun Péter-díjat.

2019. augusztus 30. 17:43

A Fujitsu felveszi a harcot a digitális csalás és kalózkodás ellen

A Fujitsu könnyen kezelhető DocumentFlow csalásellenes webalkalmazása blokklánc-technológiával ellenőrzi bármely digitális fájl vagy tartalom – dokumentum, video- vagy hangfájl, kép vagy szinte bármely alkalmazásból származó állomány – érvényességét. A DocumentFlow a Fujitsu szolgáltatásként nyújtott „Flow” blokklánc portfoliójának új tagja – a számlacsalás elleni védekezést segítő InvoiceFlow alkalmazással együtt.

2019. augusztus 26. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás