A globális energiapolitika meghatározó szereplői találkoznak Párizsban

forrás: Prím Online, 2013. november 20. 11:14

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) Kormányzó Tanácsának miniszteri szintű ülésén képviseli Magyarországot 2013. november 19-én, Párizsban. A rendezvényen a szakminiszterek és a legnagyobb energetikai vállalatok elsőszámú vezetői vitatják meg a versenyképesség és klímaváltozás kérdéseit, tárgyalnak a szervezet jövőbeni működésének irányairól.

A Kormányzó Tanács miniszteri ülésén résztvevők a világ energia-előállításának több mint kétharmadát és fogyasztásának több mint négyötödét képviselik. A legutóbbi, 2011-es találkozó óta megjelent számos elemzés és lezajlott politikai konzultáció világossá tette, hogy a világ energiatérképe átalakulóban van. A közös gazdasági és környezetvédelmi kihívások összehangolt, erős felhatalmazáson alapuló intézkedéseket követelnek meg. A nemzetközi együttműködés lépéseit a változó környezet miatt módosuló várakozásokhoz kell igazítani.

 

A találkozó a plenáris egyeztetés után kerekasztal-beszélgetésekkel és szekcióülésekkel folytatódik. A magyar delegációt a kétnapos program második felében Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkár és Mikola István OECD nagykövet vezetik.

 

A megbeszéléseken a küldöttségek az IEA World Energy Outlook 2013 c. közelmúltban megjelent kiadványának megállapításairól cserélnek eszmét. A globális energiapolitikai előrejelzéseket ismertető kötet közép-európai bemutatóját Fatih Birol, a szervezet vezető közgazdásza részvételével 2013. december 5-én, Budapesten rendezi meg a fejlesztési minisztérium.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás