A globális energiapolitika meghatározó szereplői találkoznak Párizsban

forrás: Prím Online, 2013. november 20. 11:14

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) Kormányzó Tanácsának miniszteri szintű ülésén képviseli Magyarországot 2013. november 19-én, Párizsban. A rendezvényen a szakminiszterek és a legnagyobb energetikai vállalatok elsőszámú vezetői vitatják meg a versenyképesség és klímaváltozás kérdéseit, tárgyalnak a szervezet jövőbeni működésének irányairól.

A Kormányzó Tanács miniszteri ülésén résztvevők a világ energia-előállításának több mint kétharmadát és fogyasztásának több mint négyötödét képviselik. A legutóbbi, 2011-es találkozó óta megjelent számos elemzés és lezajlott politikai konzultáció világossá tette, hogy a világ energiatérképe átalakulóban van. A közös gazdasági és környezetvédelmi kihívások összehangolt, erős felhatalmazáson alapuló intézkedéseket követelnek meg. A nemzetközi együttműködés lépéseit a változó környezet miatt módosuló várakozásokhoz kell igazítani.

 

A találkozó a plenáris egyeztetés után kerekasztal-beszélgetésekkel és szekcióülésekkel folytatódik. A magyar delegációt a kétnapos program második felében Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkár és Mikola István OECD nagykövet vezetik.

 

A megbeszéléseken a küldöttségek az IEA World Energy Outlook 2013 c. közelmúltban megjelent kiadványának megállapításairól cserélnek eszmét. A globális energiapolitikai előrejelzéseket ismertető kötet közép-európai bemutatóját Fatih Birol, a szervezet vezető közgazdásza részvételével 2013. december 5-én, Budapesten rendezi meg a fejlesztési minisztérium.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ügyfélszolgálati technológia fejlesztése a kkv-kat is versenyhelyzetbe hozhatja

Itthon is elindította felhőszolgáltatását az Avaya.  A nagyvállalatok közül már Magyarországon is sokan áthelyezték üzleti kommunikációjukat a felhőbe, de most a hazai kis- és középvállalkozásokat is versenyhelyzetbe hozhatja a világ egyik legnépszerűbb ügyfélkommunikációs felhője. Az online értékesítésben ugyanis már nem az ár az egyetlen tényező, legalább ilyen fontos szerepe van az ügyfélkiszolgálás minőségének is.

2021. október 15. 19:21

A digitalizációt is a klímavédelem szolgálatába állítaná Bécs

Miként tehetik a digitális szolgáltatások és eszközök klímabarátabbá a városokat? Milyen technológiai kihívásokkal jár a városok együttműködése és hálózatosodása? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik a választ a Digital Days konferencián, amelyet 2021. október 18-19-én rendeznek meg Bécsben. 

2021. október 15. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20