Titkosításba kezd a Yahoo

Czipperer Dia, 2013. november 20. 13:14

A Yahoo bejelentette, hogy minden felhasználói adatot titkosít jövő év március végéig. Onnantól kezdve adatközpontjaik között csak titkosított információtovábbítás történik majd.

A szolgáltató azért szánta el magát erre a lépésre, mert a Snowden ügy kapcsán kiderült, hogy az amerikai kormány gond nélkül hozzáférhetett a különféle adatokhoz, és ezt meg is tette, csak mindezt a Yahoo tudta nélkül. Azonban ez a őket és Google-t is arra ösztönözte  akik szintén nem titkosították adataikat , hogy sokkal jobban ügyeljenek a biztonságra, és óvják felhasználóikat.

 

Marissa Mayer, a vállalat feje hangsúlyozta, hogy ők sosem adtak az NSA-nak vagy bármilyen kormányszervnek hozzáférést az adatokhoz. Ahogy fogalmazott: „Semmi sem fontosabb számunkra, mint az, hogy védjük a felhasználóink magánszféráját”.

 

A változások az elektronikus levelezést előbb érintik majd, ott már januárban életbe lép a titkosított forma. A felhasználóknak a titkosítás lehetőségként jelenik majd meg, ők adhatják meg, hogy milyen csatornán kívánnak levelezni a jövőben.

 

Forrás: BBC.co.uk

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új mesterségesintelligencia-központot nyit a Bosch

A Bosch bővíti tevékenységét a mesterségesintelligencia-kutatásának terén: a technológiák és szolgáltatások szállítója Tübingenben, a német Cyber Valley régiójában megközelítőleg 35 millió eurót fog befektetni az új „Bosch AI Campus” létrehozásába. 

2019. július 23. 15:57

A mesterséges intelligencia segítségével fejlődnek az együttműködő mobil robotok

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) az emberekkel együtt dolgozva hoznak létre magasan termékeny munkakörnyezetet, mely során átveszik az ismétlődő és balesetveszélyes, anyagmozgatással járó feladatokat. A mobil robotokat érintő eladások várhatóan világszerte jelentős mértékben emelkedni fognak az elkövetkező években, a földrajzi régiótól, valamint az iparágtól függetlenül. A folyamatos kutatás és fejlesztés sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az a számos, újonnan kialakított termék, amely egyre gyorsabb ütemben kerül a robotikai piacra. Az AMR-ek evolúciójának következő lépése a mesterséges intelligencia (MI) beépítése, mellyel az okos mobil robotok jóval többre lesznek képesek, mint eddig.

2019. július 23. 11:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás