Titkosításba kezd a Yahoo

Czipperer Dia, 2013. november 20. 13:14

A Yahoo bejelentette, hogy minden felhasználói adatot titkosít jövő év március végéig. Onnantól kezdve adatközpontjaik között csak titkosított információtovábbítás történik majd.

A szolgáltató azért szánta el magát erre a lépésre, mert a Snowden ügy kapcsán kiderült, hogy az amerikai kormány gond nélkül hozzáférhetett a különféle adatokhoz, és ezt meg is tette, csak mindezt a Yahoo tudta nélkül. Azonban ez a őket és Google-t is arra ösztönözte  akik szintén nem titkosították adataikat , hogy sokkal jobban ügyeljenek a biztonságra, és óvják felhasználóikat.

 

Marissa Mayer, a vállalat feje hangsúlyozta, hogy ők sosem adtak az NSA-nak vagy bármilyen kormányszervnek hozzáférést az adatokhoz. Ahogy fogalmazott: „Semmi sem fontosabb számunkra, mint az, hogy védjük a felhasználóink magánszféráját”.

 

A változások az elektronikus levelezést előbb érintik majd, ott már januárban életbe lép a titkosított forma. A felhasználóknak a titkosítás lehetőségként jelenik majd meg, ők adhatják meg, hogy milyen csatornán kívánnak levelezni a jövőben.

 

Forrás: BBC.co.uk

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40