Mobiltelefonnal azonnal küldhető adomány a QR-kód lefotózásával

forrás: Prím Online, 2013. november 21. 14:11

A Cellum által fejlesztett MasterCard Mobile alkalmazáson keresztül néhány kattintással küldhető adomány a Magyar Vöröskereszt facebookos akciójában a tájfun áldozatainak. Ez az első adománygyűjtő kezdeményezés Magyarországon, ahol összekapcsolják a gyors mobilfizetés technológiáját a közösségi médiával. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet és a fejlesztő kérik, hogy aki teheti, ossza meg a fotót a Facebookon és más közösségi oldalakon.

Több magyarországi karitatív szervezet is alkalmazza a Cellum mobilfizetési technológiáját adománygyűjtésre. M-donation-re, azaz mobiltelefonos adományozásra a MasterCard Mobile applikáció használatával van lehetőség: QR kód lefotózásával küldhetünk pénzt a kiválasztott szervezetnek. A Magyar Vöröskereszt mostani akciója azonban úttörőnek számít, eddig a közösségi médiumok használata nem volt jellemző hazánkban a mobil adományozási kampányokban. A világon elsőként a Japánban pusztító szökőár után indult hasonló, nagyobb szabású mobil donáción alapuló kampány, amellyel a reméltnél is több pénzt sikerült összegyűjteni a rászorulóknak.

A Magyar Vöröskereszt azt reméli, hogy a Facebookon keresztül olyan segíteni akaró embereket is képes lesz megmozgatni, akik eddig pusztán azért nem vettek részt ilyen karitatív akciókban, mert számukra nehézkes volt a pénz elküldése, a postai csekkek befizetése vagy a banki utalás esetén a számlaszámok keresése.
Link a Vöröskereszt Facebook oldalához:

www.facebook.com/photo.php?fbid=696639757014279&set=a.163355187009408.37667.137084602969800&type=1&theater
 

Hogyan küldhetsz pénzt a Facebookon a tájfun áldozatainak?
 

1.    Amennyibe még nem rendelkezel vele, töltsd le a MasterCard Mobile alkalmazást okostelefonodra és regisztráld kártyádat a rendszerben. A több körös regisztrációs mechanizmus a felhasználó biztonságát szolgálja. (Akik még nem használták az alkalmazást elég, ha lefotózzák a kódot és automatikusan lehetőséget kapnak az applikáció letöltésére)
2.    Adomány elküldésekor pusztán a Facebookon megosztott QR-kód szkennelésére van szükség, az oskotelefonon futó MasterCard Mobile alkalmazáson keresztül. A QR kódban található adatok megjelennek a telefonon, így a támogató ellenőrizni tudja, hogy a megfelelő célra fordítja-e a pénzt.
3.    A QR kód tartalmaz egy minimum támogatási összeget, amely növelhető.
4.    A támogatási összeg rögzítésével, a küldés gomb megnyomása után az alkalmazás összefoglalja a fizetés adatait, amit meg kell erősíteni.
5.    Ezután az alkalmazás kezdeményezi a fizetési tranzakció indítását, melynek engedélyezéséhez meg kell adjuk a fizetéshez szükséges mPin-t.
6.    Az alkalmazás visszajelez a Támogatónak a fizetési tranzakció sikerességéről, ami később megtekinthető az alkalmazás „Tranzakciók” menüpontjában is.


A Támogatást gyűjtő Vöröskereszt a Cellum rendszerén keresztül hozzájut a támogatáshoz, amely így a lehető leggyorsabban a Fülöp-szigeteki tájfun áldozatainak megsegítésére létrehozott számlára érkezik.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Mesterséges intelligenciával harcol a Binance a tiltott piacbefolyásolás ellen

Nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert használ a Binance a tiltott piacbefolyásolás azonosítására a kriptoszektorban. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje más cégekkel és a hatóságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a gyanús szereplőket ne csak a saját platformjáról, hanem a teljes piacról el lehessen távolítani. Ugyanakkor a befektetőknek is érdemes odafigyelniük azokra a jelekre, amelyek az árakat manipuláló tevékenységekre utalnak.

2023. szeptember 30. 13:24

Mostantól a Liberty irodaházban működik az eMAG hazai központja

2023 nyarának végén az eMAG Magyarország új székházba, a Wing Zrt. által fejlesztett Liberty irodaház déli szárnyába költözött a Könyves Kálmán körúton. A legnagyobb magyar e-kereskedő*  a 40 ezer négyzetméter alapterületű irodaház harmadik és negyedik emeletét, mintegy 3800 négyzetméternyi irodaterületet bérel. Ide tette át székhelyét a cégcsoport két másik brandje, a Sameday futárszolgálat és a felújított okostelefonok piactereként működő Rejoy.hu is.

2023. szeptember 30. 11:40

Stratégiai megállapodást írt alá a Corvinus és az ExxonMobil

A piacvezető magyar gazdasági egyetem és az energiaipari cég magyarországi leányvállalata együttműködésének fő célja, hogy a kölcsönös fejlődés érdekében szorosabbra fűzzék az oktatás-kutatás, valamint a gazdasági szféra kapcsolatát. 

2023. szeptember 30. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38