Önkéntességért Díjat nyert a Telekom Mobilsulija

forrás: Prím Online, 2013. november 25. 08:23

Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) minden évben díjazza az önkéntességet azzal a céllal, hogy vonzóvá tegye a tevékenységet, és hogy az önkéntes segítség társadalmi megítélését kedvezőbb irányba mozdítsa. Idén az év vállalati önkéntes programjának díját a Magyar Telekom dolgozói által létrehozott Mobilsuli oktatói program érdemelte ki.

Idén ötödik alkalommal került sor az önkéntességért díjak átadására. Az elmúlt évek során a kisebb helyi közösségek önkéntes kezdeményezéseitől a civil szervezeteken át az önkormányzati fenntartású intézményekig egyre többen ismerték fel, hogy mennyire fontosak az önkéntesek által végzett tevékenységek céljaik eléréséhez.  Eközben hazánkban is évről-évre nő a szűkebb illetve tágabb környezetben segítő, önkéntes programokhoz csatlakozó vállalatok és magánszemélyek száma. Az alapítvány az idei pályázati lehetőséget öt kategóriában írta ki, melyek közül „Az év vállalati önkéntes programja” díjkategóriában a Telekom nyerte el a dolgozók önkéntes munkájának támogatásával működő Mobilsuli oktató programmal.


A Mobilsuli 2010.  júliusában civil kezdeményezésre kezdte meg működését. A Telekom  ügyfélkapcsolati területén dolgozó munkatársai felismerték, hogy a mobil és internethasználó gyermekek nincsenek felkészítve a mobilkommunikációra, nem ismerik az alapvető mobilhasználat etikai és kommunikációs alapelveit, miközben a mobiltelefónia és az internetezés a mindennapi életük részévé vált. Az ismerethiány sok esetben visszafordíthatatlan károkat okoz: a szabad publikálás, a korlátlan tartalom-hozzáférés veszélyeket hordoz a fejlődésükre, szocializációjukra nézve és akár visszaélések, rosszindulatú támadások célpontjaivá is válhatnak. A feladat adta magát: meg kell tanítani a gyerekeknek a helyes, etikus és biztonságos mobilhasználatot, azt, hogy hogyan tudnak tudatosan élni az internet nyújtotta lehetőségekkel.


A Telekom munkatársaiból verbuválódott egyesület Magyarország első olyan civil szervezete, amely az általános iskolába járó gyerekek mobiltelefonálási és internetezési szokásait vizsgálja és az eredményekre alakított tematikus oktatást nyújt hazai általános iskoláknak. Az iskolák az egyesület honlapján jelentkezhetnek a programban való részvételre és a Mobilsuli sikerét igazolja, hogy az elmúlt három évben 200 iskola 450 osztályának 14 ezer tanulója volt résztvevője az interaktív előadásnak.  Jelenleg 233 önkéntes vesz részt a programban, a vállalat legkülönbözőbb szakmai területeiről jelentkező munkatársak, vezetők.


A díjat Máthé Balázs, a Telekom vezérigazgató-helyettese, a Mobilsuli program védnöke és önkéntes oktatója vette át dr. Radácsi László CSR tanácsadótól, a SmartLab Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatójától:  „Örülünk a díjnak, de legfőképp nagyon büszkék vagyunk azokra a munkatársainkra, akik a programot – alapfeladatukon, munkakörükön túl látva – évekkel ezelőtt elindították. Az oktatás szükségességét sok sajnálatos példa, sikerét pedig a programra bejelentkezetett több száz általános iskola igazolja.” – mondta Máthé Balázs.


A program tananyaga januártól az internetről szóló oktatási anyaggal is bővül, így elmondhatjuk, hogy egy olyan speciális oktatást adunk szakértőként az országban, ami kézzelfogható és mérhető segítség a most felnövő generációnak – mondta el Tóth Zoltán, a Mobilsuli program vezetője.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IoT jelenti az üzleti siker kulcsát

A Vodafone Business közzétette a globálisan közel 1700 vállalkozás bevonásával készült IoT Spotlight jelentést, melynek keretében azt vizsgálták, hogy a különböző IoT (Internet of Things – Dolgok internete) megoldások miként hatnak a vállalkozások működésére. Az idei riport érdekességét a vizsgált időszak adja, hiszen a világjárvány minden eddiginél jobban próbára teszi a vállalkozásokat, emellett pedig egyértelműen rámutatott a digitalizáció – így az IoT megoldások – szükségességére is. 

2020. október 25. 18:03

Véget vet az irodai időpazarlásnak egy új magyar applikáció

Az irodai dolgozóknak a legtöbb esetben az idő a legnagyobb ellenségük, sokan nem is tudják, hol szivárognak el a munkával töltött hasznos percek a nap folyamán. A Smart Project egy olyan vállalatirányítási rendszer, amely egyedi igények szerint gyorsítja fel az összes munkafolyamatot úgy, hogy az adminisztratív teendőkre fordított idő ezzel fordítottan arányosan csökken. Óvári Zoltán, az új magyar alkalmazás ötletgazdája arról beszélt, hogy fejlesztésük a beosztottaknak, a menedzsereknek és a cégvezetőknek is jelentős segítséget nyújt, hiszen a projekt folyamatait valós időben lehet követni, így az sem fordulhat elő, hogy a költségvetési határértéket túllépjük.

2020. október 25. 16:21

Tervezhető töltés és rugalmas fizetés

Bevezető áron használhatják a villanyautósok az E.ON november 24-től fizetőssé vált elektromos töltőit. Emellett a piacon egyedülálló megoldást is ajánl a vállalat az ügyfeleknek, akik nem csak alkalmanként, hanem kényelmesen havi elszámolással is fizethetnek majd a töltésért. Az energiacég a drivE.ON alkalmazás révén ügyfélbarát módon tervezhető töltést, a bevezetésre kerülő fizetési lehetőségekkel pedig rugalmasságot kínál.  

2020. október 25. 14:10

Online üzleti valóságshow indult webáruház tulajdonosoknak

Az Ecommerce Revolution első évadában a show szakértő mentorai harminc napra kézbe veszik négy webshop irányítását, hogy bemutassák, hogyan lehet sikeres egy webáruház. A műsor producere Máté Krisztina, a szakmai hátteret az OptiMonk biztosítja.

2020. október 25. 11:13

Szingapúrban az ABB robotjai gyorsítják a COVID-19 tesztek végrehajtását

Szingapúr komoly erőfeszítéseket tesz a COVID-19 tesztek végrehajtásához szükséges kapacitásainak egész országra kiterjedő növelése érdekében. Ennek részeként az ABB nagy pontosságú robotjait telepítették a Rapid Automated Volume Enhancer (RAVE) elnevezésű új automatizált laboratóriumi rendszeren belül. 

2020. október 25. 09:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás