A Microsoft elismerte az Xbox One problémáját

Czipperer Dia, 2013. november 25. 16:51

Az Xbox One játékkonzolt gyártó Microsoft beismerte, hogy máris hibát észleltek a még egy hete sem piacon lévő vezérlőnél. A felhasználók a meghajtónál tapasztaltak problémát.

Alig pár napja, hogy megjelent az Xbox One, a PS4 kihívója, máris arról szólnak a hírek, hogy problémák vannak a meghajtóval. Néhány felhasználó arra panaszkodott, hogy a meghajtó nagyon erős hangokat ad ki, és hiába próbálták behelyezni a meghajtóba a lemezt, sok esetben nem olvasta be a készülék.

A Microsoft ugyan beismerte a hibát, úgy nyilatkozott, hogy ez a hiba csak néhány felhasználót érint. Az Xbox One pénteken landolt a piacon, és már az első napon több mint egymillió kelt el belőle.

 

Több mint 150-en léptek kapcsolatba egymással a Kotakun (játékportál), ahol mindannyian azt állítják, hogy gond van a konzoljukkal. Volt, aki videót is töltött fel arról, pontosan hogy jelentkezik a probléma.  A Microsoft állítása szerint már dolgozik azon, hogy az érintett felhasználók új konzolokat kaphassanak.

 

Sajnos nem ez az elő ilyen probléma az Xboxok esetében. A korábbi (2005-ös) Xbox 360-nál is adódtak problémák. Akkor a felhasználók olyan hardverhibáról számoltak be, amelynél három piros fény villog a készülék elején, majd ezután a konzol használhatatlanná válik. A probléma „red ring of death” néven vált ismertté.

 

 

 

Forrás: BBC.co.uk

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38