Együttműködés, hogy a magyar űrszonda a Holdra jusson

Az AIG és a Puli Space szponzora lett

Czipperer Dia, 2013. november 27. 11:09

Az AIG Biztosító magyarországi fióktelepe szeretné, hogy a Puli Space űrszondája eljusson a Holdra a Google versenyében. Ezt együttműködés keretében is megerősítette. A biztosított magyar űrkutatók hamarosan Hawaii szigetén tesztelik élesben a szondát.

Ezüst fokozatú támogatója lett a Puli Space-nek az AIG Biztosító magyarországi fióktelepe. A megállapodás részeként a társaság felelősségbiztosítási szolgáltatásokkal segíti a csapat munkáját.

 

A Puli Space csapata már évek óta töretlenül küzd azért, hogy megvalósítsa célját, és eljuttassa űrszondáját a Holdra. A Google tudományos versenyében, a Lunar XPRIZE-ban egyedüli magyarként képviselik országunkat 2010 óta. A csapatnak mér két éve van arra, hogy a f3eladatot megvalósítsák. Ezt a munkát segíti most a biztosítótársaság is, akik elmondásuk szerint büszkék arra, hogy egy ilyen kezdeményezés mellé állhatnak.

 

Dr. Pacher Tibor,  a  Puli Space Technologies vezetője elmondta: „A magyar stáb december első felében Hawaii szigetén, egy 2700 méter magasban lévő terepen, a PISCES nemzetközi űrkutató központban teszteli élesben az űrszonda prototípusát.“ Ugyanis ez a vulkanikus a legideálisabb helyszín arra, hogy pontosan szimulálják azt a feladatsort, amit a Lunar XPRIZE versenykiírása szerint el kell végezni a versenyzőknek. „Ez egy minimum 500 méteres távolság megtételéből áll a Hold felszínén, és panorámaképek és videó készítéséből, amelyeket vissza kell küldeni a földi irányítóközpontba.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38