Együttműködés, hogy a magyar űrszonda a Holdra jusson

Az AIG és a Puli Space szponzora lett

Czipperer Dia, 2013. november 27. 11:09

Az AIG Biztosító magyarországi fióktelepe szeretné, hogy a Puli Space űrszondája eljusson a Holdra a Google versenyében. Ezt együttműködés keretében is megerősítette. A biztosított magyar űrkutatók hamarosan Hawaii szigetén tesztelik élesben a szondát.

Ezüst fokozatú támogatója lett a Puli Space-nek az AIG Biztosító magyarországi fióktelepe. A megállapodás részeként a társaság felelősségbiztosítási szolgáltatásokkal segíti a csapat munkáját.

 

A Puli Space csapata már évek óta töretlenül küzd azért, hogy megvalósítsa célját, és eljuttassa űrszondáját a Holdra. A Google tudományos versenyében, a Lunar XPRIZE-ban egyedüli magyarként képviselik országunkat 2010 óta. A csapatnak mér két éve van arra, hogy a f3eladatot megvalósítsák. Ezt a munkát segíti most a biztosítótársaság is, akik elmondásuk szerint büszkék arra, hogy egy ilyen kezdeményezés mellé állhatnak.

 

Dr. Pacher Tibor,  a  Puli Space Technologies vezetője elmondta: „A magyar stáb december első felében Hawaii szigetén, egy 2700 méter magasban lévő terepen, a PISCES nemzetközi űrkutató központban teszteli élesben az űrszonda prototípusát.“ Ugyanis ez a vulkanikus a legideálisabb helyszín arra, hogy pontosan szimulálják azt a feladatsort, amit a Lunar XPRIZE versenykiírása szerint el kell végezni a versenyzőknek. „Ez egy minimum 500 méteres távolság megtételéből áll a Hold felszínén, és panorámaképek és videó készítéséből, amelyeket vissza kell küldeni a földi irányítóközpontba.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A UPS önvezető járműveket fejlesztő cégben szerzett részesedést

UPS bejelentette , hogy a kockázatitőke-befektetéssel foglalkozó leányvállalata, a UPS Ventures kisebbségi részesedést szerzett az autonóm teherautókat fejlesztő TuSimple vállalkozásban. A két vállalat Arizónában meg is kezdte az első önvezető nyergesvontatójuk tesztjét, azt vizsgálva, hogy e járművek javíthatják-e a szolgáltatásminőséget és hatékonyságot a UPS hálózatában. Az ügylet egy korábban indított kereskedelmi együttműködés folyománya, melyben a UPS szállítási szolgáltatásokat vásárolt a TuSimple-től.

2019. augusztus 23. 09:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás