Európa legzöldebb irodája az SAP Hungary

Czipperer Dia, 2013. november 28. 12:41

Az első Európai Zöld Iroda versenyben az SAP hazai képviselete is megmérkőzött, és nagyvállalati kategóriában át is vehette a neki járó díjat.

Bár a verseny első alkalommal rendezték meg, nagy érdeklődés övezte. Több mint 80 cég regisztrált összesen 6 országból, köztük az SAP Hungary Kft. is. A verseny az Európai Zöld Iroda Hálózat koordinálta, ők készítették fel a versenyzőket: mentorálták, tréningezték őket. Hazánkban ezt a feladatot a KÖVET Egyesült végezte.

 
Több magyar irodát is díjaztak az SAP mellett, melyeket olyan rangos zsűri ítélt a legjobbaknak, mint a finn WWF zöld iroda szakértője, a Német Szövetségi Környezetvédelmi Minisztérium munkatársa, a spanyol EMAS Club Barcelona vezetője és a Kinnarps környezetvédelmi igazgatója.
 
 
Az SAP töretlenül küzdött a címért, olyannyira, hogy egy komplex programot is sikerült megvalósítania, amely magában foglalta a környezetterhelő kibocsátás mérséklését.
 
 

Néhány példa ezekből: 
 
 
- vízcsökkentést sikerült elérni többek közt perlátorokkal, vízmentes pissuárokkal 
 
- a papírfelhasználást központi nyomtatási beállításokkal, újrafelhasznált papírokkal sikerült hatékonyabbá tenni
 
- sikerült az enrgiafigyasztást is csökkenteni azzal, hogy a a bekapcsolva felejtett számítógépeket központilag hibernálják
 
- a vállalat továbbá pontos kimutatást vezet a szelektíven gyűjtött hulladékokról
 
- munkahelyi zajcsökkentést értek el telefonszobák, hangfogók kialakításával. 
 
 
Hangsúlyt fektetett a cég arra is, hogy vonzóvá tegye a zöld szellemiséget munkatársai számára, és bevonja őket,hogy ők is érezzék, a kellemesebb, környezetttudatossabb munkakörnyezet az ő javukat is szolgálja.
 
 
 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Növekvő árbevétel, pozitív féléves eredmény

Mivel a Delta Technologies Nyrt. üzleti éve eltér a naptáritól, ezért március végével már az első üzleti félév számairól tud közzétenni gyorsjelentést. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kor kihívásaival ne kellene szembesülnie az immár a BUX-ban is jegyzett rendszerintegrátor informatikai társaságának. Mindazonáltal ilyen piaci körülmények között is tisztes helytállást tudott felmutatni: az egy évvel korábbi időszakhoz képest 71,5%-kal növekvő bevételről, és a korábban 300 milliót is meghaladó veszteséggel szemben 18,8 millió forintos nettó profitról számolt be a Delta Technologies.

2023. április 1. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08