Európa legzöldebb irodája az SAP Hungary

Czipperer Dia, 2013. november 28. 12:41

Az első Európai Zöld Iroda versenyben az SAP hazai képviselete is megmérkőzött, és nagyvállalati kategóriában át is vehette a neki járó díjat.

Bár a verseny első alkalommal rendezték meg, nagy érdeklődés övezte. Több mint 80 cég regisztrált összesen 6 országból, köztük az SAP Hungary Kft. is. A verseny az Európai Zöld Iroda Hálózat koordinálta, ők készítették fel a versenyzőket: mentorálták, tréningezték őket. Hazánkban ezt a feladatot a KÖVET Egyesült végezte.

 
Több magyar irodát is díjaztak az SAP mellett, melyeket olyan rangos zsűri ítélt a legjobbaknak, mint a finn WWF zöld iroda szakértője, a Német Szövetségi Környezetvédelmi Minisztérium munkatársa, a spanyol EMAS Club Barcelona vezetője és a Kinnarps környezetvédelmi igazgatója.
 
 
Az SAP töretlenül küzdött a címért, olyannyira, hogy egy komplex programot is sikerült megvalósítania, amely magában foglalta a környezetterhelő kibocsátás mérséklését.
 
 

Néhány példa ezekből: 
 
 
- vízcsökkentést sikerült elérni többek közt perlátorokkal, vízmentes pissuárokkal 
 
- a papírfelhasználást központi nyomtatási beállításokkal, újrafelhasznált papírokkal sikerült hatékonyabbá tenni
 
- sikerült az enrgiafigyasztást is csökkenteni azzal, hogy a a bekapcsolva felejtett számítógépeket központilag hibernálják
 
- a vállalat továbbá pontos kimutatást vezet a szelektíven gyűjtött hulladékokról
 
- munkahelyi zajcsökkentést értek el telefonszobák, hangfogók kialakításával. 
 
 
Hangsúlyt fektetett a cég arra is, hogy vonzóvá tegye a zöld szellemiséget munkatársai számára, és bevonja őket,hogy ők is érezzék, a kellemesebb, környezetttudatossabb munkakörnyezet az ő javukat is szolgálja.
 
 
 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A BILK Logisztikai Nyrt. zártkörű részvénytársasággá alakul

Zártkörű részvénytársasági formában működik tovább a Magyarország egyik legnagyobb logisztikai központjának helyet adó BILK Logisztikai Nyrt. A társaság tulajdonosai értesítették a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatóját arról, hogy a gazdasági tendenciákra és a befektetői hangulatra tekintettel már nem tervezik részvényeik tőzsdei kereskedésének megkezdését, ezért kezdeményezik a részvénysorozat törlését a terméklistáról.

2020. július 6. 09:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás