Az Accenture-nak az evopro szoftverfejlesztő kapacitása kellett

forrás: Prím Online, 2013. november 29. 10:06

Az Accenture bejelentette azon szándékát, hogy felvásárolja az evopro csoport ipari és beágyazott szoftverfejlesztési és szolgáltatási üzletágát, egy budapesti központú, szoftverfejlesztő és mérnöki szolgáltatásokat nyújtó vállalatot.

Németországban, Magyarországon, Romániában és Törökországban működő evopro csoport az ipari és orvosi berendezésekben, az autóiparban, az építőiparban, a logisztikai területen, valamint a szállítmányozásban széles körben használt beágyazott szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt. Az akvizíció tovább erősíti az Accenture beágyazott szoftverfejlesztési és automatizálási szakértelmét, valamint segíti az Accenture mobilitás-vezérelt kapcsolt termékeket érintő kezdeményezéseit.


A vállalatok jelentős mértékben ruháznak be beágyazott ipari megoldásokba - amelyeket gépekben, szerszámokban, valamint a kapcsolt eszközökben egyaránt megtalálunk - hiszen így folyamataikat hatékonyabbá és rugalmasabbá tehetik. Ezáltal gyorsabbá, intelligensebbé és rugalmasabbá alakítják például a gyártás főbb folyamatait.


Az akvizíció lehetővé teszi, hogy az ügyfeleink egy időben férjenek hozzá az Accenture globális transzformációs programokra kidolgozott módszertanához és az evopro csoport szoftverfejlesztési és mérnöki szakértelméhez, ezáltal elősegítve a hatékonyság növekedését és termékeik eredményesebb piacra juttatását.


Ez a harmadik olyan akvizíciója az Accenture-nek, amely a termelő vállalatok számára rendelkezésre álló képességeit bővíti. Ezen képességek közé tartozik az új termékek és szolgáltatások teljes életciklusához tartozó folyamatok kialakítása, fejlesztése és menedzselése, ezáltal elősegítve a termékek gyorsabb és hatékonyabb piacra kerülését. Az Accenture a közelmúltban vásárolta fel a PRION Group-ot, illetve októberben jelentette be PCO Innovation vállalatra vonatkozó felvásárlási szándékát. Mindkét cég a termék életciklus menedzsment szolgáltatásokra specializálódott rendszer integrátor.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59