YouTube: nem tökéletes az új kommentrendszer

Czipperer Dia, 2013. november 29. 14:42

A YouTube hétfőn ismerte be hivatalos blogjában, hogy az új Google+-on alapuló hozzászólási rendszer nemcsak javított a minőségen, hanem sajnos hibákat is rejt.

Nemrég beszámoltunk róla, és sokan azóta már biztosan tapasztalták is, hogy megújult a népszerű videómegosztó, a YouTube kommentrendszere. A hozzászólásokat összekötötték ugyanis a Google+ közösségi oldallal.

 

 

Sajnos a dolognak hátulütői is akadtak. Igaz, hogy ezzel sikerült megvalósítani az eredetileg is tervezett minőségjavulás, és ezzel a megoldással kiszűrhetők a durva kommentek is. Igen ám, csakhogy a dolognak hátulütője is akadt, méghozzá az, hogy növekedett a spamek aránya.

 

Bár még csak két hete vezették be az új megoldást, már számos visszajelzés érkezett a kéretlen levelekkel kapcsolatban.

 

A blogon egyúttal azt is bejelentették, hogy a javításon már dolgoznak, amelynek része, hogy a nem oda illő linkeket jobban felismeri már a rendszer, és a túl hosszú kommenteket is letiltja majd a rendszer. Meg lesz határozva, maximum milyen hosszú hozzászólást írhatnak a felhasználók.

 

Ami még a javítások részeként már észlelhető, hogy az úgynevezett ASCII-képeket is jobb hatásfokkal azonosítják ezentúl. Ezeket szöveges karakterekből készítik, és a többsörös szövegen keresztül rajzolódik ki egy adott minta.

 

Természetesen ezzel még nincs lezárva a kérdés, egyelőre még dolgoznak azon, hogyan lehetne véglegesen kivédeni az ilyen jellegű problémákat.

 

Forrás: YouTube Blog

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai partnerség a képalkotó technológiákban

Bemutatta a Xiaomi a Leicával közösen tervezett új, Xiaomi 12S sorozatot, amely a két társaság stratégiai partnerségének első mérföldköve. A Xiaomi 12S ötvözi a Leica optikával, képfeldolgozással, képminőséggel kapcsolatos mélyreható ismereteit a Xiaomi okostelefonos fényképezés terén szerzett gazdag tapasztalataival. Az új széria típusai Leica Summicron lencsékkel rendelkeznek, és támogatják a Leica képalkotó profiljait, amelyek egyszerre segítik a felhasználókat abban, hogy minél inkább kifejezzék kreativitásukat, miközben a legmodernebb algoritmusok segítenek megőrizni a Leica évszázados képesztétikáját.

2022. július 4. 20:03

Ultragyors e-töltő hálózatba ruház be a Siemens és a Volkswagen

A hálózatot építő és működtető Electrify America beruházó partnereivel együtt azt tervezi, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában 1800 helyszínen 10 ezer gyorstöltő állomást telepít 2026-ra. A vállalat nemcsak töltő-infrastruktúrájának földrajzi lefedettségét fogja ezzel megduplázni, hanem a szolgáltatás kényelmét és színvonalát is jelentősen továbbfejleszti.

2022. július 4. 18:24

Győrben nyitott új logisztikai központot a Raben

Megnyitotta legújabb regionális átrakóközpontját Győrben a Raben Trans European Hungary Kft. A mintegy 3000 négyzetméteres létesítmény jelenleg elsősorban a vállalat gyűjtőszállítmányozási tevékenységét támogatja, emellett hagyományos, illetve egyedi raktárlogisztikai szolgáltatások végzésére is alkalmas.

2022. július 4. 17:06

Tovább emelkedett az IT bérezés

Továbbra is tarolnak a fizetések az informatikai szektorban hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt. A COVID-19 hatása az IT munkaerőpiacot is elérte, munkaerőhiány és bérnövekedések figyelhetők meg világszerte. A Bluebird piaci körképe.

2022. július 4. 15:42

Akkumulátorok újrahasznosításával járul hozzá a fenntartható közlekedéshez a TIER és a Remondis

A világ vezető mikromobilitási szolgáltatója, a TIER és a vezető újrahasznosítási szakértő, kommunális- és vízszolgáltató, a Remondis együtt tesznek a nyersanyagtakarékosság és a körforgásos gazdaság kialakításáért. A Remondis 16 európai országban, köztük Magyarországon is felel majd a több mint 160.000 TIER e-roller, elektromos kerékpár és e-moped elhasznált lítium-ion akkumulátorainak megfelelő kezeléséért. 

2022. július 4. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24