Windows Azure Circle partnerré vált az Euro One

forrás: Prím Online, 2013. december 2. 11:38

A Microsoft Windows Azure-ral foglalkozó partnereinek közössége a Windows Azure Circle Partner program. Ennek lett tagja az Euro One Számítástechnikai Zrt, amely a Microsoft felhőplatformjába, az Azure-ba való áttérést segíti megtervezni olyan cégeknek, amelyek részben vagy teljesen a felhőbe kívánják telepíteni informatikai rendszereiket.

Az Euro One Számítástechnikai Zrt. az informatikai tervezésben és költöztetésben (deployment) komoly kompetenciákkal rendelkezik – nyilatkozta Kőrösi Tamás, a cég stratégiai igazgatója. Körösi hozzátette, egyszerre foglalkoznak hagyományos licencértékesítéssel és felhőalapú szolgáltatással, illetve a Circle programtól függetlenül magát az Azure-hoz való hozzáférést is értékesítik a vállalatoknak a Microsoft EA vállalati licenckonstrukció részeként.


A vezető kiemelte, az Azure olyan felhőszolgáltatás, amelyben az alkalmazásfejlesztési és -futtatási platformot, a tárhelyet és akár a licencekkel együtt a virtuális gépeket is rugalmasan konfigurálhatja az ügyfél. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a megrendelők valóban csak azért a kapacitásért fizessenek (óradíj alapon), amit ténylegesen használtak.


A szakember rámutatott, a felhőben működő szerverek biztonságosan összeköthetők a telephelyen futtatott privát felhő infrastruktúrával (hibrid felhő), és a Microsoft Cloud OS koncepcióját követve egységesen felügyelhetők. A környezet multiplatform, azaz Linux vagy Oracle rendszerek is költöztethetők, illetve futtathatók a Windows Azure-ban.


„Az Euro One felvétele a Windows Azure Circle programba azt tanúsítja, hogy a vállalat képes olyan nyilvános felhőalapú megoldásokat nyújtani, amelyek választ jelentenek napjaink üzleti kihívásaira” – mondta Phil Sorgen, a Microsoft nemzetközi partnercsoportjának alelnöke. „A Windows Azure Circle programhoz csatlakozással az Euro One bizonyítja a Microsoft felhőalapú technológiái terén szerzett szakértelmét, valamint a nyilvános felhőszolgáltatások iránti elkötelezettségét.”


A Microsoft Partner Network segítségével a partnerek megerősíthetik a legújabb technológiák terén megszerzett vezető piaci pozíciójukat, jobb szolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleiknek, illetve a világ egyik legaktívabb és leginkább sokszínű partnerhálózatához csatlakozhatnak, amelynek világszerte mintegy 640 ezer cég a tagja.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09