Hátrányos helyzetű gyermekek oktatását segíti az SAP

forrás: Prím Online, 2013. december 2. 13:21

Az SAP hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok oktatását felvállaló kezdeményezésére, az SAP-CSR Hungary esélypályázatra 131 pályázati anyag érkezett az ország számos területéről. Ezekből a szoftvercég a tíz legjobbat támogatta pénzügyileg, összesen 8, 4 millió forint értékben.

 

Kiderült, kik a befutók az SAP-CSR HUNGARY esélypályázatán. A győztes pályázatok közös pontja, hogy működő, eredményes programok további fenntartását segítik, hozzájárulva a későbbi foglalkoztatáshoz, a világban fellelhető lehetőségek felfedezéséhez.

 

Ilyen például az Aranykezek Egészségnevelő Közhasznú Egyesület, mely hátrányos helyzetű, fogyatékkal (pl. csökkent látóképesség) élő fiatalokat képez masszőrnek, vagy az Együtt Veled Alapítvány, mely autista gyermekek oktatását segíti. A nyertesek között található a zeneileg tehetséges, szegényebb sorsúak számára intenzív bentlakásos képzést biztosító Snétberger Zenei Tehetség Kiemelten Közhasznú Alapítvány is. A foglalkozásként űzhető mezőgazdasági, kertészkedési munkára képző PAX Vobis, és Családotthon a Gyermekekért alapítványokat szintén a legjobb anyagok között értékelte a bíráló bizottság, átlagban közel 1 millió forinttal.

 

A támogatott programok 440 gyermek jövőjét segítik. A támogatást nyert szervezetek: Aranykezek Egészségnevelő Közhasznú Egyesület, Aranykapu Alapítvány, Családotthon a Gyermekekért Alapítvány, Együtt Veled Alapítvány, Pax Vobis Alapítvány, Premontrei Női Kanonokrend Szent Norbert Karitatív Alapítvány, Snétberger Zenei Tehetség Kiemelten Közhasznú Alapítvány, Szivárvány Autizmus Egyesület-GEMMA Központ, Széphalom Alapítvány, SzenyoRita Közhasznú Egyesület. Az átutalt pályázati pénzek felhasználását, eredményességét a kiírók ellenőrizni fogják.

 

Társadalmi felelősségvállalása jegyében a szoftvercég több éve folytat akciókat. 2011-ben példaértékű CSR gyakorlat címmel tüntették ki az SAP-t, elismerve az integrált, és meghatározott stratégia mentén megvalósult programját, mely az érdekcsoportok bevonásával történt, ellenőrzéssel, és visszacsatolással.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46