Megvan a Lenovo Motivátor Nagydíjának legjobb ötlete

forrás: Prím Online, 2013. december 2. 14:33

A Lenovo kihirdette Motivátor Nagydíjának győzteseit, amelyre összesen 60 pályázat érkezett. A nyertes csapat 1 millió forinttal és Lenovo gépekkel gazdagodott. A záróeseményen a vállalat kiemelt partnereit is díjazta.

A Lenovo Motivátor Nagydíj pályázatát lezására egy DOER party keretében zajlott. A vállalat legújabb kezdeményezéseinek, a Motivátor Nagydíjnak és a DOER Clubnak nem titkolt célja az igazi DOER életérzés megteremtése és a tehetséggondozás.

 

A két hónapig tartó kampányra összesen 60 csapat nevezett, azonban a döntőben már csak a legjobb öt csapat mérkőzhetett meg egymással a szakmai zsűri előtt. Az élő show-ban az öt csapatnak egyenként mindössze 3 perce volt meggyőzni a zsűritagokat, hogy az övéké a legjobb ötlet. A zsűri most sem kímélte a fiatalokat, hiszen a legjobb és legmegvalósíthatóbb, kreatív pályázatot választotta az első helyre, amelyet végül a MiUtcánk.hu nevű csapat nyert meg.

 

A szakmai zsűri elnöke Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója a következőképpen nyilatkozott a Motivátor Nagydíj döntőjéről: „Úgy gondolom, hogy nagyon elégedettek lehetünk az eredménnyel, hiszen hosszú folyamat és felkészülés előzte meg a mai estét, aminek meg is lett az eredménye. Öt felkészült, összeszedett, lelkes csapatot láthattunk, akik mindent megtettek azért, hogy a dobogó legfelső fokára álhassanak. A MiUtcánk.hu csapat teljes mértékben megérdemelte az első helyet és az értékes nyereményeket, hiszen kreatív és színvonalas prezentációval készültek. A legfontosabb dolog, hogy ezek a csapatok olyan tapasztalatokra tehetnek szert a jövőben, ami biztosan előre fogja mozdítani a karrierjüket. Természetesen a többi csapat sem szomorkodhat, hiszen ők is nyertesek, ha nem is első helyezettek. Valamint azt mindenképpen ki szeretném emelni, hogy a Motivátor Nagydíj Felkészítő Napján nagyon megkedveltem a csapatokat, hiszen ha még kiforratlanul is, de olyan jellemzőkkel bírnak, mint amilyen a Lenovo is, kreatívak, újítók, nagyratörőek és innovatívak.”

 

A MiUtcánk.hu csapattagjai Bakó Zsolt, Pangert Roland és Szabó Dávid, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola tanulói. Az egyetemisták elmondása szerint a projektjük egy barátságosabb és személyesebb lakókörnyezetet mutat be, ugyanis a nagyvárosi emberek kevésbé ismerik egymást, így nem használják ki az összetartó és modern lakóközösség szocális és gazdasági előnyeit.  Céljuk, hogy közelebb hozzák egymáshoz az embereket azáltal, hogy élhetőbb és összetartóbb közösséget tudjanak teremteni maguknak az egyetemisták saját fejlesztésével.

 

 

A döntőt a Lenovo Magyarország Díjátadó Gálája és Partnereseménye zárta, ahol megköszönték a partnerek egész éves munkáját, amelynek köszönhetően a Lenovo idén először a világ és Magyarország első számú PC gyártója lett.

 

Az esten még bemutatkozott a BP Shop legújabb őszi/téli kollekciója, amelyet Busa Pista, a BP Shop támogatott előadójának exkluzív klipp premierje követett. A Lenovo Motivátor Nagydíj és DOER Club kezdeményezéseinek célja, hogy hazánkba is megteremtse az igazi DOER életérézést, valamint, hogy támogassa a fiatal tehetségeket, akik nem félnek megmutatni tehetségüket és különleges szemléletmódjukat. A Lenovo Magyarország elköteleződött a tehetséggondozás-és ápolás mellett, aminek köszönhetően azokat a „Those Who Do” fiatalokat szólítja meg, akik a technológia segítségével álmokat, karrierterveket és remek ötleteket valósítanak meg.

  

A nyertes pályázatok elbírálását a Motivátor Nagydíjra felkért szakmai zsűri  végezte: Dr. Klinghammer István, felsőoktatásért felelős államtitkár, Halácsy Péter, a Prezi alapítója, Szép Fruzsina, a Sziget Kft. programigazgatója, Radnai Péter, a Kocka-ház ötletgazdája és a Chello Central Europe produkciós igazgatója, valamint Turcsán Tamás, független start-up tanácsadó, a SmartUp Kft. alapítója. 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Csak a legszemfülesebbek kapnak támogatást a napelemes pályázat második ütemében

Valósággal elszabadult a kereslet a napelemek iránt a rezsiváltozások bejelentését követően, ami érezhető lesz a napelemes pályázat novemberre előrehozott második ütemében is. Miklovicz Péter, a Gordius Solutions Tender Kft. ügyvezetője elmondta, ezúttal kulcsfontosságú lesz a gyorsaság is, ugyanis most már a beadási sorrend is számít majd. Hozzátette, mindeközben az előző körben támogatói okiratot szerző pályázóknak is résen kell lenniük a projekt szakszerű megvalósítása érdekében, különben hiába a támogatói okirat, nem fogják tudni lehívni a megnyert összeget.

2022. szeptember 18. 10:20

Idén is pályázhatnak az innovátorok

Az elmúlt két év zseniális pályamunkái után ismét meghirdették a HTE Fekete László-díjat. A hazai távközlési és informatikai szakma kiemelt tagja, Fekete László emlékére létrehozott díj az infokommunikációs innovátorok elismerésére hivatott. A zsűri 2022. október 1. éjfélig várja a jelentkezőket, akiktől mindössze egy maximum 6 oldalas, tevékenységüket bemutató pályázati anyagot kér. A jutalmazás impozáns: a szakmai elismerés mellé 1.000.000 Ft is jár az év innovátorának.

2022. szeptember 9. 20:26

Elindult Az Év Honlapja 2022 Pályázat!

Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázatára 2022. október 15-ig lehet jelentkezni. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 21. alkalommal hirdeti meg a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri a legfrissebb idei honlapokat és a legjobb digitális megoldásokat várja. 

2022. szeptember 1. 16:16

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

Early Bird kedvezménnyel startol Magyarország legnagyobb online marketingkommunikációs pályázata. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 21. alkalommal hirdeti meg a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri a legfrissebb idei honlapokat, appokat, Hungarikum márkák weboldalait és a legjobb digitális és technológiai megoldásokat várja. Indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Újra keresik az év webshopjait

A szervezők bejelentették, hogy 2022. október 26-án rendezik meg Magyarország egyik legnagyobb e-kereskedelmi eseményét, Az Év Webshopja Konferencia és Verseny rendezvényt. A tíz fős szakmai zsűri és a szervezők már várják azoknak a webáruházaknak a jelentkezését, akik szeretnék ingyenesen megmérettetni magukat a magyar internetes kereskedelmi szakma előtt. A 2017 óta évente megrendezésre kerülő verseny különlegessége, hogy nem a népszerűségről, csupán a szakmaiságról szól. Így tehát a legkisebbektől egészen az óriásvállalatokig bárki beadhatja a pályázatát.

2022. július 8. 18:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38