Új technológiai tömb épül a Réthy Pál Kórházban Békéscsabán

MTI Sajtóadatbank, 2013. december 4. 08:00

Új technológiai tömb épül, korszerűsítik a diagnosztikai berendezéseket és az informatikai rendszert a Dr. Réthy Pál Kórház és Rendelőintézetben uniós támogatással, 2,5 milliárd forintból - jelentette be Becsei László főigazgató főorvos kedden a beruházás ünnepélyes alapkőletételén.

A békéscsabai kórház sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program uniós támogatási keretére, és a beruházási költségek 90 százalékára nyert vissza nem térítendő forrást. A tíz százalék önerőt a kórházat fenntartó állami szervezet, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) fedezi. Becsei László hangsúlyozta, az új épülettömb és a kórház műszerezettségének modernizálása hozzájárul a betegutak rövidítéséhez, a magasabb színvonalú ellátáshoz, segíti a betegek jobb életkilátásait Békéscsabán és a hozzá tartozó ellátási területeken.


 

Réthy Pál Kórház épülete

 

A beruházási program keretében épülő háromszintes technológiai tömbben alakítják ki az önálló egynapos sebészeti osztályt, egy helyre koncentrálják a jelenleg széttagoltan működő egynapos ellátást. Az új épületben központi műtő létesül, és oda kerül az intenzív osztály. Modernizálják a kórház diagnosztikai berendezéseit, új eszközök vásárlására és a kórház teljes informatikai rendszerének cseréjére több mint egymilliárd forintot fordítanak. A beruházás kivitelezési munkálatai októberben kezdődtek. Az építkezés 2014. augusztus 31-én fejeződik be, a műszerbeszerzések és az informatikai rendszer cseréje 2014. október 31-ig zárul le.
 

Az ünnepségen Reiter József, a GYEMSZI főigazgató-helyettese beszédében méltatta a jövőre 150 éves kórház fejlődését. Hangsúlyozta, hogy Békéscsaba és a kórház innovatív szellemisége tette lehetővé, hogy öt év alatt uniós támogatási forrásokkal mintegy négymilliárd forintból fejlesszék és modernizálják a kórházat.

Kulcsszavak: egészségügy

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

UR kobotok problémamentes távvezérlése a COVID-19 idején

A COVID-19 járványhelyzet változtatásokat hozott a gyártók életébe: szükségessé vált az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos irányelvek lefektetése, a társadalmi elhatárolódás követelményeinek való megfelelés, a munkaerőhiány és a távollét pedig létező munkaügyi problémává nőtte ki magát. Számos gyártó vezette be a kobotok használatát termelésének átalakítása vagy az üzletmenet folytonosságának fenntartása érdekében. De mi történik abban az esetben, ha probléma lép fel a kobot működése során és nincs a helyszínen személyzet? Mi van, ha új gyártásra kell átprogramozni a kobotot, de nincs senki a helyszínen, aki hozzá tudna férni a munkacellához? Mi van, ha a kobot működésével kapcsolatos adatokra lenne szüksége, de az üzem le van zárva? Lehet-e programozni a kobotot anélkül, hogy utána fertőtleníteni kellene a munkacellát?

2021. január 21. 13:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás